Sibirski Haski

Pasmina Sibirski Haski ima prekrasnu, gustu dlaku koja dolazi u mnoštvu boja i oznaka. Njihove plave ili višebojne oči i upečatljive maske na licu samo doprinose privlačnosti ove pasmine koja potječe iz Sibira.

Lako je shvatiti zašto mnoge privlači izgled sibirskog vuka, ali budite oprezni jer ovaj atletski, inteligentan pas može djelovati neovisno i izazvati prvi put roditelje. Haskiji također stavljaju “H” u Houdini i trebaju dvorište s visokom ogradom koja ide skroz u zemlju kako bi spriječila bijeg. Dati svom Huskiju dovoljno vježbe lakše reći nego učiniti; međutim, to će smanjiti dosadu i neželjena ponašanja, poput pokušaja bijega.

Važno je zapamtiti da psi bilo koje pasmine mogu patiti od zdravstvenih problema tijekom cijelog života. Dobar plan osiguranja kućnih ljubimaca može vam pomoći da se pripremite da svom psu pružite potrebnu njegu u bilo kojoj dobi.

Detaljne informacije o sibirskom haskiju

Sibirski Haskiji osvojili su maštu masa, kao i umjetnika, pisaca i filmskih producenata, svojim privlačnim izgledom i talentima koji izazivaju strahopoštovanje. Ovaj radni pas srednje veličine posjeduje moć i atletizam. Prvo razvijeni kao psi za saonice – neki se još uvijek koriste u tom svojstvu – Haskiji su izvanredni psi – i njihova sposobnost učenja je zapanjujuća.

Mnogi su se zaljubili u divlju prirodu i ponos Haskija, ali ne znaju kakva je zapravo ova pasmina. Ovo nije pasmina za svakoga. Njihova ljepota često tjera ljude da ih kupe, nesvjesni njihovih teških osobina, što mnoge Sibirske Haskije čini glavnim kandidatima za skloništa.

Sve veća popularnost pasmine dovela je do mnogo divljih uzgajivača koji ih ne uzgajaju pravilno zbog temperamenta. To ima negativan učinak na pasminu i mnoge negativne osobine postaju uobičajene kod ovih loše odgojenih pasa, uključujući neke osobine koje nisu normalne za Sibirske Haskije.

Ako pogledate sve pozitivne točke njihovog temperamenta, ostaje vam bez ikakve sumnje da je ovo nevjerojatna pasmina. Inteligentni su i neovisni. Oni su privrženi prema svima, ali ne moraju vas stalno gnjaviti za pažnju. Nije poznato da su agresivni i općenito se dobro snalaze u domovima za više pasa. Dobro se snalaze s djecom i poželjet će dobrodošlicu svima u svoj dom – da, čak i uljezima.

Međutim, oni često koriste taj izvanredan um kako bi naučili manje slatkih stvari i nisu pretjerano željni ugoditi svojim ljudima. Izuzetno ih je teško dresirati, pa bi vlasnici pasa prvi put ili plašljivi ljudi trebali razmotriti druge pasmine. Haskiji najbolje odgovaraju samouvjerenim, iskusnim vlasnicima pasa koji postavljaju pravila i daju dosljednost. Kao i sve pasmine, Haskijima je potreban trening poslušnosti, ali čini se da imaju nevjerojatnu sposobnost razlikovanja između kuće i tečaja – lijepo se ponašaju u razredu, a zanemaruju naredbe kada su kod kuće.

Najveći oprez kod Sibirskih Haskija je njihova reputacija da su umjetnici bijega. Oni će odlutati od kuće kad god im se ukaže prilika. Nažalost, previše ih je zbog toga izgubljeno ili ozlijeđeno. Za vlasnike Sibirskih Haskija od vitalnog je značaja da stalno provjeravaju svoja dvorišta za bilo kakav način bijega i da ograde svoje dvorište ogradom koja je utonula u zemlju.

Iako imaju mnoge kvalitete koje ih mogu otežati, Sibirski Haskiji su još uvijek prekrasna pasmina. Obožavatelji ove živahne pasmine prihvaćaju njihovu divnu prirodu. Kada su pravilno obučeni i zbrinuti, Haskiji su divni obiteljski drugovi.

