Američki Stafordski Terijer

Američki stafordski terijer je mišićava pasmina poznata po tome što je jaka zbog svoje veličine; međutim, također su ljubazni i privrženi članovima ljudske obitelji. Američki stafordski terijeri ne uživaju ništa više od toga da budu s ljudima do kojih im je stalo, bilo da su na trčanju, igranju u dvorištu ili maženju na kauču.

Inteligentni su i željni ugoditi, što ih čini vrlo sposobnim za obuku; iako ta inteligencija znači da im je potrebna mentalna stimulacija. Ako to ne shvate, upotrijebit će te snažne čeljusti i žvakati bilo što od dosade. Američki stafordski terijeri također mogu upotrijebiti svoju snagu da s lakoćom povuku šetače pasa kamo god žele, ukoliko nisu pravilno dresirani. To znači da im je potreban snažan, samouvjeren trener koji će postaviti granice bez pretjerane strogoće.

Socijalizacija je također važna da pomogne pasmini da prevlada svoje prirodne sklonosti prema drugim životinjama. Ova pasmina voli imati posao, a dobro se snalaze u atletskim natjecanjima, policijskim poslovima i treningu poslušnosti. Uz odgovarajuću obuku, američki stafordski terijer može biti vjerna bebica za maženje i obiteljski pratitelj, kao i potpuno radni pas.

U nastavku pogledajte cijeli popis osobina pasmine pasa i činjenice o Američkim Stafordskim Terijerima!

Detaljne informacije o američkom stafordskom terijeru

Američki Stafordski Terijer je pun ljubavi, odan, razigran pas koji voli provoditi vrijeme s članovima ljudske obitelji. Prilično su mišićavi za svoju veličinu, što ih može učiniti zahtjevnima u šetnji ako nisu pravilno dresirani. Imaju i jake čeljusti, kojima će od dosade žvakati. Mnogi komadi namještaja uništeni su od Američkog Stafordskog Terijera koji nije dovoljno fizički i psihički stimuliran. Međutim, samouvjereni, čvrsti trener koji može zadovoljiti fizičke zahtjeve pasmine bez oštrih kazni bit će nagrađen mirnim, poslušnim psom koji je ugodan u radu s nosom, vježbama agilnosti i atletskim natjecanjima, kao i da se samo priljubi na kauč. Iako se koriste kao psi čuvari, njihova prirodna ljubav prema ljudima čini da se čuvarska sposobnost Američkog Stafordskog Terijera više temelji na zastrašivanju nego na bilo čemu drugom.

Njihova mišićava građa i reputacija agresivnih pasa djeluju kao odvraćanje od uljeza, iako je ta reputacija uglavnom nezaslužena. Američki Stafordski Terijer dijeli mnogo toga zajedničkog s Američkim Pit Bull Terijerom. Oboje su korišteni u ilegalnim ringovima za borbu pasa, što ih čini metom zakona o pasmini koji ih zabranjuje. Ali kada se odgajaju u domu s ljubavlju koja im omogućuje odgovarajuću obuku i socijalizaciju, Američki Stafordski Terijeri su poslušne, privržene životinje koje su vrlo odane.

Činjenice o američkom stafordskom terijeru

Naglasci

  • Američki Stafordski Terijeri imaju mnogo zajedničkog s Američkim Pit Bull terijerima, iako se više od 50 godina uzgajaju odvojeno.
  • Smatraju se pasminom “Pit Bulla” i na meti su Zakonodavstva Specifičnih Pasmina. Neka osiguravajuća društva neće pokriti kućanstva koja imaju ovu pasminu. Provjerite svoje lokalne zakone i policu osiguranja prije nego što ih usvojite.
  • Američki Stafordski Terijeri su korišteni u barbarskim sportovima mamljenja bikova i medvjeda, a i danas se koriste u ilegalnim ringovima za borbe pasa. To pridonosi njihovoj nezasluženoj reputaciji agresivnih pasa.
  • Pasmina je vrlo jaka za svoju veličinu i vući će povodce kada nije pravilno dresirana.
  • Radije bi imaju dvorište s jakom, visokom ogradom kako bi mogli trčati okolo i trošili energiju.
  • Kratka, glatka dlaka Američkog Stafordskog Terijera prilično je jednostavna za njegovanje, a pasmina obično nema “pseći miris”, što znači da je kupanje potrebno samo prema potrebi.
  • Iako mogu biti dobri psi čuvari samo s zastrašivanjem, Američki Stafordski Terijeri općenito su vrlo prijateljski raspoloženi prema ljudima.
bulldog kutya
bulldog kutya
bulldog kutya
bulldog kutya

