Tražite li jednostavne načine kako zabaviti svog psa?

Zabavljanje vašeg psa može biti izazov. A pokušati smisliti nove načine kako zabaviti svog psa može biti iscrpljujuće nego da sami ustaneme i pozabavite se. Kako bih vam pomogao, sastavio sam popis od 33 jednostavna načina kako zabaviti svog psa u zatvorenom.

 

Prednosti Zabavljanja Vašeg Psa

Psi kojima je dosadno upadaju u nevolje. Mi smo njihov glavni izvor zabave, pa ako im ne damo stvari, smislit će vlastite aktivnosti – a tada ćemo završiti sa požvakanim cipelama i zavjesama.

Igrajući se sa svojim psom nekoliko puta dnevno možete smanjiti vjerojatnost da će razviti destruktivne navike kao što su pretjerano lajanje ili žvakanje.

Među znanstvenicima je sve veće prihvaćanje da je igra vrlo, vrlo važna i da su vrsta i učestalost igre zaista dobar pokazatelj kvalitete života psa. – Mark Evans, bivši glavni veterinar RSPCA

 

33 Jednostavna Načina Za Zabavljanje Psa U Zatvorenom

Uz pomoć mog psa Laika osmislili smo veliki popis zabavnih aktivnosti za pse u zatvorenom prostoru. Dakle, ako tražite neke igre na zatvorenom sa kojim se možete igrato sa svojim psom, došli ste na pravo mjesto. Evo popisa od 33 načina kako zabaviti svog psa u zatvorenom.

 

1. Igrajte Igru Pronalaska Poslastica

Igre s nosom jedan su od najlakših načina da umorite svog psa. Kad podučite svog psa nekim osnovnim igrama nosa, poput “pronalaska poslastica”, mentalno ga umarate i pomažete mu da usavrši neke od svojih prirodnih vještina. (nasjeckana mrkva moja je omiljena poslastica za ovu igru)

Uzmite neke poslastice i neka vaš pas gleda dok ih postavljate po sobi. Dajte svom psu znak da “pronađe poslastice” i ohrabrite ga da je pokupi, ne zaboravite ga pohvaliti svaki put kad je pronađe. Nakon što se uvjerite da vaš pas razumije što “pronaći poslastice” znači, možete igru učiniti malo izazovnijim. Neka ostanu u drugoj sobi dok skrivate poslastice i počnite ih skrivati na mjestima koja moraju iznjušiti, na primjer pod tepihom.

 

2. Igrajte Igru Školjke

Igra Školjke je jednostavna igra za pse koja rješava probleme. Da biste igrali igru školjke sa svojim psom, pustite ga da gleda kako stavljate poslasticu ispod jedne od tri šalice. Zatim promiješate šalice okolo i potaknete ih da ‘pronađu poslasticu.’ Igre školjke daju vašem psu puno mentalne stimulacije i pomažu mu u radu na vještinama rješavanja problema. Ne dopustite da ova mačka posrami vašeg psa:

 

3. Naučite Svog Psa Da Pospremi Igračke

Ako se igračke vašeg psa drže u posudi, možete ih naučiti da odlažu igračke. Znam da zvuči čudno naučiti svog psa da počisti za sobom, ali zapravo je jako zabavno. Poučavanje psa novim vještinama povećava mu samopouzdanje i to je sjajan način da mu pružite više mentalne stimulacije.

Ako vaš pas već zna “pusti”, neka podigne igračku i dajte im zapovijed “pusti” nakon što stoje iznad spremnika. Pohvalite ih, a zatim isperite i ponovite. Na kraju ćete, s dosljednošću, imati psa koji će moći pospremiti za sobom.

 

4. Upotrijebite Punjeni Kong Da Zabavite Psa

Punjeni Kongs najdraži su mi kad je riječ o ublažavanju dosade pasa, jer ih je tako jednostavno pripremiti. Ako neko vrijeme želite zabaviti svog psa, pokušajte napuniti Kong nekim od njegovih omiljenih poslastica. Možete unutra zamrznuti malo maslaca od kikirikija ili juhe, ili jednostavno tamo staviti neke poslastice i dati svom psu nešto za što će raditi. Ako niste sigurni što upotrijebiti, evo popisa od 39 zdravih poslastica izvrsnih za Kong nadjev.

