Zlatni Retriver

Zlatni Retriver je jedna od najpopularnijih pasmina u Sjedinjenim Državama. Prijateljski i tolerantni stav ove pasmine čini ih odličnim obiteljskim ljubimcima, a njihova inteligencija ih čini vrlo sposobnim radnim psima.

Zlatni Retriveri izvrsni su u pronalaženju divljači za lovce, praćenju, njuškanju krijumčarenih predmeta za provođenje zakona te kao terapijski i službeni psi. Oni su također prirodni sportaši i dobro se snalaze u psećim sportovima kao što su okretljivost i natjecateljska poslušnost.

Ove pse je prilično lako dresirati i slažu se u gotovo svakom domu ili obitelji. Odlični su s djecom i vrlo zaštitnički nastrojeni prema ljudima. Ako želite odanog, voljenog i pametnog suputnika, razmislite o usvajanju jednog od ovih štenaca u svoj čopor.

Detaljne informacije o zlatnom retriveru

Nije iznenađujuće da je Zlatni Retriver jedan od deset najpopularnijih pasa u SAD-u. Sve je dobro sa Zlatnim Retriverom: on je vrlo inteligentan, društven, lijep i odan.

Također je živahan. Zlatni je spor u sazrijevanju i zadržava šašavu, razigranu osobnost šteneta do tri do četiri godine starosti, što može biti i divno i neugodno. Mnogi zadržavaju svoje šteneće osobine u starosti.

Prvobitno uzgojen za fizički zahtjevan posao hvatanja pataka i druge divljaći, Retriver treba svakodnevnu tjelovježbu: šetnju ili trčanje, slobodno vrijeme u dvorištu, trčanje na plaži ili jezeru (Retriveri vole vodu) ili igru hvatanja. I kao i druge inteligentne pasmine koje su uzgojene za rad, moraju imati posao, kao što je igranje s papirom, buđenje članova obitelji ili natjecanje u psećim sportovima. Umorni Retriver je dobro odgojen Retriver.

Osim što svom Zlatnom Retriveru dajete fizičke i mentalne vježbe, također biste trebali biti spremni uključiti ga u svoje obiteljske aktivnosti. Zlatni Retriver je obiteljski pas, i treba biti sa svojim “čoporom”. Nemojte razmišljati o uzimanju Retrivera osim ako ga niste spremni imati u kući sa sobom, pod nogama, svaki dan.

Postoji još jedan potencijalni nedostatak pasmine: On definitivno nije pas čuvar. Mogao bi lajati kad naiđu stranci, ali ne računajte na to. Najvjerojatnije će mahnuti repom i bljesnuti onim karakterističnim zlatnim osmijehom.

Značajnosti

Zlatni Retriveri se obilno linjaju, osobito u proljeće i jesen. Svakodnevno četkanje će izvući dio vička dlake, sprječavajući je da se slije na vašu odjeću i po cijeloj kući. Ali ako živite sa Retriverom, morat ćete se naviknuti na pseću dlaku.

Zlatni Retriveri su obiteljski psi; trebaju živjeti u zatvorenom prostoru sa svojim ljudskim “čoporom” i ne bi trebali provoditi sate sami u dvorištu.

Zlatni Retriveri su aktivni psi kojima je potrebno 40-60 minuta naporne vježbe dnevno. Oni uspijevaju u dresiranju poslušnosti, satovima okretljivosti i drugim psećim aktivnostima, što je izvrstan način da svom psu pružite fizičku i mentalnu vježbu.

Iako su nježni i vrijedni povjerenja s djecom, Zlatni Retriveri su burni, veliki psi koji mogu slučajno prevrnuti malo dijete.

Retriveri vole jesti i brzo će postati pretili ako se prehrane. Ograničite poslastice, izmjerite dnevnu hranu vašeg psa i hranite ga u redovitim obrocima umjesto da stalno ostavljate hranu van.