Osobnost

Američki Stafordski Terijer se poznat kao obiteljski pas koji voli biti u blizini ljudi. Američki Stafordski Terijeri nikad nisu sretniji nego kada provode vrijeme sa svojim obiteljima, bilo da se radi o intenzivnoj igri, dugoj šetnji ili samo maženju na kauču. Zapravo, iako imaju reputaciju pasa čuvara, vjerojatno će strance dočekati s puno lizanja i ljubavi. Uglavnom je njihova mišićava građa i nezaslužena reputacija agresivnih “Pit Bulla” ono što zastrašuje uljeze i drži ih podalje. Ipak, mnogi vlasnici Američkih Stafordskih Terijera tvrde da ove pasmine izvrsno procjenjuju karakter i poznaju namjere ljudi, te iz tog razloga mogu biti izvrsni psi čuvari. Američki Stafordski Terijeri su intenzivni psi koji će vući, žvakati, kopati i lajati ako im je dosadno. Kao jaki, atletski psi mogu biti teški za hodanje i vući će svoju šetalicu kamo god krenu ako im je dopušteno.

Potreban im je samouvjereni, asertivni trener koji će ih moći nositi na uzici, postaviti granice i dati im odgovarajuću mentalnu i fizičku stimulaciju. Također zahtijevaju ranu socijalizaciju s ljudima i drugim životinjama. Iako je pasmina prirodno prijateljska prema ljudima, mogu se sukobljavati s drugim psima kada nisu socijalizirani. Američki Stafordski Terijeri su inteligentni, željni ugoditi i općenito dobro podnose trening. Oni uživaju imati posao koji treba obaviti, bilo da se ponaša kao prijatelj za trčanje, rad s nosom, tečajeve agilnosti ili nastupati u drugim psećim sportovima. Trener koji može zadovoljiti fizičke zahtjeve Američkog Stafordskog Terijera i držati ih zaposlenima i pod kontrolom, imat će odanog, privrženog i poslušnog suputnika za cijeli život.

Zdravlje

Američki Stafordski Terijer općenito je zdrava pasmina, iako su predisponirani na nekoliko zdravstvenih problema na koje biste trebali paziti. Pasmina je sklona kožnim alergijama, infekcijama mokraćnog sustava i autoimunim bolestima. Oni također mogu razviti osteoartritis ili spondilozu kasnije u životu. Drugi zdravstveni problemi koje američki stafordski terijeri mogu razviti uključuju displaziju kuka, displaziju lakta, hipotireozu, demodekoznu šugu, cerebelarnu ataksiju, bolesti srca i luksirajuću patelu.

Poznato je da Američki Stafordski Terijeri imaju loš zadah, pa im zube treba prati barem jednom tjedno, po mogućnosti čak i češće, kako bi se spriječilo razmnožavanje klica lošeg zadaha. Njihove nokte treba podrezati po potrebi, što može biti teško jer Američki Stafordski Terijeri obično ne vole da im se dodiruju šape. To će vam pomoći da ih rano naučite kako bi se osjećali ugodno s dodirivanjem i njegovanjem. Njihove uši treba tjedno provjeravati zbog nakupljanja voska i krhotina te ih čistiti po potrebi kako bi se izbjegle infekcije uha ili zaraze štetočinama. Nastavite s redovitim veterinarskim pregledima i slijedite savjete svog veterinara za dodatnu njegu kod kuće.