Činjenice o sibirskom haskiju

Ovisno o vašoj klimi, Sibirski Haskiji općenito se slabo linjaju osim u doba godine kada skidaju dlaku, što znači da odjednom ispadaju velike količine dlake. To se događa otprilike dva puta godišnje, češće ako živite u toplijoj klimi, a kada se dogodi, pasmina postaje teška linjačica tijekom otprilike tri tjedna.

Sibirski Haskiji se ne preporučuju za život u stanu, ali neki se prilično dobro snalaze u stanovima ako su pravilno dresirani i vježbani.

Sibirski Haskiji poznati su umjetnici bijega i poznato je da odlutaju i nestaju. Mogu preskočiti ograde, razbiti lance za vezivanje, skliznuti ovratnike i pronaći bilo koji drugi način za bijeg. Treba im visoko ograđeno dvorište, a ograda bi također trebala biti zakopana nekoliko centimetara ispod zemlje kako bi se spriječilo da Haski iskopa svoj izlaz.

Sibirski Haskiji mogu biti vrlo destruktivni i iznutra i izvana. Ako se iznutra ostave bez boksa, pasmina može uništiti kuću i uzrokovati razne štete. Vani uživaju u kopanju i kopati će i dvorišta i cvjetnjake. Pas kojemu je dano mjesto za kopanje u dvorištu puno je sretniji, a i vi.

Dok uživaju u zavijanju, Sibirski Haskiji rijetko laju i neće lajati ako netko dođe na vaš posjed. To ih čini neprikladnim psom čuvarom. O Haskijima se govori da bi pomogli provalniku prije nego što bi predstavljali bilo kakvu prijetnju.
Sibirski Haskiji nisu pasmina za novog ili plašljivog vlasnika. Potreban im je snažan vlasnik koji će zadržati alfa poziciju u domu. Potreban im je trening poslušnosti od malih nogu i mogu biti teška i tvrdoglava pasmina za dresiranje.

Sibirski Haskiji su vrlo znatiželjni i mogu se ozlijediti ili izgubiti dok istražuju nešto novo.

Privrženost i dobrodušnost opisuje Sibirskog Haskija. Općenito, dobro se slažu s djecom, iako malu djecu nikada ne bi trebalo ostavljati samu s bilo kojom pasminom. Također se slažu s ljudima i dobro se snalaze u domovima s više pasa.

Sibirski Haskiji su uzgojeni tako da im treba vrlo malo hrane za preživljavanje. To vrijedi i danas, a Sibirski Haski ne treba visoku razinu kalorija dnevno. Važno je pitati uzgajivača svog Sibirskog Haskija što su preporučili za porciju i poslušati njihov savjet.

Huskijima se ne smije dopustiti da trče s povodca tijekom šetnje. Oni će pobjeći i također će loviti druge male životinje.

Zbog svoje ljepote, Sibirski Haskiji su jedna od najčešće pogrešno kupovanih pasmina. Mnogi ne uzimaju u obzir svoj temperament i posebne hirovite te često ostaju s neposlušnim, iako lijepim psom. Mnogi Sibirski Haskiji su ili izgubljeni, ubijeni ili dani u skloništa zbog neupućenih vlasnika. Ako razmišljate o kupnji Sibirskog Haskija, odvojite puno vremena za učenje o pasmini. Posjetite neke uzgajivače Sibirskih Haskija ili pse u skloništu, čitajte knjige, razgovarajte s drugim vlasnicima i eventualno udomite ako smatrate da možete. Ako nakon svih vaših iskustava, osjećate da i dalje želite Sibirskog Haskija, odvojite vrijeme i odlučite hoćete li udomiti odrasloga ili štene. Slijedite savjete svog uzgajivača i zapamtite da će ovaj lijepi pas učiniti vaš život avanturom i ne uvijek dobrom.

Da biste imali zdravog psa, nikada ne kupujte štene od neodgovornog uzgajivača ili trgovine za kućne ljubimce. Potražite uglednog uzgajivača koji testira svoje pse za uzgoj kako bi se uvjerio da nemaju genetske bolesti koje bi mogle prenijeti na štence i da imaju zdrav temperament.