Budući da je Zlatni Retriver toliko popularan, postoji mnogo ljudi koji uzgajaju Zlatne Retrivere kojima je više stalo do zarade od potražnje za štencima nego od uzgoja sretnih, zdravih pasa. Da biste dobili zdravog psa, nikada ne kupujte štene od neodgovornog uzgajivača ili trgovine za kućne ljubimce. Potražite uglednog uzgajivača koji testira svoje pse za uzgoj kako bi se uvjerio da nemaju genetske bolesti koje bi mogle prenijeti na štence i da imaju zdrav temperament.

Povijest

Dugi niz godina postojala je legenda da Zlatni Retriveri potječu od ruskih ovčara kupljenih u cirkusu. Zapravo, pasmina je razvijena u Škotskoj, na planinskom imanju Sir Dudleyja Majoribanksa, kasnije poznatog kao lord Tweedmouth.

Tweedmouth je, kao i mnogi plemići svoga vremena, uzgajao životinje svih vrsta, pokušavajući usavršiti različite pasmine. Tweedmouthovi zapisi o uzgoju od 1835. do 1890. pokazuju čemu je težio sa Retriverom: talentirani retriver – Tweedmouth je bio gorljivi lovac na ptice vodene životinje – s vrhunskim nosom, koji bi bio pažljiviji prema svom ljudskom pratiocu u lovu od setera i španijela koje su koristili u vrijeme za dohvat. Također je želio da pas bude odan i ujednačen u domu.

Tweedmouth je Nousa odveo kući u Škotsku, a 1868. i 1871. odgajao ga s Belle, Tweed Vodenim Španijelom. Tweed Vodeni Španijeli (sada izumrli) bili su poznati po tome što su bili željni hvatači u lovištu, te iznimno mirni i odani u domu – karakteristike koje ćete pronaći u današnjim Zlatnim Retriverima.

Potomci Nousa i Belle uzgajani su s Valovitim iRavnim retriverima, još jednim Tweed Vodenim Španijelom i crvenim seterom. Tweedmouth je držao uglavnom žute štence kako bi nastavio svoj uzgojni program, a druge je davao prijateljima i rodbini.

Nije iznenađujuće da je pasmina Tweedmoutha prva privukla pažnju svojim vještinama u lovnom polju. Jedan od najpoznatijih bio je Don od Gerwyn, jetreni potomak jednog od Tweedmouthovih pasa, koji je pobijedio u Međunarodnoj Gundog ligi 1904. godine.

Kinološki Klub u Engleskoj službeno je priznao Zlatnog Retrivera kao posebnu pasminu 1911. U to vrijeme oni su bili klasificirani kao “Retriver — žuti ili zlatni”. Godine 1920. ime pasmine službeno je promijenjeno u Zlatni retriver.

Američki Kinološki Klub priznao je pasminu 1932. Danas je zlatni retriver druga najpopularnija pasmina u SAD-u.

Mužjaci su visoki od 58 do 60 cm i teški od 29 do 34 kg. Ženke su općenito visoke 54 do 57 cm i 24 do 29 kg. Zlatni Retriveri svoju punu visinu obično dostižu do jedne godine starosti, a zrelu težinu do dvije.

Osobnost

Slatka, mirna priroda obilježje je pasmine. Retriver je uzgojen za rad s ljudima i želi ugoditi svom vlasniku. Iako čvrst i dobrog karaktera, kao i svi psi Retriver mora biti dobro odgojen i dobro dresiran kako bi najbolje iskoristio svoje nasljeđe.

Kao i svaki pas, Retriveru treba rana socijalizacija – izloženost mnogim različitim ljudima, prizorima, zvukovima i iskustvima – dok je mlad. Socijalizacija pomaže osigurati da vaše štene Retrivera odraste u dobro razvijenog psa.