Korištenje prepariranog Konga sjajan je način da zaokupite svog psa dok ste na poslu. Punjeni Kong stavite preko noći u zamrzivač i dajte ga psu ujutro na odlasku. Smrznuti Kong trajat će 30 minuta više za većinu pasa – puno duže ako ga u potpunosti napunite.

Volim koristiti klasične Kongove jer su netoksični, neuništivi i mogu se prati u perilici posuđa. Ako tražite izvrsnu Kongovu alternativu koja je jednako trajna, pogledajte igračku West Paw Toppl; dolaze u velikim i malim veličinama, a lako se čiste kao i Kong.

 

5. Zaigrajte Igru Potezanja Konopa

Igranje potezanja konopa jedan je od najboljih načina za sudjelovanje u značajnoj igri s našim psima. To je izvrstan način mentalnog i tjelesnog vježbanja psa. A budući da vam nije potrebna tona prostora, možete je igrati u zatvorenom.
I suprotno onome što neki ljudi kažu, da igra potezanja, neće učiniti vašeg psa agresivnim, a puštanje da pobijede neće ga učiniti dominantnim. Dopuštanjem vašem psu da pobjeđuje samo čini igru zabavnijom za vašeg psa i potaknut će ih na veću igru. Utvrđeno je da su psi koji igraju potezanja sa svojim vlasnicima poslušniji i imaju veće samopouzdanje.

Potezanje je sjajan način vježbanja svog psa, sve dok se pas drži nekoliko osnovnih pravila poput “igra prestaje ako vam zubi dodiruju ruku”.

 

6. Naučite Svog Psa Da Pomaže U Poslovima

Psi vole imati posao, čak i ako je to nešto jednostavno poput donošenja papuča. Možete ih učiniti još korisnijima podučavajući ih imenima nekih predmeta koje ne biste imali ništa protiv da ih uzmete.

Ako želite impresionirati sve svoje prijatelje, naučite svog psa da vam donese nešto iz hladnjaka. Kad učite svog psa otvaranju hladnjaka, zavežite ručnik oko kvake, tako da im je lako otvoriti vrata. A ako se osjećate superzvijezdom, možete naučiti svog psa da pomaže u svakodnevnim poslovima.

 

7. Igrajte Interaktivne Igre

Da bih svog psa zaokuplio u kišnim danima, volim koristiti interaktivne igre poput potezanja, pronalazak poslastica, igre puzzle i donošenje. Interaktivne igre jednostavan su način da svom psu pružite puno mentalne stimulacije i mogu pomoći u smanjenju problematičnog ponašanja poput pretjeranog žvakanja ili lajanja.

Ali poslušajte mene; ako ćete se igrati donošenja u zatvorenom, koristite laganu loptu kako biste izbjegli razbijanje svih stvari. (naučena lekcija) Igra potezanja zabava je za pse i to je sjajan način da povećate manire svojih pasa i kontrolu impulsa. To je također prilično dobar trening. Iz minute u minutu to je jedna od fizički najzahtjevnijih igara koje igramo.

 

8. Neka Vaš Pas Radi Za Svoju Hranu

Našim psima pružamo ugodan život – dobivaju topao krevet, puno pažnje i sve svoje obroke besplatno. Ali naši su psi uzgajani da rade zajedno s nama, a mnogi naši psi propuštaju neke mentalno poticajne aktivnosti. Oni su prirodni pronalazači, pa zato što moraju raditi za hranu nije zločesto ili neobično – za njih je to normalno i mentalno poticajno.
Jedan od najlakših načina izazivanja uma vašeg psa jest natjerati ih da rade za svoje obroke. Možete natjerati svog psa da izvede neke trikove prije nego što dobije večeru ili ga možete natjerati da jede iz igračke za točenje hrane.

 

9. Naučite Svog Psa Imenima Njihovih Igračaka

Jeste li vidjeli Chaser-a, graničarskog škotskog ovčara? Zna više od 1000 riječi i može odabrati bilo koju igračku među 800 samo po imenu. Ne možemo svi biti previše uspješni poput Chasera, ali svoje pse možemo naučiti imenima njihovih igračaka i od toga napraviti neke zabavne igre.