Više činjenica o sibirskom haskiju

Povijest

Vjeruje se da je Sibirski Haski nastao među Čukčima, plemenom sibirskih nomada. Povijest pasmine je relativno nepoznata, ali DNK testovi potvrđuju da su među najstarijim pasminama. Znamo da su Čukči koristili pse kao brzi prijevoz i da su s Čukčima komunicirali kao obiteljski pas. Haskiji su često spavali s djecom i osiguravali im tople udobne krevete.

Sibirski Haski uvezen je na Aljasku 1908. godine i korišten je kao psi za saonice tijekom zlatne groznice. Korišteni su u All-Alaska Sweepstakes, što je utrka psećih zaprega od 408 milja, i nastavljaju biti aktivni natjecatelj u nagradnoj igri čak i danas.

Zapisi pokazuju da je posljednji Sibirski Haski izvezen iz Sibira 1930. godine kada je sovjetska vlada zatvorila granice. Pasmina je nastavila napredovati u Sjevernoj Americi. Iako su se malo promijenili u odnosu na svoje sibirske temeljne pse, čukčije zaprege, i dalje su zadržali mnoge divne kvalitete te pasmine.

Klub Amerike osnovan je 1938., a Sibirskog Haskija priznali su Američki Kinološki Savez 1930. i Kanadski Kinološki Savez 1939. godine.

Prosječan mužjak je visok između 53 i 59 cm, dok je ženka u prosjeku visoka 50 do 55 cm. Mužjak je težak između 20 i 27 kg, a ženka 15 do 22 kg.

Osobnost

Sibirski Haskiji su čoporni psi i trebaju vlasnika koji je jasan vođa čopora. To olakšava trening jer ćete otkriti da vas pas poštuje, ali nemojte se iznenaditi ako testira granice vašeg položaja u čoporu i s vremena na vrijeme pokuša preuzeti kontrolu.

Kada se to dogodi, važno je ne popustiti u njihovoj nasrtljivosti. Potvrdite se kao vođa – ne maltretiranjem ili udaranjem – već jasnoćom i dosljednošću potvrđujući osnovna pravila.

Natjerati psa da čeka da jede jedan je od najboljih načina da uspostavite svoju vodeću ulogu. Haski će vas promatrati kao čuvara svih vrijednih resursa – hrane, poslastica, igračaka i druge pseće imovine.

Ova visokoenergetska pasmina može biti destruktivna i u zatvorenom i vani – osobito kada joj je dosadno ili ako se ne daje odgovarajuća vježba. Oni će srušiti kuću ako ostanu sami, a čak je bio i slučaj da Sibirski Haski žvače cementni zid.

Kopati će i cvjetnjake i dvorišta, ali se mogu istrenirati da kopaju na određenom mjestu u dvorištu. Za svakoga je bolje ako svog psa samo naučite kopati na jednom mjestu umjesto da ga pokušavate odbiti od te navike.

Unatoč tome, mogu biti prilično šarmantni sa svojom nestašnom i razigranom naravi. Također su prilično društveni i vole pokazati svoje talente.

Sibirski Haskiji ne laju – to je dobra vijest. Ovdje je loše: oni uživaju u zavijanju, što može biti vrlo frustrirajuće za vaše susjede. Osim ako nemate pravilno dresiranog i dobro uvježbanog Sibirskog Haskija, oni nisu idealni kućni ljubimci za stanove.

Još jedan oprez: iako su Haskiji obožavani zbog toga što su prijateljski raspoloženi i nježni, oni su loši psi čuvari. Nažalost, nisu pretjerano sumnjičavi prema strancima, uključujući i provalnike. Činjenica je da imaju tendenciju voljeti svakoga.

Temperament se ne javlja u vakuumu. Na njega utječu brojni čimbenici, uključujući nasljedstvo, obuku i socijalizaciju. Štenci lijepog temperamenta su znatiželjni i razigrani, spremni prići ljudima i držati ih u rukama. Birajte srednjeg psa, a ne onog koji napada svoje drugove u leglu ili onog koji se skriva u kutu.

Uvijek upoznajte barem jednog od roditelja — obično je majka ta koja je dostupna — kako biste bili sigurni da imaju lijepe temperamente s kojima se osjećate ugodno. Susret s braćom i sestrama ili drugim rođacima roditelja također je od pomoći za procjenu kakvo će štene biti kad odraste.