Zdravlje

Zlatni su općenito zdravi, ali kao i sve pasmine, skloni su određenim zdravstvenim problemima. Neće svi Retriveri dobiti bilo koju ili sve ove bolesti, ali važno je biti svjestan njih ako razmišljate o ovoj pasmini.

Ako kupujete štene, pronađite dobrog uzgajivača koji će vam pokazati zdravstvene dozvole za oba roditelja vašeg šteneta. Zdravstvene dozvole dokazuju da je pas testiran i očišćen od određenog stanja.

Kod Retrivera trebate očekivati zdravstvena odobrenja Ortopedske Zaklade za Životinje (OFA) za displaziju kuka (s ocjenom pristojan ili bolji), displaziju lakta, hipotireozu i von Willebrandovu bolest; sa Sveučilišta Auburn za trombopatiju; i od Zaklade za Registar Očiju Pasa (CERF) koji potvrđuje da su oči normalne. Zdravstvene dozvole možete potvrditi provjeravanjem web stranice OFA (offa.org).

Displazija Kuka: Diplazija kuka je nasljedno stanje u kojem bedrena kost ne pristaje čvrsto u zglob kuka. Neki psi pokazuju bol i hromost na jednoj ili obje stražnje noge, ali možda nećete primijetiti nikakve znakove nelagode kod psa s displazijom kukova. Kako pas stari, može se razviti artritis. Rentgenski pregled za displaziju kuka provodi Ortopedska zaklada za životinje ili Program za poboljšanje kukova Sveučilišta Pennsylvania. Psi s displazijom kuka ne smiju se uzgajati. Ako kupujete štene, tražite od uzgajivača dokaz da su roditelji testirani na displaziju kuka i da nemaju problema.

Displazija Lakta: Ovo je nasljedno stanje uobičajeno za pse velikih pasmina. Smatra se da je to uzrokovano različitim stopama rasta triju kostiju koje čine pseći lakat, što uzrokuje labavost zglobova. To može dovesti do bolne hromosti. Vaš veterinar može preporučiti operaciju za ispravljanje problema ili lijekove za kontrolu boli.

Katarakta: Kao i kod ljudi, pseću mrenu karakteriziraju zamućene mrlje na očnoj leći koje s vremenom mogu rasti. Mogu se razviti u bilo kojoj dobi i često ne oštećuju vid, iako neki slučajevi uzrokuju ozbiljan gubitak vida. Rasplodne pse prije nego što se uzgajaju treba pregledati veterinarski oftamolog s certifikatom odbora kako bi se potvrdilo da nemaju nasljedne bolesti oka. Katarakta se obično može kirurški ukloniti s dobrim rezultatima.

Progresivna Atrofija Retine (PRA): PRA je obitelj očnih bolesti koja uključuje postupno propadanje mrežnice. U ranoj fazi bolesti, psi postaju noćno slijepi. Kako bolest napreduje, gube i dnevni vid. Mnogi se psi vrlo dobro prilagođavaju ograničenom ili potpunom gubitku vida, sve dok njihova okolina ostaje ista.

Subvalvularna Aortna Stenoza: Ovaj srčani problem uzrokovan je uskom vezom između lijeve klijetke (izlazni) i aorte. Može uzrokovati nesvjesticu, pa čak i iznenadnu smrt. Vaš veterinar to može otkriti i propisati odgovarajući tretman.

Osteochondrosis Dissecans (OCD): Ovo ortopedsko stanje, uzrokovano nepravilnim rastom hrskavice u zglobovima, obično se javlja u laktovima, ali je viđeno i u ramenima. To uzrokuje bolno ukrućenje zgloba, do te mjere da pas ne može saviti lakat. Može se otkriti kod pasa već u dobi od četiri do devet mjeseci. Pretjerano hranjenje hranom za štene “formulom rasta” ili hranom s visokim udjelom proteina može doprinijeti njegovom razvoju.