Počnite tako što ćete se igrati jednom određenom igračkom i dajte joj ime dok to radite. Nakon vježbanja i pohvala vaš će pas zapamtiti usmeno ime odabranoj igrački. Nakon što vaš pas nauči ime određenog igračaka, možete iskušati njegove vještine tako što ćete vidjeti može li ga odabrati među ostalim igračkama.

 

10. Naučite Svog Psa Da “Pronađe” Svoje Igračke

Jednom kada vaš pas zapamti imena nekih njihovih igračaka naučite ih igri “pronađi”. Stavite igračke na hrpu ili u spremnik i recite im da “pronađui” svoju omiljenu igračku. Kako vaš pas postaje bolji u ovoj igri, možete je učiniti izazovnijom povećanjem broja igračaka kroz koje moraju proći.

Neka im bude zabavno tako što ćete ih lijepo nagraditi poslasticom ili brzom igrom potezanja kad uspiju. Ova igra će vašem psu pružiti sjajan mentalni trening.

 

11. Naučite Svog Psa Novi Trik

Zna li vaš pas tkati kroz noge i skakati kroz obruč? Uvijek postoji novi trik kojeg možete naučiti svog psa, a vjerujte mi kad kažem da je podučavanje vašeg psa tkanju kroz noge puno lakše nego što zvuči.

Zna li vaš pas hrpu trikova? Jedna od najboljih stvari u treniranju trikova jest da uvijek ima mjesta za improvizaciju i učiniti je izazovnijom. Jednom kada vaš pas nauči hrpu trikova, možete ga pojačati i kombinirati njihova naučena ponašanja u potpuno nove trikove.

 

12. Poradite Na Treningu Upravljačem

od mojih najdražih savjeta što se tiče dresure pasa je korištenje upravljača. To je mala kutija s polugom koja stvara zvuk kad je pritisnete i koristi se za označavanje točnog trenutka kada vaš pas izvrši željeno ponašanje. Obožavam ga koristiti jer je to jednostavan način da osiguram svojemu psu i da mu točno dam do znanja kada radi pravu stvar.

Ako nemate upravljač, preporučio bih da ga kupite sljedeći put kad budete u trgovini za kućne ljubimce. Kada trenirate psa svaka sekunda je važna; tako je lako propustiti priliku komunicirati s našim psima onog trenutka kada učine ponašanje koje želite. Kada koristite upravljač, možete označiti točan trenutak kada je vaš pas ispravno odabrao.

 

13. Igrajte Igru Koja Ruka

Ako ste razmišljali o podučavanju svog psa nekim radnim igrama s mirisima, ovo je sjajna igra za početak. Jedino što će vam trebati su neke pseće poslastice, a ako ih nemate pri ruci, možete koristiti sjeckano voće i povrće ili napraviti vlastite domaće pseće poslastice.

Kako igrati igru Koja Ruka:
Stavite poslasticu u jednu od ruku.
Zatvorite šake i držite ih ispred svog psa.
Dopustite psu da odabere u kojoj je ruci.
Kad vaš pas njuši ili pipne ispravnu ruku, otvorite je i dajte im poslasticu.
Ako pogrešno odabere, nemojte ga obeshrabriti, treba nekoliko pokušaja da se uhvati.
Korisna će biti nježna naredba “dodir”.
. Savjet: CricksyDog hrana izvrsna je poslastica za mirisne radne igre i treninge. Isprobajte jedan i pogledajte rezultate. Stvarno dobar izbor može biti hipoalergenom suha hrana za pse Ted Janjetina.

 

14. Zaigrajte Igru Skrivača

Igranje igre skrivača daleko je jedna od omiljenih Laikinih igara. Sakrivanje nam se možda ne čini toliko složeno ili zabavno, ali mnogi psi to stvarno vole.

Ako vaš pas nije dobar sa zapovijedi o zadržavanju, možete zamoliti prijatelja da mu pomogne tako što će vam odvratiti pažnju dok se skrivate (ili možete vježbati svoj “čekanje” prije nego što započnete.)

 

15. Nabavite Igračke Zagonetke Za Svog Psa

Za mentalno stimuliranje svojeg psa, dajte mu zagonetke koju će riješiti. Postoji puno igračaka za pse, poput slagalica, posuda, poput Kong Wobblera. Postoji i tona sjajnih igračaka koje možete sami izraditi. Obožavam jednostavnu igru kalupima za muffine – ako imate lim za muffine i neke teniske loptice, spremni ste za igranje.