Kao i svi psi, Sibirskim Haskijima treba rano izlaganje mnogim različitim ljudima, prizorima, zvukovima i iskustvima dok su mladi. Socijalizacija pomaže osigurati da vaše sibirsko štene odraste u dobrog psa.

Upisati ga u vrtića za štene odličan je početak. Redovito pozivanje posjetitelja i odvođenje u užurbane parkove, trgovine koje dopuštaju pse, te u laganim šetnjama da upoznaju susjede također će mu pomoći u usavršavanju društvenih vještina.

Zdravlje

Haskiji su općenito zdravi, ali kao i sve pasmine, skloni su određenim zdravstvenim problemima. Neće svi Haskiji dobiti bilo koju ili sve ove bolesti, ali važno je da ih budete svjesni ako razmišljate o ovoj pasmini.

Ako kupujete štene, pronađite dobrog uzgajivača koji će vam pokazati zdravstvene dozvole za oba roditelja vašeg šteneta. Zdravstvene dozvole dokazuju da je pas testiran i očišćen od određenog stanja.

Kod Haskija biste trebali očekivati zdravstvena odobrenja Ortopedske zaklade za životinje (OFA) za displaziju kuka (s ocjenom pristojan ili bolji), displaziju lakta, hipotireozu i von Willebrandovu bolest; sa Sveučilišta Auburn za trombopatiju; i od Canine Eye Registry Foundation (CERF) koji potvrđuje da su oči normalne. Zdravstvena odobrenja možete potvrditi provjerom web stranice OFA (offa.org).

Katarakta: Katarakta je zamućenje očne leće koje uzrokuje poteškoće pri gledanju. Oko(a) psa imat će mutan izgled. Katarakte se obično javljaju u starijoj dobi, a ponekad se mogu kirurški ukloniti kako bi se poboljšao vid psa.

Distrofija Rožnice: Ovo stanje utječe na rožnicu ili vanjski prozirni dio očne jabučice. To je zamućenost koju uzrokuje nakupljanje lipida u rožnici. Obično se javlja kod mladih odraslih osoba i općenito pogađa više žena. Ne postoji terapija za ovo stanje, ali čini se da ne utječe na vid.

Progresivna Atrofija Retine (PRA): Ovo je degenerativni poremećaj oka koji na kraju uzrokuje sljepoću zbog gubitka fotoreceptora u stražnjem dijelu oka. PRA se može otkriti godinama prije nego što pas pokaže bilo kakve znakove sljepoće. Srećom, psi mogu koristiti svoja druga osjetila kako bi nadoknadili sljepoću, a slijepi pas može živjeti punim i sretnim životom. Samo neka vam ne dođe u naviku pomicanje namještaja. Ugledni uzgajivači imaju godišnje ovjere svojih pasa od strane veterinarskog oftalmologa i ne uzgajaju pse s ovom bolešću.

Bez obzira na to koliko je vaš pas zdrav kada ga prvi put dovedete kući, trebali biste se pripremiti na sve probleme koji se mogu pojaviti tijekom njegovog života. Plan osiguranja kućnih ljubimaca može vam pomoći da ostanete spremni za sve veterinarske potrebe vašeg psa.

Njega

Sibirske Haskije treba vježbati 30 do 60 minuta dnevno kako im ne bi bilo dosadno. Oni su izvrsni suputnici za jogging, ali ih ne treba vježbati po vrućem vremenu. Začudo, potrebno im je samo malo (ali sigurno) dvorište kako bi potrošili svoju energiju.

Zaključak: Sibirski Haskiji moraju raditi da bi ostali sretni. Obično samo održavanje vlastitog aktivnog života kroz planinarenje i druge sportove na otvorenom održat će i život vašeg Sibirskog Haskija zdravim, sretnim i izvan nevolja.

Kao što je ranije spomenuto, obuka je neophodna za ovu pasminu i možda ćete htjeti uložiti u naprednije satove poslušnosti. To može biti teško za mnoge vlasnike i trenere jer je pasmina vrlo inteligentna i odredit će razliku između razreda i doma.

Divno će se ponašati na nastavi, slijedeći sve upute i naredbe, ali kod kuće se mogu vratiti tvrdoglavom psu koji vam je ukrao srce. Ovo može biti frustrirajuće, ali uvjerit ćete se da će vam se strpljenje, vrijeme i malo vlastite tvrdoglavosti isplatiti.