Alergije: Zlatni Retriveri mogu biti alergični na razne tvari, od hrane do peludi. Ako vaš Retriver liže svoje šape ili jako trlja lice, neka ga pregleda vaš veterinar.

Von Willebrandova bolest: Ovo je nasljedni poremećaj krvi koji ometa sposobnost krvi da se zgruša. Glavni simptom je prekomjerno krvarenje nakon ozljede ili operacije. Ostali simptomi uključuju krvarenje iz nosa, krvarenje desni ili krvarenje u želucu ili crijevima. Ne postoji lijek, a transfuzija krvi normalnih pasa trenutno je jedini tretman. Istraživanja su u tijeku za nove tretmane, uključujući lijekove. Većina pasa s von Willebrandovom bolešću može voditi normalan život. Veterinar može testirati vašeg psa na stanje. Psi s ovim stanjem ne smiju se uzgajati.

Dilatacija Želuca-Volvulus: Uobičajeno nazvano nadutost, ovo je stanje opasno po život koje pogađa velike pse s dubokim prsima poput zlatnih retrivera, osobito ako se hrane jednim velikim obrokom dnevno, jedu brzo ili piju velike količine vode ili intenzivno vježbajte nakon jela. Nadutost se javlja kada se trbuh rastegne plinom ili zrakom, a zatim se uvrne. Pas ne može podrignuti ili povraćati kako bi se riješio viška zraka u želucu, a dotok krvi u srce je otežan. Krvni tlak pada i pas pada u šok. Bez hitne medicinske pomoći pas može uginuti. Sumnjajte na nadutost ako vaš pas ima nategnut trbuh, pretjerano slini i povraća bez povraćanja. Također može biti nemiran, depresivan, letargičan i slab s ubrzanim otkucajima srca. Ako primijetite ove simptome, odvedite psa veterinaru što je prije moguće.

Epilepsija: Epilepsija je poremećaj mozga koji uzrokuje povremene napadaje i konvulzije. Vaš veterinar će morati znati koliko su napadaji teški i koliko često se javljaju kako bi odredio koji lijek prepisati, ako ih ima.

Hipotireoza: Ovo je poremećaj štitnjače za koji se smatra da uzrokuje stanja kao što su epilepsija, gubitak kose, pretilost, letargija, tamne mrlje na koži i druga stanja kože. Liječi se lijekovima i dijetom.

Hemangiosarkom: Ovo je vrlo opasan oblik raka koji nastaje u sluznici krvnih žila i slezene. Najčešće se javlja kod pasa srednje i starije dobi.

Osteosarkom: Osteosarkom je maligni rak kostiju koji je čest u velikih i divovskih pasmina.

Njega

Zlatni Retriveri stvoreni su za akciju i vole provod na otvorenom. Ako volite planinariti ili trčati, vaš Retriver će vam se rado pridružiti. A ako želite baciti loptu u dvorište, oni će vam se rado pridružiti; vjerni svom imenu, Retriveri vole hvatati.

Ako ih umarate 20-30 minutnim intenzivnim vježbanjem dvaput dnevno, vaš će pas biti umoran kad se vrati unutra. Međutim, odustajanje od aktivnosti može dovesti do problema u ponašanju.

Kao i druge pasmine retrivera, Zlatni su prirodno “usni”, a najsretniji su kada imaju nešto za nositi u ustima: loptu, mekanu igračku, novine ili što je najbolje, smrdljivu čarapu.

Morat ćete biti posebno oprezni ako odgajate šteneta retrivera. Ovi psi rastu vrlo brzo u dobi od četiri do sedam mjeseci, što ih čini osjetljivim na poremećaje kostiju. Ne dopustite da vaš Retriver štene trči i igra se na vrlo tvrdim površinama kao što je pločnik dok ne navrši najmanje dvije godine i dok mu zglobovi nisu potpuno formirani. Normalna igra na travi je u redu, kao i časovi okretljivosti štenaca.