Hranjenje

Američkim Stafordskim Terijerima treba dati prehranu formuliranu za srednje do velike pse s umjerenom razinom energije. Trebali biste se posavjetovati sa svojim veterinarom ili profesionalnim nutricionistom za savjete o tome što hraniti vašeg Američkog Stafordskog Terijera i koje su porcije potrebne. Njihove potrebe mijenjat će se s godinama, stoga svakako napravite prilagodbe od šteneće do odrasle dobi i starosti prema preporuci.

Boja Dlake I Njegovanje

Kratka, glatka dlaka Američkog Stafordskog Terijera može biti u raznim bojama, uključujući plavu, smeđu, bijelu, crnu i crvenu. Mogu imati mješavinu bijele i drugih boja ili mješavinu bijele i tigraste boje. AKC smatra greškom ako je više od 80 posto dlake bijelo. Ukočena, sjajna dlaka Američkog Stafordskog Terijera se jako linja, dva puta godišnje, kako se godišnja doba mijenjaju, a opadanje je minimalno ostatak godine. Treba ga četkati barem jednom tjedno, što će pomoći uhvatiti dio dlake i zadržati ju sjajnom. Kupanje je potrebno samo prema potrebi, što ne bi trebalo biti češće od nekoliko puta godišnje, osim ako se psi ne uprljaju. Općenito, ova pasmina nema previše “psećeg mirisa” i može neko vrijeme bez kupanja. Općenito, potrebe za dotjerivanjem Američkih Stafordskih Terijera su prilično niske.

Djeca I Ostali Ljubimci

Američki Stafordski Terijeri poznati su po tome što su obiteljski psi, čak i s djecom. Ipak, oni su najprikladniji za domove s djecom starijom od šest godina. Ova pasmina je vrlo mišićava i može biti gruba, što može rezultirati ozljedama. Mala djeca ih vole bockati, pa ih je posebno važno osposobiti za ophođenje s životinjama. Čak i s pravilno dresiranim psima bilo koje pasmine, vrijeme za igru s djecom treba uvijek biti pod nadzorom. Američki Stafordski Terijeri općenito ne vole druge pse.

Izvorno su uzgajani za borbu, i iako su mnogi uzgajivači radili na uklanjanju ovih tendencija tijekom godina, pasmina još uvijek može biti nepokolebljiva. Susret s drugim psima u javnosti može biti pogodak ili promašaj za svakog pojedinog psa. Osim toga, Američki Stafordski Terijeri mogu vidjeti druge kućne ljubimce poput mačaka kao plijen. Rana socijalizacija i odrastanje s drugim životinjama mogu smanjiti sklonost Američkog Stafordskog Terijera da se ne slaže s drugim kućnim ljubimcima, ali oni bi mogli biti najprikladniji za kućanstvo jednog ljubimca.

Već nas je ocijenilo preko 200 osoba…

Ovdje možete pročitati najnovijih 20 recenzija svih naših proizvoda.

Suzana Đ.
autentične povratne informacije kupacaautentične povratne informacije kupaca
5/5

Miris božanstven, dlaka se lako rasčešljava i prekrasna mekana i sjajna

prije 1 mjesec
Suzana Đ.
autentične povratne informacije kupacaautentične povratne informacije kupaca
5/5

Odlični, nema mučnine, gastritisa ničeg nakon konzumacije.

prije 1 mjesec
Suzana Đ.
autentične povratne informacije kupacaautentične povratne informacije kupaca
5/5

Obavezno nam je na svakom obroku i prvo preljev poliže, onda nastavi dalje jest.

prije 1 mjesec
Suzana Đ.
autentične povratne informacije kupacaautentične povratne informacije kupaca
5/5

Top umak, rado a prvog pojede sa granula

prije 1 mjesec
Suzana Đ.
autentične povratne informacije kupacaautentične povratne informacije kupaca
5/5

Za sad je okusom zadovoljan ali svakako voli sve od ribe tako da sam to i očekivala.

prije 1 mjesec
Suzana Đ.
autentične povratne informacije kupacaautentične povratne informacije kupaca
5/5