Dresiranje u boksu važan je alat koji uzgajivači često preporučuju. Čuva vaše pse i štene, a također im daje sigurno utočište u koje se mogu povući kada se osjećaju preopterećeno ili umorno. Boks se nikada ne smije koristiti kao kazna.

Obuka s povodcem je također neophodna jer Sibirske Haskije nikada ne bi smjeli skidati s povodca kada nisu u ograđenom prostoru. Vole trčati i to će činiti bez razmišljanja o tome koliko ste daleko. Lako možete izgubiti svog Sibirskog Haskija ako odluči nešto juriti ili jednostavno uživati u iskrenom trčanju. Sibirski Haskiji imaju veliki nagon za plijenom i to je još jedan razlog zašto ih treba na povodcu tijekom šetnji.

Hranjenje

Preporučena dnevna količina: 1,5 do 2 šalice kvalitetne suhe hrane na dan, podijeljeno u dva obroka.

Kada je u pitanju vrijeme obroka, Sibirski Haskiji su poznati po tome što su “laki čuvari” – zahtijevaju relativno malu količinu hrane za svoju veličinu. Ova se osobina može pratiti do podrijetla pasmine, budući da su Čukčiji razvili ove pse da vuku lagani teret brzim tempom na velike udaljenosti na niskim temperaturama uz najmanji mogući unos hrane.

Napomena: Koliko vaš odrasli pas jede ovisi o njegovoj veličini, dobi, građi, metabolizmu i razini aktivnosti. Psi su pojedinci, baš kao i ljudi, i ne trebaju svi jednaku količinu hrane. Gotovo je samo po sebi da će visoko aktivnom psu trebati više nego psu s kaučom. Kvaliteta hrane za pse koju kupujete također čini razliku – što je hrana za pse bolja, to će dalje ići prema hranjenju vašeg psa i manje ćete je trebati istresti u zdjelu svog psa.

Za više informacija o hranjenju vašeg Haskija, pogledajte naše smjernice za kupnju prave hrane, hranjenje vašeg šteneta i hranjenje vašeg odraslog psa.

Boja Dlake I Njegovanje

Provjerite je li vaš usisavač u najboljem stanju i redovito rezervirajte vrijeme za dotjerivanje ako udomite Sibirskog Haskija. Njegova dvostruka dlaka je srednje duljine. Gornji sloj je ravan, a poddlaka je mekana i gusta.

Očekujte puno dlake, puno linjanja – osobito tijekom proljeća i jeseni kada se linjaju. Ipak, ovo je pasmina koja je prilično laka za njegu. Sibirski Haskiji koji žive na nižim temperaturama imaju tendenciju da linjaju manje od onih koji žive u toplijoj klimi. Možete izbjeći matiranje — i višak dlake na svom namještaju — ako se posvetite češljanju dlake svog psa barem jednom tjedno tijekom godine — i svakodnevno tijekom sezone linjanja.

Sibirski Haskiji su čisti psi i trebat će vremena da se očiste – slično kao što će to učiniti mačka. Obično ne ispuštaju “pseći” miris i rijetko im je potrebno kupanje. Osim ako se, naravno, ne poigraju u nečem odvratnom u dvorištu ili pronađu smrdljivu vodu u koju će skočiti. Kada dođe vrijeme kupanja, odaberite visokokvalitetni šampon za pse dizajniran da zadrži prirodna ulja u koži i kaputu vašeg psa.

Haskiji dolaze u raznim bojama i oznakama, od crne do čisto bijele s obojenim oznakama na tijelu koje uključuju crvene i bakrene. Oči im mogu biti smeđe, plave ili kombinirane. Njihova lica imaju maske koje im doprinose privlačnosti za oči.