Hranjenje

Preporučena dnevna količina: 2 do 3 šalice kvalitetne suhe hrane na dan, podijeljeno u dva obroka.

NAPOMENA: Koliko vaš odrasli pas jede ovisi o njegovoj veličini, dobi, građi, metabolizmu i razini aktivnosti. Psi su pojedinci, baš kao i ljudi, i ne trebaju svi jednaku količinu hrane. Gotovo je samo po sebi da će visoko aktivnom psu trebati više nego psu s kaučom. Kvaliteta hrane za pse koju kupujete također čini razliku – što je hrana za pse bolja, to će dalje ići prema hranjenju vašeg psa i manje ćete je trebati istresti u zdjelu svog psa.

Održavajte svog Retrivera u dobroj formi tako što ćete mu mjeriti hranu i hraniti ga dva puta dnevno umjesto da ostavljate hran. Ako niste sigurni ima li prekomjernu tjelesnu težinu, napravite mu očni test i praktični test.

Prvo, pogledaj ga odozgo. Trebali biste moći vidjeti struk. Zatim stavite ruke na njegova leđa, palčeve duž kralježnice, s prstima raširenim prema dolje. Trebali biste moći osjetiti, ali ne i vidjeti njegova rebra, a da ne morate snažno pritisnuti. Ako ne možete, treba mu manje hrane i više vježbe.

Morat ćete biti posebno oprezni ako odgajate štene Retrivera. Ovi psi rastu vrlo brzo u dobi od četiri do sedam mjeseci, što ih čini osjetljivim na poremećaje kostiju. Dobro se snalaze na visokokvalitetnoj, niskokaloričnoj prehrani koja ih sprječava da prebrzo rastu.

Više o hranjenju vašeg Retrivera potražite u našim smjernicama za kupnju prave hrane, hranjenje vašeg šteneta i hranjenje vašeg odraslog psa.

Boja Dlake I Njegovanje

Zlatni Retriveri imaju gustu, vodootpornu vanjsku dlaku s gustom poddlakom. Neke dlake su valovite, neke ravne. Dlaka na stražnjoj strani prednjih nogu i ispod tijela, s težim perjem na prsima, stražnjoj strani bedara i repu.

Zlatni Retriveri dolaze u svim nijansama zlata, od svijetle do tamnozlatne. Neki su uzgajivači počeli prodavati “rijetke bijele zlatne boje”, ali Američki Kinološki Klub ne prepoznaje bijelu boju dlake ove pasmine.

Zlatni Retriveri se umjereno linjaju zimi i ljeti, a jako u proljeće i jesen. Ako živite sa Retriverom, morat ćete se prilagoditi određenoj količini pseće dlake u svojoj kući i na odjeći.

Zlatna gusta dlaka znači puno njegovanja. Preporuča se svakodnevno četkanje kako biste spriječili zapetljavanje, a jednom tjedno je minimum. Vašem Retriveru će također trebati kupanje barem jednom mjesečno, i češće, kako bi izgledao i mirisao čistim.

Perite zube svom Retriveru barem dva ili tri puta tjedno kako biste uklonili nakupine kamenca i bakterije koje vrebaju u njemu. Svakodnevno četkanje je još bolje ako želite spriječiti bolesti desni i loš zadah.

Režite nokte jednom ili dvaput mjesečno ako ih vaš pas ne istroši prirodno. Ako ih čujete kako škljocaju po podu, predugi su. Kratki, uredno podrezani nokti održavaju stopala u dobrom stanju. Nokti psećih nogu imaju krvne žile u sebi, a ako režete predaleko, možete uzrokovati krvarenje – a vaš pas možda neće surađivati sljedeći put kada vidi da škare za nokte izlaze. Dakle, ako nemate iskustva s šišanjem psećih noktiju, pitajte veterinara ili timaritelja za upute.