Odlična hrana, pas ju rado jede, lako probavljiva, rješili se svih problema s probavom a dlaka prekrasna. Količinski je jede manje a sitiji je tako da je i liniju dotjerao.

prije 1 mjesec
Fotografija #1 izIvana
1
Ivanahr
autentične povratne informacije kupacaautentične povratne informacije kupaca
5/5
prije 2 mjeseca
Ivanahr
autentične povratne informacije kupacaautentične povratne informacije kupaca
5/5
prije 2 mjeseca
Fotografija #1 izMarina Petra Loncar
1
Marina Petra Loncarhr
autentične povratne informacije kupacaautentične povratne informacije kupaca
5/5

Tek sam pred dva mjeseca pocela koristiti Ted hypoallergenic za svoju mjesanku Bordericu i izuzetno sam zahvalna sto sam pronasla hranu koju vi, koja je dobra za njeno zdravlje i izgled. Takoder koristim i za svog pekinezera Juliet hypoallergenic hranu.
Hvala Vam sto mislite na nase cetveronozne ljubimce. Vasa hrana uvijek ce biti na meniu mojih ljubimaca! Sretno dalje u Vasem radu! Marina iz Rijeke

prije 3 mjeseca
Anonimanhr
autentične povratne informacije kupacaautentične povratne informacije kupaca
5/5

Oduševljen, nema mučnine, proljeva kao na ostale štapiće za zube do sad.

prije 3 mjeseca
Anonimanhr
autentične povratne informacije kupacaautentične povratne informacije kupaca
5/5
prije 3 mjeseca
Anonimanhr
autentične povratne informacije kupacaautentične povratne informacije kupaca
5/5
prije 3 mjeseca
Anonimanhr
autentične povratne informacije kupacaautentične povratne informacije kupaca
5/5
prije 3 mjeseca
Anonimanhr
autentične povratne informacije kupacaautentične povratne informacije kupaca
5/5

Ovaj preljev je vrh, najbolja stvar do sad. Pas ga s obožavanjem jede i kao preljev i kao hladnu poslasticu u kongu

prije 3 mjeseca
Anonimanhr
autentične povratne informacije kupacaautentične povratne informacije kupaca
5/5

Doslovno nas jw spasilo od stalnih proljeva i jedenja trave. Pas ju rado jede i s nestrpljenjem isčekuje svoj obrok

prije 3 mjeseca
Antonelahr
autentične povratne informacije kupacaautentične povratne informacije kupaca
5/5

maltezerica je super prihvatila hranu, samo da su manje granule

prije 4 mjeseca

Želite li znati više i o drugim pasminama pasa?

Za vas smo prikupili najpopularnije pasmine pasa i sve ih opisali kao što je prikazano u nastavku. Labrador, sibirski haski, njemački ovčar, beagle, yorkie ili chihuahua… pokušali smo o svemu tome napisati nešto jedinstveno.

Američki stafordski terijer

više detalja o ovom psu

Buldog

više detalja o ovom psu

border collie

Border collie

više detalja o ovom psu

Cane Corso

više detalja o ovom psu

Francuski buldog

više detalja o ovom psu

Havanski bišon

više detalja o ovom psu

Jazavičar

više detalja o ovom psu

barna labrador ül

Labrador

više detalja o ovom psu

Njemački ovčar

više detalja o ovom psu

Puli

više detalja o ovom psu

Rotvajler

više detalja o ovom psu

Sibirski haski

više detalja o ovom psu

Vižla

više detalja o ovom psu

golden retriever

Zlatni retriver

više detalja o ovom psu

Dostava sljedećeg dana

Ako dovršiš narudžbu prije podne, tvoj paket će stići već sljedeći dan i odmah možeš sletjeti u posudu tvog psa. Ne zaboravi, dostavljamo bilo gdje u Hrvatskoj!

Premium sastojci

Sirovi materijali za naše proizvode dolaze od naših provjerenih farmera. Za nas, sigurnost tvog psa je najvažnija! Provjeri se sam!

Imaš li pitanje ili si zapeo?

Piši nam na Facebooku ili nas nazovi.

Neovisno provjereno
764 recenzije