Perite zube svom Haskiju barem dva ili tri puta tjedno kako biste uklonili nakupine kamenca i bakterije koje vrebaju u njemu. Svakodnevno četkanje je još bolje ako želite spriječiti bolesti desni i loš zadah

Režite mu nokte jednom ili dvaput mjesečno ako ih vaš pas prirodno ne istroši kako biste spriječili bolne suze i druge probleme. Ako ih čujete kako škljocaju po podu, predugi su. Nokti psećih nogu imaju krvne žile u sebi, a ako režete predaleko, možete uzrokovati krvarenje – a vaš pas možda neće surađivati sljedeći put kada vidi da škare za nokte izlaze. Dakle, ako nemate iskustva s šišanjem psećih noktiju, pitajte veterinara ili timaritelja za upute.

Njegove uši treba jednom tjedno provjeravati zbog crvenila ili lošeg mirisa, što može ukazivati na infekciju. Kada provjeravate uši vašeg psa, obrišite ih vatom navlaženom nježnim sredstvom za čišćenje ušiju s uravnoteženim pH kako biste spriječili infekcije. Nemojte ništa umetati u ušni kanal; samo očistite vanjsko uho.

Počnite navikavati svog Haskija na četkanje i pregled dok je štene. Često rukujte njegovim šapama – psi su osjetljivi na svoja stopala – i gledajte u njegova usta. Učinite dotjerivanje pozitivnim iskustvom ispunjenim pohvalama i nagradama, a vi ćete postaviti temelje za lake veterinarske preglede i drugo rukovanje kad on bude odrasla osoba.

Dok četkate, provjerite ima li čireva, osipa ili znakova infekcije kao što su crvenilo, osjetljivost ili upala na koži, u nosu, ustima i očima te na stopalima. Oči trebaju biti čiste, bez crvenila ili iscjetka. Vaš pažljivi tjedni pregled pomoći će vam da rano uočite potencijalne zdravstvene probleme.

Djeca I Drugi Ljubimci

Haskiji su odlični kućni ljubimci za kućanstva s djecom. Mogu biti vrlo tolerantni prema djeci, ali kao i svi drugi psi, treba ih nadzirati kada su u blizini male djece.

Uvijek podučavajte djecu kako pristupiti i dodirivati pse i uvijek nadzirati svaku interakciju između pasa i male djece kako biste spriječili bilo kakvo grizenje ili povlačenje za uho ili rep od strane bilo koje strane. Naučite svoje dijete da nikada ne prilazi psu dok jede ili da pokušava oduzeti psu hranu. Nijedan pas nikada ne smije ostati bez nadzora s djetetom.

Sibirski Haskiji se slažu s drugim psima, ali je ipak važno voditi svoje štene na satove socijalizacije. To ih navikava na druge pse, ali i na ljude, iako su također vrlo privrženi prema strancima. Socijalizacija uči štence kako se ponašati i pozdravljati druge pse i njihove vlasnike.

Imajte na umu povijest ove pasmine. Teški uvjeti u Sibiru stvorili su snažan nagon za plijenom kod ove pasmine jer je hranu često bilo teško pronaći. Kao rezultat toga, mnogi haskiji danas drže da se plijen tjera prema malim životinjama kao što su vjeverice, zečevi i mačke. Neki Haskiji, međutim, uspijevaju u kućanstvima s više kućnih ljubimaca, posebno kada su odgajani s drugim kućnim ljubimcima od štenećenja.

Već nas je ocijenilo preko 200 osoba…

Ovdje možete pročitati najnovijih 20 recenzija svih naših proizvoda.

 

Suzana Đ.
autentične povratne informacije kupacaautentične povratne informacije kupaca
5/5

Miris božanstven, dlaka se lako rasčešljava i prekrasna mekana i sjajna

prije 2 tjedna
Suzana Đ.
autentične povratne informacije kupacaautentične povratne informacije kupaca
5/5

Odlični, nema mučnine, gastritisa ničeg nakon konzumacije.

prije 2 tjedna
Suzana Đ.
autentične povratne informacije kupacaautentične povratne informacije kupaca
5/5

Obavezno nam je na svakom obroku i prvo preljev poliže, onda nastavi dalje jest.

prije 2 tjedna
Suzana Đ.
autentične povratne informacije kupacaautentične povratne informacije kupaca
5/5

Top umak, rado a prvog pojede sa granula

prije 2 tjedna
Suzana Đ.
autentične povratne informacije kupacaautentične povratne informacije kupaca
5/5

Za sad je okusom zadovoljan ali svakako voli sve od ribe tako da sam to i očekivala.

