Je li vašem psu dosadno? Tražite li jednostavne načine kako zaokupirati svog psa?

Kad psima dosadi mogu razviti neka destruktivna ponašanja. Tisućama godina smo uzgajali pse da rade zajedno s nama, pa su razvili priličnu radnu etiku.

Problem je što većina nas nema stvarnih poslova da psi obavljaju. Ne moraju raditi za hranu, naklonost ili igračke; sve dobivaju besplatno. Iako je besplatno dobivanje stvari izvrsno, mnogim našim psima ostavlja puno vremena.

Pa što se događa kad našim psima dosadi? Oni upadaju u nevolje. Ako ih ne budemo mentalno simulirali ili zaokupirali, oni će smisliti svoje načine kako provesti vrijeme i vjerojatno vam se neće svidjeti njihova ideja dobrog provoda.

, postoji nekoliko jednostavnih načina kako zaokupirati psa zabavom i držati ih izvan problema. Evo 25 brzih i jednostavnih načina za ublažavanje dosade pasa.

 

Dosadnim Psi Postaju Destruktivni

Je li vašem psu dosadno? Psi kojima je dosadno obično upadaju u nevolje tražeći načine da se zabave. Dosada može dovesti do pretjeranog žvakanja, lajanja, kopanja i drugih destruktivnih ponašanja.

Naši su psi uzgajani da rade zajedno s ljudima, pa im bez odgovarajuće stimulacije lako može dosaditi. Umjesto da obavljaju posao, većina naših psećih pratitelja ostaje sama dok radimo – a onda kad dođemo kući damo im besplatan obrok. To je izvrsno za lijenost, ali mnogim našim psima na kraju dana ostaje puno viška energije. Trebaju im aktivnosti kako bi okupirali njihova tijela i umove.

Srećom postoji nekoliko jednostavnih igara koje možete igrati, igračke koje možete isprobati, poslastice koje možete napraviti i trikovi koje možete naučiti kako biste svojim psima brzo ublažili dosadu.

 

Psima Trebaju Interaktivne Igre i Zabava

Da bi vaš pas bio u tjelesnoj i psihičkoj formi, morat ćete smisliti neke interaktivne aktivnosti i pseće igračke za zajedničko uživanje. Bez obzira imate li mladog ili starog psa, velikog ili malog – oni trebaju zabavu. Od jednostavne igre donošenja, rada na poslušnosti ili odlaska u lokalni park; na tebi je.

Nedavno istraživanje pokazalo je da psi koji se ne bave puno igrama pokazuju više problema u ponašanju poput anksioznosti i agresivnosti.

Psi su društvene životinje i zaista uživaju biti s nama. Igra je dobra za vašeg psa fizički, mentalno i emocionalno. Vaš pas vježba, oni rade na svom mozgu i to pomaže u izgradnji vaše veze. Svi imaju koristi od igre. – Snaga Igre: Kako Je Igra Otvorila Novi Svijet Za Mog Prestašenog Psa

 

Držanje Psa Zaposlenim Dovodi Do Boljeg Ponašanja

S toliko sjajnih i jednostavnih izbora, samo je pitanje pronaći nekoliko koji odgovaraju vašem životnom stilu – i preuzeti obvezu. Toliko je mogućnosti, od odabira igračaka koje će zaokupirati vašeg psa ili promjene rutine hodanja.

Primjećujem ogromnu razliku u ponašanju mojih pasa nakon jednostavnog treninga poslušnosti, ne treba puno vremena i ugodno je za oboje. Aktivni psi s mentalinim izazovima stvorit će uspješnog, sretnog i manje destruktivnog suputnika.
Ako mislite da psi ne mogu računati, pokušajte u džep staviti tri pseća keksa, a zatim mu dajte samo dva. – Phil Pastoret

 

25 Načina Da Ublažite Dosade Kod Pasa

Je li vašem psu dosadno? Pogledajte ovaj popis 25 jednostavnih načina kako zaokupirati psa i ublažiti dosadu:

 

Igrajte Igre s Nosom Sa Svojim Psom

Sakrivanje poslastica po kući ili igranje igre skrivača sa svojim psom zabavan je način da svojoj rutini dodate dodatnu mentalnu stimulaciju. To je jedna od najsvestranijih igara koje možete naučiti svog psa. Započnite s jednostavnom igrom “pogodite koja ruka” da biste započeli. Može se igrati bilo gdje, s igračkama ili poslasticama koje već imate.