Ako želite davati psu nešto za žvakanje, volimo Best Bully Sticks (Best Bully Štapove) i Benebones (Bene kosti). Svakako se odlučite za nasilničke palice bez mirisa ako ste osjetljivi na mirise.

 

16. Savladajte Osnove Treninga Poslušnosti

Zna li vaš pas sve osnovne naredbe poslušnosti? Ima li dobro sjećanje? Čak i dobro obučeni psi trebaju povremeno osvježiti tečajeve kako bi bili u tijeku. Svi bi psi trebali savladati komande poput, sjediti, ostati, ispusti ga i doći ovamo. Nekoliko brzih treninga (5-10 minuta) svaki dan izvrstan su način da pomognete svom psu da savlada osnove i pomoći će vam da vaš pas bude mentalno stimuliran.

 

17. Igrajte Igru Hvatanja

Većina nas nema dodatnoga prostora u domovima za jednostavnu igru hvatanja, ali ako živite na 5. katu sa St. Bernardom, vjerojatno biste trebali preskočiti ovu igru. Što se tiče igranja, hodnici, stubišta i velikih dnevnih soba, popularni su odabiri.
Moj pas i ja volimo igrati nogomet u podrumu s njezinom Jolly loptom. Budite oprezni s teškim igračkama oko svega što je krhko ili se može prevrnuti, a vjerojatno nije dobra ideja igrati se po kuhinji. Ako vam se ne sviđa ideja igranja dohvata u zatvorenome, mogli biste je pretvoriti u jednostavnu igru ulova.

 

18. Savladajte Umijeće Masaže Pasa

Učenje kako masirati psa obogaćuje i vlasnika i psa. Lijepa masaža može vam pomoći smiriti i opustiti gotovo svakog psa.
A masaže pasa izvrsne su za starije pse ili one s artritisom, jer pomažu ublažiti bolove i bolne zglobove. Masaža vašeg psa smanjuje anksioznost, ublažava stres, poboljšava cirkulaciju i stvara izvrsnu vezu između vas i vašeg psa.
Savjet: Ako se vaš pas teško namjesti za masažu, možete vježbati protokol opuštanja.

 

19. Try Some Free Shaping Games. 19. Isprobajte Neke Besplatne Igre Oblikovanja

Ako niste čuli za 101 stvar sa kutijom, propustili ste neke zabavne prilike za trening. To je izvrstan temelj za učenje vježbanja besplatnih tehnika oblikovanja, a potrebni su samo kutija i kliker.

Osnovni princip igara oblikovanja je potaknuti naše pse da probaju nešto novo. Donose vlastite odluke i povećavaju mentalnu i fizičku fleksibilnost. Započinjete s kutijom na zemlji i bez ikakvih znakova pustite svog psa da istraži i odluči što će učiniti.

Oblikovanje se može koristiti s bilo kojim predmetom, ne samo s kutijom. Evo izvrsnog videozapisa kako dresira psa kako se uvući ispod predmeta.

 

20. Redovito Održavajte Svog Psa

Iako vašem psu održavanje neće biti tako uzbudljivo kao igra vuče, to je nešto što treba raditi s vremena na vrijeme. Naše pse treba četkati, okupati, oprati zube i podrezati nokte kad postanu dugi.

Neki psi podnose njegu bolje od drugih, a što više vježbate koristeći pozitivne nagrade, to će postati lakše. Ne bojte se dijeliti puno poslastica tijekom dotjerivanja – želite biti sigurni da će vaš pas dotjerivanje povezati s pozitivnim iskustvom.

 

21. Igrajte Igru Lova

Igranje lova je zabavna interaktivna igra za pse, ali zahtijeva partnera. Svatko će od vas sjediti ili stajati s jedne strane sobe s igračkom ili nekim poslasticama. Naizmjence pozovite psa i nagradite ih kad dođe. Pazite da vaš pas dobije puno pozitivnog osnaživanja svaki put kad ga posluša. Ovo je jednostavan i zabavan način za pojačavanje pouzdanog opoziva.