prije 2 tjedna
Suzana Đ.
autentične povratne informacije kupacaautentične povratne informacije kupaca
5/5

Odlična hrana, pas ju rado jede, lako probavljiva, rješili se svih problema s probavom a dlaka prekrasna. Količinski je jede manje a sitiji je tako da je i liniju dotjerao.

prije 2 tjedna
Fotografija #1 izIvana
1
Ivanahr
autentične povratne informacije kupacaautentične povratne informacije kupaca
5/5
prije 1 mjesec
Ivanahr
autentične povratne informacije kupacaautentične povratne informacije kupaca
5/5
prije 1 mjesec
Fotografija #1 izMarina Petra Loncar
1
Marina Petra Loncarhr
autentične povratne informacije kupacaautentične povratne informacije kupaca
5/5

Tek sam pred dva mjeseca pocela koristiti Ted hypoallergenic za svoju mjesanku Bordericu i izuzetno sam zahvalna sto sam pronasla hranu koju vi, koja je dobra za njeno zdravlje i izgled. Takoder koristim i za svog pekinezera Juliet hypoallergenic hranu.
Hvala Vam sto mislite na nase cetveronozne ljubimce. Vasa hrana uvijek ce biti na meniu mojih ljubimaca! Sretno dalje u Vasem radu! Marina iz Rijeke

prije 2 mjeseca
Anonimanhr
autentične povratne informacije kupacaautentične povratne informacije kupaca
5/5

Oduševljen, nema mučnine, proljeva kao na ostale štapiće za zube do sad.

prije 2 mjeseca
Anonimanhr
autentične povratne informacije kupacaautentične povratne informacije kupaca
5/5
prije 2 mjeseca
Anonimanhr
autentične povratne informacije kupacaautentične povratne informacije kupaca
5/5
prije 2 mjeseca
Anonimanhr
autentične povratne informacije kupacaautentične povratne informacije kupaca
5/5
prije 2 mjeseca
Anonimanhr
autentične povratne informacije kupacaautentične povratne informacije kupaca
5/5

Ovaj preljev je vrh, najbolja stvar do sad. Pas ga s obožavanjem jede i kao preljev i kao hladnu poslasticu u kongu

prije 2 mjeseca
Anonimanhr
autentične povratne informacije kupacaautentične povratne informacije kupaca
5/5

Doslovno nas jw spasilo od stalnih proljeva i jedenja trave. Pas ju rado jede i s nestrpljenjem isčekuje svoj obrok

prije 2 mjeseca
Antonelahr
autentične povratne informacije kupacaautentične povratne informacije kupaca
5/5

maltezerica je super prihvatila hranu, samo da su manje granule

prije 4 mjeseca

Želite li znati više i o drugim pasminama pasa?

Za vas smo prikupili najpopularnije pasmine pasa i sve ih opisali kao što je prikazano u nastavku. Labrador, sibirski haski, njemački ovčar, beagle, yorkie ili chihuahua… pokušali smo o svemu tome napisati nešto jedinstveno.

Američki stafordski terijer

više detalja o ovom psu

Buldog

više detalja o ovom psu

border collie

Border collie

više detalja o ovom psu

Cane Corso

više detalja o ovom psu

Francuski buldog

više detalja o ovom psu

Havanski bišon

više detalja o ovom psu

Jazavičar

više detalja o ovom psu

barna labrador ül

Labrador

više detalja o ovom psu

Njemački ovčar

više detalja o ovom psu

Puli

više detalja o ovom psu

Rotvajler

više detalja o ovom psu

Sibirski haski

više detalja o ovom psu

Vižla

više detalja o ovom psu

golden retriever

Zlatni retriver

više detalja o ovom psu

Dostava sljedećeg dana

Ako dovršiš narudžbu prije podne, tvoj paket će stići već sljedeći dan i odmah možeš sletjeti u posudu tvog psa. Ne zaboravi, dostavljamo bilo gdje u Hrvatskoj!

Premium sastojci

Sirovi materijali za naše proizvode dolaze od naših provjerenih farmera. Za nas, sigurnost tvog psa je najvažnija! Provjeri se sam!

Imaš li pitanje ili si zapeo?

Piši nam na Facebooku ili nas nazovi.

Neovisno provjereno
764 recenzije