 

Zaigrajte Se Potezanje Konopa

Vuča je izvrstan način da psihički i fizički izazovete svog psa. Kratke igre vuče čine čuda za zamaranje naših prijatelja. Minut po minut, lijepa igra vuče jedna je od fizičkih i mentalno najzahtjevnijih igara koje možete igrati. I suprotno mitu, igranje konopa s vašim psom neće ga učiniti agresivnim. Ako nemate igračku za vuču, možete sami izraditi od stare majice.
Savjet: Vuča je sjajna interaktivna igra za pse, ali postoji nekoliko osnovnih pravila koja morate slijediti kako biste bili sigurni i zabavili se.

 

Promijenite Rutinu Šetanja

Svakodnevne šetnje mogu postati malo dosadne idete istim putem. Dodajte istraživanje novih kvartova i promjenom ritma. Dopuštanje vašem psu da osjeća miris svoje okoline dodaje mentalnu stimulaciju. Oni nisu samo vizualna bića – oni puno nauče iz svih tih zanimljivih mirisa. Davanje im mogućnosti da njuškaju, pruža odličnu mentalne stimulacije.

 

Koristite Interaktivne Igračke Za Pse

Korištenje igračaka za točenje hrane, kao što su Kong Wobbler i Bob-A-Lot Posuda za Poslastice, jednostavan su način da svom psu istovremeno pružite još mentalne stimulacije i ublažite dosadu psa. Tu je i puno izvrsnih igračaka koje sami možete napraviti od predmeta iz vaše kuće poput sjajne igre boca za pse. Interaktivne pseće igračke sjajan su način da svog psa zaokupljate i mentalno stimulirate.

 

Poradite Na Nekom Jednostavnom Treningu Poslušnosti

Obučavajući svog psa bilo koju novu naredbu, njegov mozak vježba. Nekoliko 10-minutnih sesija dnevno, radeći sa svojim psom na novim trikovima ili naredbama sagorijevaju puno mentalne energije. Naučiti svog psa prisjećanju i rad na kontroli impulsa neke su od važnih osnova za savladavanje – to je uvijek izvrsno polazište. Sjedni, lezi, protresi se, ostani i dođi ovdje osnovne su naredbe za početak.

 

Dajte Svom Psu Jednostavan Posao

Neka vam pomognu u vašim poslovima ili svakodnevnim rutinama. Naučio sam svog psa Laiku kako obavljati neke poslove oko kuće. Pomaže mi utovariti košare za rublje, zna očistiti pseće igračke i nosit će palice i trupce na našu hrpu drva. Uključivanje vašeg psa u svakodnevne zadatke može olakšati dosadu. Također pomaže u izgradnji njihovog samopouzdanja; pas koji se osjeća korisnim je sretan, samopouzdan pas.

 

Dajte Svom Psu Ne Tako Jednostavan Posao

Nađite poslove za svog psa koji ispunjavaju njegove pasminske tendencije. Retriveri obično vole donošenje, a graničarski škotski ovčari obično briljiraju u okretnosti. Otkrijte što vaš pas apsolutno voli raditi i napravite mu to posao. Osobno volim mamac za pse – čak možete postaviti jednostavnu stazu za vožnju u svom dvorištu. To je izvrstan način da sagorite puno mentalne i fizičke energije, a ako vaš pas voli juriti, voljet će mamca. Ako vaš pas voli vući, a vi ste pri ruci, razmislite o tome da mu napravite vlastita kolica za pse.

 

Ar Dogovorite Svom Psu Spoj za Igranja

Omogućite svom psu smislenu interakciju time što ćete se družiti s prijateljima ili obitelji. Ako su u vašem susjedstvu još ljubazni psi još bolji – ne morate se posebno dogovarati.

 

Izgradite Za Svoga Psa Kutiju za Kopanje

Ako vaš pas voli kopati, napravite im vlastitu kutiju za kopanje u svom dvorištu. U njega zakopajte igračke i pustite ga da ih pronađu; neki psi toliko vole kopati da ih to može zabavljati satima.

 

Nabavite Svom Psu Veselu Loptu

Bilo koja velika loptom može biti jako zabavna, a vesele lopte jednostavno su trajnije od nogometne lopte (ako je vaš pas žilavi žvakač, pobrinite se da ga nabavite bez ručke). Neki se psi vole igrati s njima sami, ali naravno, uvijek to možete učiniti zanimljivijim igrajući se s njima. Ne razumijem baš privlačnost ovih čarobnih predmeta, ali Laika poludi za svojom crvenom veselom kuglicom.

 

Poradite na Dresiranju Kliktačem

Dresiranje vašeg psa kliktačem može se koristiti za dresuru novih ponašanja i nagrađivanje onih za koja niste niti tražili. To je način da jasno komunicirate sa svojim psom u trenutku kada izvrše željeno ponašanje; sva dodatna mentalna stimulacija čini umornog psića. Psi uvijek uče od nas – samo ih podučavanje gdje sjediti dok pripremate večeru mentalno stimulira i potiče dobro ponašanje.