 

22. Napravite Vlastiti Zatvoreni Teren Za Pse S Preprekama

Stvorite vlastiti teren sa prepreka u svom domu. Neka vaš pas preskoči neke ručnike, protke kroz svoje igračke, a zatim legne na deku. Upotrijebite maštu i smislite niz prepreka koje će vaš pas slijediti. Nakon što vaš pas nauči preskakati ručnike, prelazite na tkanje igračaka. Nadograđivanjem prethodnih trikova vašeg će psa mentalno stimulirati i poticati fokus.

 

23. Naučite Svog Psa Da Lovi Mjehuriće

Ovo mi je najdraža aktivnost da zaokupiti svog psa kada se osjećam slabo. To je tako jednostavan način da svog psa učinim sretnim, zabavite ga i vježbate ga.

Ne znam zašto, ali neki su psi fascinirani hvatanjem mjehurića. Na tržištu postoji čak i širok izbor igračaka za izradu mjehurića za kućne ljubimce. Ne morate izlaziti i kupiti posebne mjehuriće – mjehurići koji su dostupni djeci su netoksični. Ako imate dijete u kući, evo nekoliko dokaza da su bebe, psi i mjehurići nešto preslatko na planeti.

Ako vaš pas nema pojma što su mjehurići, evo kratkog vodiča kako naučiti psa loviti mjehuriće. I ozbiljno, nekoliko 3-5 minuta seansa ganjanja mjehurića može učiniti čuda za vašeg psa.

 

24. Kupite Novu Igračku Za Pse ili Ih Rotirajte

Studije su otkrile da psima dosadi stara igračka. Možete svom psu kupiti novu igračku kako biste pokrenuli njihov entuzijazam ili možete rotirati njihove igračke. Umjesto da svom psu stalno dajete pristup svim njihovim igračkama, dajte im par. Ako nakon nekog vremena vratite jednu od njihovih starih igračaka natrag u miks, vratit će se dio tog izvornog entuzijazma.

Njihove igračke uvijek možete učiniti uzbudljivijima osiguravajući da se s njima igrate igru hvatanja ili potezanja. Igračke poprimaju potpuno novu vrijednost kad se uključite i počnete igrati s njima. Tu je i tona igračaka samostalne izrade koje možete izraditi od predmeta za kućanstvo poput starih majica, ručnika i traperica.

 

25. Napravite Druženje i Igrau sa Psom

Ima li vaš pas fine pseće prijatelje? Pozovite ih na igranje. Tako je zadovoljavajuće vidjeti pse koji se međusobno igraju i prilično je zajamčeno da ćete na kraju dana imati jednog umornog psa. Imat ćete priliku nadoknaditi neke poslove dok psi stvaraju vlastitu hrvačku maniju u vašoj dnevnoj sobi.

 

26. Osvježite Neke Stare Trikove

Baš kao i mi, i naši psi se mogu povremeno osvježiti. Kada ste zadnji put tražili od psa da se prevrne ili da se pretvara mrtav? Ako tome ime vremena, izvadite svoj upravljač ili poslastice i prođite kroz pravila. Neka vaš pas vježba sve naredbe kako bi bio siguran da neće zahrđati. Što se tiče treninga, ne zaboravite da bude kratak i sladak; nekoliko petominutnih sesija svaki dan može učiniti čuda.

 

27. Naučite Svog Psa Naredbu “Idi Na/U”

Zna li vaš pas kako otići na kauč ili u svoj krevet? Ovaj je trik jednostavan za podučavanje i koristan je kad pripremate večeru ili goste. Ako psu kažete da ide na svoje mjesto dovoljno puta dok pripremate večeru, to će vam postati navika. Bez psa u kuhinji dok kuhate, znači da u večeri nećete tako često pronaći pseću dlaku.

 

28. Naučite Svog Psa Da Uzme Svoj Povodac

Prije nego što krenemo u šetnju, moj pas ide i zgrabi svoj povodac, a zatim mi mora donijeti moje čizme i svoj pojas. Ne traži se puno, ali dovoljno je da bude fokusirana i zauzeta dok se spremam. Prije nego što sam je naučio da ide grabiti te predmete, vrtjela bi se, cvilila i skakala dok bih sve pripremio. Kao bonus, naučite svog psa da ide po uzicu ili pojas, lijep je način za dodatnu mentalnu stimulaciju.