Preklopljene uši stvaraju toplo, tamno okruženje za razvoj bakterija ili gljivica, a pasmine koje ih imaju – poput retrivera – sklone su infekcijama uha. Njegove uši treba jednom tjedno provjeravati zbog crvenila ili lošeg mirisa, što može ukazivati na infekciju. Provjerite ih svaki put kad se i on smoči. Kada provjeravate uši vašeg psa, obrišite ih vatom navlaženom nježnim sredstvom za čišćenje ušiju s uravnoteženim pH kako biste spriječili infekcije. Nemojte ništa umetati u ušni kanal; samo očistite vanjsko uho.

Počnite navikavati svog Retrivera na četkanje i pregled dok je štene. Često rukujte njegovim šapama – psi su osjetljivi na svoja stopala – i gledajte u njegova usta. Učinite dotjerivanje pozitivnim iskustvom ispunjenim pohvalama i nagradama, a vi ćete postaviti temelje za lake veterinarske preglede i drugo rukovanje kad on bude odrasla osoba.

Dok ih njegujete, provjerite ima li čireva, osipa ili znakova infekcije kao što su crvenilo, osjetljivost ili upala na koži, u nosu, ustima i očima te na stopalima. Oči trebaju biti čiste, bez crvenila ili iscjetka. Vaš pažljivi tjedni pregled pomoći će vam da rano uočite potencijalne zdravstvene probleme.

Djeca I Drugi Ljubimci

Društvenog Zlatnog Retrivera ne smetaju buka i metež djece – dapače, on to voli. On je ipak velik, snažan pas i lako može greškom prevrnuti malo dijete.

Kao i kod svake pasmine, uvijek biste trebali učiti djecu kako pristupiti i dodirivati pse, te uvijek nadzirati svaku interakciju između pasa i male djece kako biste spriječili bilo kakvo grizenje ili povlačenje za uho ili rep od strane bilo koje strane. Naučite svoje dijete da nikada ne prilazi psu dok jede ili spava ili da pokušava oduzeti psu hranu. Nijedan pas, ma koliko bio prijateljski raspoložen, nikada ne smije ostati bez nadzora s djetetom.

Odnos Retrivera prema drugim kućnim ljubimcima je što više to bolje. Uživa u druženju s drugim psima, a uz odgovarajuće upoznavanje i obuku može mu se povjeriti mačke, zečevi i druge životinje.

Već nas je ocijenilo preko 200 osoba…

Ovdje možete pročitati najnovijih 20 recenzija svih naših proizvoda.

Suzana Đ.
autentične povratne informacije kupacaautentične povratne informacije kupaca
5/5

Miris božanstven, dlaka se lako rasčešljava i prekrasna mekana i sjajna

prije 2 tjedna
Suzana Đ.
autentične povratne informacije kupacaautentične povratne informacije kupaca
5/5

Odlični, nema mučnine, gastritisa ničeg nakon konzumacije.

prije 2 tjedna
Suzana Đ.
autentične povratne informacije kupacaautentične povratne informacije kupaca
5/5

Obavezno nam je na svakom obroku i prvo preljev poliže, onda nastavi dalje jest.

prije 2 tjedna
Suzana Đ.
autentične povratne informacije kupacaautentične povratne informacije kupaca
5/5

Top umak, rado a prvog pojede sa granula

prije 2 tjedna
Suzana Đ.
autentične povratne informacije kupacaautentične povratne informacije kupaca
5/5

Za sad je okusom zadovoljan ali svakako voli sve od ribe tako da sam to i očekivala.

prije 2 tjedna
Suzana Đ.
autentične povratne informacije kupacaautentične povratne informacije kupaca
5/5

Odlična hrana, pas ju rado jede, lako probavljiva, rješili se svih problema s probavom a dlaka prekrasna. Količinski je jede manje a sitiji je tako da je i liniju dotjerao.