 

Vježbajte Neke Igre Oblikovanja

Oblikovanje je građenje određenog ponašanja pomoću niza malih koraka za njegovo postizanje. Dopuštanje vašem psu da samostalno odlučuje sagorijeva nevjerojatnu količinu mentalne energije i pomaže vašem psu da razvije ponašanje u učenju. Studije su otkrile da pomoću pozitivnih tehnika treninga poput oblikovanja pomaže psu da nauči donositi bolje odluke u budućnosti.

 

Upoznajte Svog Psa S Novim Ljudima i Mjestima

Izlaganje psa novim ljudima i mjestima važan je dio socijalizacije štenaca. Izvrsno je i za starije pse. Baš kao i svako ponašanje, pas koji nije izložen novim prizorima, zvukovima i mjestima može postati malo zahrđao. Povremeno radite na njihovim socijalnim vještinama s nekim novim psima i ljudima.

 

Upotrijebite Punjeni Kong Da Zaokupite Vašeg Psa

Kad psa ostavite kod kuće, dajte mu preparirani Kong ili neku drugu žilavu interaktivnu igračku kako bi mu zaokupio misli. Jedna od najdražih Laikinih stvari na svijetu je smrznuti Kong maslac od kikirikija. Kad odem, ona ni ne pogleda; prezauzeta je radom na tom Kongu. Kong bih preporučio svima koji traže jednostavnu igračku koja će zaokupiti vašeg psa.

 

Koristite Dječji Bazen ili Odite Na Izlet Do Jezera

Mnogi psi prirodno vole vodu; ljetnog dana ovi će psi voljeti samo prskati i plivati po plitkom bazenu. Još bolje živite li uz plažu ili jezero. Mnogi psi vole plivati – ne samo Labradori. To je nevjerojatna vježba za pse s artritisom jer zahtjeva nizak napor.

 

Hire a Dog Walker. Unajmite Šetača Pasa

Ako je vaš pas sam kod kuće dulje vrijeme, razmislite o unajmljivanju šetača pasa. Ako ne želite unajmiti nekoga, pogledajte hoće li netko od vaših susjeda, rodbine ili prijatelja biti spreman navratiti i pustiti vašeg psa u lijepu šetnju ili igru vuče.

 

Napravite Smrznute Poslastice Za Svog Psa

Možete zamrznuti pseće poslastice u led ili napraviti nekoliko kockica leda od juhe. Baš kao i preparirani Kong, poslastice sa smrznutim psima sjajan su način da zaokupite svog psa kad napustite kuću ili trebate obaviti neke kućanske poslove. Ako imate Kong pune veličini, prilično je nevjerojatno koliko dugo mogu zadržati psa zauzetim.

 

Pružite Svom Psu Dodatnu Pažnju

Psi su društvena bića, pa trljanje trbuha, masaža ili dotjerivanje je jednostavan način za stvaranje smislene interakcije s vašim psom. To je izvrstan način da se istovremeno povežete i zaokupite svog psa.

 

Zamjenske Igračke Kako Bi Vaši Psi Bili Zainteresirani

Prema studijama, psi dosade stare igračke. Da bi vaš pas bio zainteresiran za njegove igračke, dozvolite mu pristup samo nekima. Moj pas Laika ima pristup samo nekim igračkama – kad ih zamijenimo, njezino oduševljenje njezinim starijim “novim” igračkama je veliko. Zainteresirajte ih igrajući se jednostavnom igrom dovlačenja ili povlačenja, interakcija će igračku učinit poželjnijom.

Ako je vaš pas žilavi žvakač poput mog, razmislite o nekim igračkama Kong ili West Paw Zogoflex – to su jedine igračke koje moj pas nije uspio sažvakati. Ako padne mrak prije nego što se vratite kući s posla, dostupne su igračke za pse koje svijetle.

 

Pružite Svom Psu Lijep Pogled

Psi vole znati što se događa vani, pa im pružite priliku da se probiju kroz dvorište. Mnogi psi vole drijemati na toploj sunčevoj svjetlosti ispred prozora. Ako imate mačke, možda će se morati natjecati za lijepo sunčano mjesto.