 

29. Naučite Svog Psa Da Uključuje/Isključuje Svjetla

To vam može dobro doći kad bude kasno i kad vam se učini da trebate malo više svjetla i osjećate se pomalo lijeno. Umjesto da ustatanete i upalite svjetlo, neka to vaš pas učini umjesto vas. Za početak s ovim trikom zgodno je imati je dodirni štap ili dobra je naredba “dodir”. Ako imate malog psa, možda ćete morati improvizirati kako bi vaš pas mogao doći do prekidača za svjetlo. Ne pokušavajte ovaj trik ako će vam smetati povremene ogrebotine po zidu.

 

30. Radite Na Kontroli Impulsa Radi Boljeg Ponašanja

Pse, poput djece, treba naučiti da ne mogu uvijek dobiti ono što žele odmah. Od štena koji uči gristi do učenja odraslog psa da „čeka“ na zapovijed, kontrola impulsa čuva naše pse od nevolja i bezbijednosti.

Osvježite osnovne naredbe za kontrolu impulsa poput ostavi ga, pričekaj, ostani, smiri se se i dolje. Ove su naredbe važne ako se vaš pas ikad izgubi ili odluči juriti za vjevericom.

 

31. Napravite Jednostave Poslastice Za Pse

Vaš pas možda nije aktivni sudionik u izradi psećih poslastica, ali zasigurno će ubrati plodove. Volim raditi vlastite poslastice za pse, umjesto da ih kupujem u trgovini. Lijepo je znati točno što ulazi u ono što naši psi jedu, a kad napravite svoje, možete kontrolirati veličinu porcije.

Izrađujući vlastite poslastice za pse, nećete imati samo veliku nagradu za trening, već ćete impresionirati svog psa izvrsnom kulinarskom stručnošću.

Ako niste dobar kuhar, za svog psića možete odabrati ukusnu pseću hranu CricksyDog, koja je dobra onoliko koliko biste je pripravili. Odaberite malog psa Hipoalergenu Suhu Hranu od Govedine Juliet.

 

32. Naučite Ih Da Sjedeći Govore Molim Te

Prilazi li vam pas i gurka vas rukom kad nešto želi? Ako vam ovo ponašanje nije poželjno, naučite svog psa da je pristojno sjedenje ključ za privlačenje vaše pažnje. Ne bojte se naučiti svog psa kako se ponašati – bez smjernica razvijaju loše manire.
Naši nas psi stalno traže znakove, vole znati što se od njih očekuje. Nagradite ljubazno ponašanje, uz upornost vaš će pas steći naviku tražiti stvari na pristojan način.

 

33. Ušuškajte Se I Opustite Na Kauču

Nakon lijepog treninga ili igre nema ništa bolje od malo opuštanja. Svima nam treba vremena za opuštanje, a mnogi od naših pasa vole se družiti s nama. Prije spavanja svake večeri malo sjedim na kauču s Laikom. Nije započelo kao što je bilo planirano, ali sad kad je 10:30 ona uskoči na kauč i pogleda me – čekajući naše noćno maženje prije spavanja.

 

Zaposlite & Usrećite Svog Psa Interaktivnom Igrom.

Biti u zatvorenom ne mora biti dosadno. Igrajte neke zabavne igre sa svojim psom ili ih naučite nečem novom. Psi uspijevaju u interaktivnoj igri, a to ima velik utjecaj na njihovo cjelokupno zdravlje i dobrobit. Da biste psa zaokupili, ne trebate hrpu otmjenih igračaka ili pristup otvorenom, trebate samo malo vremena i predanosti.

Možda im nećemo moći pružiti posao s punim radnim vremenom za koji su uzgajani – ali možemo im dati nekoliko značajnih zadataka s nekoliko jednostavnih igara i trikova. A kad pogledate sretno lice svog psa nakon jednostavne igre potezanja, točno ćete znati zašto su psi čovjekov najbolji prijatelj.

Pozovite psa i pas će slomiti vrat da dođe do vas. Psi samo žele ugoditi. Poziv mački i njezin stav je: “Što tu ima za mene?” – Lewis Grizzard

Možda će vas zanimati i sljedeći članci:

Neovisno provjereno
764 recenzije