prije 2 tjedna
Fotografija #1 izIvana
1
Ivanahr
autentične povratne informacije kupacaautentične povratne informacije kupaca
5/5
prije 1 mjesec
Ivanahr
autentične povratne informacije kupacaautentične povratne informacije kupaca
5/5
prije 1 mjesec
Fotografija #1 izMarina Petra Loncar
1
Marina Petra Loncarhr
autentične povratne informacije kupacaautentične povratne informacije kupaca
5/5

Tek sam pred dva mjeseca pocela koristiti Ted hypoallergenic za svoju mjesanku Bordericu i izuzetno sam zahvalna sto sam pronasla hranu koju vi, koja je dobra za njeno zdravlje i izgled. Takoder koristim i za svog pekinezera Juliet hypoallergenic hranu.
Hvala Vam sto mislite na nase cetveronozne ljubimce. Vasa hrana uvijek ce biti na meniu mojih ljubimaca! Sretno dalje u Vasem radu! Marina iz Rijeke

prije 2 mjeseca
Anonimanhr
autentične povratne informacije kupacaautentične povratne informacije kupaca
5/5

Oduševljen, nema mučnine, proljeva kao na ostale štapiće za zube do sad.

prije 2 mjeseca
Anonimanhr
autentične povratne informacije kupacaautentične povratne informacije kupaca
5/5
prije 2 mjeseca
Anonimanhr
autentične povratne informacije kupacaautentične povratne informacije kupaca
5/5
prije 2 mjeseca
Anonimanhr
autentične povratne informacije kupacaautentične povratne informacije kupaca
5/5
prije 2 mjeseca
Anonimanhr
autentične povratne informacije kupacaautentične povratne informacije kupaca
5/5

Ovaj preljev je vrh, najbolja stvar do sad. Pas ga s obožavanjem jede i kao preljev i kao hladnu poslasticu u kongu

prije 2 mjeseca
Anonimanhr
autentične povratne informacije kupacaautentične povratne informacije kupaca
5/5

Doslovno nas jw spasilo od stalnih proljeva i jedenja trave. Pas ju rado jede i s nestrpljenjem isčekuje svoj obrok

prije 2 mjeseca
Antonelahr
autentične povratne informacije kupacaautentične povratne informacije kupaca
5/5

maltezerica je super prihvatila hranu, samo da su manje granule

prije 4 mjeseca

Želite li znati više i o drugim pasminama pasa?

Za vas smo prikupili najpopularnije pasmine pasa i sve ih opisali kao što je prikazano u nastavku. Labrador, sibirski haski, njemački ovčar, beagle, yorkie ili chihuahua… pokušali smo o svemu tome napisati nešto jedinstveno.

Američki stafordski terijer

više detalja o ovom psu

Buldog

više detalja o ovom psu

border collie

Border collie

više detalja o ovom psu

Cane Corso

više detalja o ovom psu

Francuski buldog

više detalja o ovom psu

Havanski bišon

više detalja o ovom psu

Jazavičar

više detalja o ovom psu

barna labrador ül

Labrador

više detalja o ovom psu

Njemački ovčar

više detalja o ovom psu

Puli

više detalja o ovom psu

Rotvajler

više detalja o ovom psu

Sibirski haski

više detalja o ovom psu

Vižla

više detalja o ovom psu

golden retriever

Zlatni retriver

više detalja o ovom psu

Dostava sljedećeg dana

Ako dovršiš narudžbu prije podne, tvoj paket će stići već sljedeći dan i odmah možeš sletjeti u posudu tvog psa. Ne zaboravi, dostavljamo bilo gdje u Hrvatskoj!

Premium sastojci

Sirovi materijali za naše proizvode dolaze od naših provjerenih farmera. Za nas, sigurnost tvog psa je najvažnija! Provjeri se sam!

Imaš li pitanje ili si zapeo?

Piši nam na Facebooku ili nas nazovi.

Neovisno provjereno
764 recenzije