 

Neka Vaš Pas Radi Za Svoju Hranu

Kad je vrijeme za njegove obroke, možete upotrijebiti igračku za točenje poslastica ili ga jednostavno natjerati da napravi nekoliko trikova kako bi radio za nju. Ako ga hranite granulama, također možete pokušati sakriti komade po kući. Studije su otkrile da psi više vole zarađivati poslastice nego da ih jednostavno dobiju. Vraćam se na činjenicu da su psi uzgajani da rade zajedno s nama; rad nije samo nešto što će zadih zaokupiti- već im daje svrhu.

 

Naučite Svog Psa Da Se Opusti

Nisu svi psi prirodni u opuštanju. Protokol opuštanja korisna je tehnika za podučavanje vašeg psa da sjedi i boravi u raznim situacijama. Ponekad je dovoljno jednostavno trljanje trbuha da umirite i opustite svog psa – to je također izvrsno iskustvo vezivanja.

 

Napravite Palicu Za Energične Pse s

To je štap s mamcem na kraju i mnogi psi vole juriti za njima. Možete napraviti svoj vlastiti s PVC cijevi, bungee kabelom i igračkom za mamac. Oprez: motke mogu biti jako teške za pseće zglobove, pa neka seanse budu kratke i ne igrajte se s psima mlađima od 1 godine kako biste izbjegli ozljede.

 

Napravite Jednostavnu Zagonetnu Igračku

Jedan jednostavan način za ublažavanje pseće dosade je izrada igračke zagonetke za psa. Ako imate lim za muffine i nekoliko teniskih loptica, možete si napraviti pseću slagalicu kod kuće. Evo 6 jednostavnih psećih igračaka koje možete sami izraditi kod kuće.

 

Dajte Im Nešto Za Žvakanje

Nabavite igračke za žvakanje, kosti ili Bully Štapiće. Većina pasa voli žvakanje, ali pripazite na njihovu sigurnost. Ako ih počnu lomiti na komade, postaji opasnost od gušenja. Naše osobne omiljene igračke za žvakanje su Benebones – trajne su, ukusne i općenito jeftinije od rogova ili Bully Štapića.

 

Napravite Vlastiti Tečaj Okretnosti

Još jedan zabavan način za ublažavanje pseće dosade je stvaranje vlastitog tečaja okretnosti. Dobar je to način da se osvrnete na osnovnu poslušnost i istodobno ih naučite nekim zabavnim trikovima. Motke, rampu, tunel ili samo jednostavan skok.

 

Dajte Svom Psu Mentalnu i Tjelesnu Vježbu

Da bi vaš pas bio psihički i tjelesno izazvan, dajte mu nekoliko zabavnih aktivnosti. Provođenje malo dodatnog vremena osiguravajući da vaš pas dobije smislenu interakciju dovodi do sretnog, zdravog psa

Psi nisu prirodno lijeni; uzgojeni su da rade zajedno s ljudima. Oslobodite dosade pasa dajući im nešto za napraviti. Uz malo mašte možete pronaći sve moguće načine koji će im pomoći da ih zabavite i zaokupirate.

Gosti se često smiju kad kažem “vrijeme je za pranje rublja”, a moj pas spremno skoči i uzbudi se. Nema ništa loše u tome da psa uključite u vaše svakodnevne poslove; Čak tjeram svog psa Laiku da mi donese svoj povodac kad je vrijeme za šetnju.
Obroke jede iz Kong Wobblera; dijelimično zato što hranu brzo pojede, ali uglavnom kako bi zaokupila svoj um. Pomaže mi u vrtu – izvrsno sakuplja drvo za kamin. Jednostavni mali zadaci tijekom dana zaista se broje.

Želite li svom psu dati izuzetno ukusnu pseću hranu? Željeli bismo vam ponuditi nešto sjajno. Hipoalergena Suha Hrana za Pse Ted za sretan i zdrav život psa

 

Možda će vas zanimati i sljedeći članci:

Crijevna opstrukcija kod pasa (opće informacije)

Crijevna opstrukcija kod pasa (opće informacije)

Mnogi psi vole grickati stvari koje zapravo nisu namijenjene za konzumaciju. To su tzv. "strana tijela" koja se mogu zaglaviti u crijevnom traktu. Crijevna opstrukcija je životno opasno stanje kod pasa i nažalost puno je češća nego što mnogi misle. Naš članak ima samo...

read more
Savjeti za Sjajnu Dlaku i Zdravu Kožu

Savjeti za Sjajnu Dlaku i Zdravu Kožu

Problemi s kožom i dlakom pasa izazov su za mnoge vlasnike, ali s odgovarajućom pažnjom i brigom, ti se problemi mogu spriječiti ili liječiti. Zdrava koža i dlaka ključni su za opće dobrobiti psa, jer ne utječu samo na izgled, već igraju važnu ulogu i u zaštiti...

read more
Neovisno provjereno
759 recenzija