Što se događa kada psa pitate želi li u šetnju? Uzbudi li se? To uzbuđenje vam govori sve što trebate znati o tome kako se vaš pas osjeća u šetnjama. No jeste li se ikad zapitali zašto se toliko uzbude zbog toga? Danas ćemo pogledati svakodnevnu šetnju pasa i zašto je to toliko presudan dio rutine vašeg psa. Evo 5 razloga za šetnju vašeg psom svaki dan.

Tjelesna Vježba

Svakodnevno šetanje psa sjajan je način da mu pomognete da ostane u formi i bude aktivan. Održavanje zdrave težine može smanjiti rizik da vaš pas razvije niz zdravstvenih stanja poput hipertenzije, bolesti jetre i dijabetesa. A jedan od najlakših načina za održavanje psa u kondiciji je svakodnevno šetanje. Hodanje pomaže u očuvanju mišića i zglobova vašeg psa, a to je sjajan način da se oslobodi nekoliko kilograma ako vaš pas ima prekomjernu težinu. A redoviti kardio koji svakodnevna šetnja može poboljšati raspoloženje i razinu energije.

Mentalna Vježba

Svakodnevna šetnja jedanput dnevno je prilika da vaš pas izađe i istraži kvart. A budući da psi istražuju nosem, ne zaboravite im pružiti priliku da ga koriste. Kad izađete u šetnju, dajte im malo vremena da njuškaju okolo za dodatnu mentalnu stimulaciju i obogaćivanje. Uvijek sam u šetnjama odvojio nekoliko “pauza za njuškanje” za Laiku. Dajem joj znak “idi njuškati” i puštam je da učini svoje. Kad je vrijeme za povratak, koristim znak “idemo” i vraćamo se na trag.

Da biste zabavili pseće šetnje, sjetite se da povremeno promijenite rutinu odlaskom u drugu četvrt ili provjerom novog parka ili staze. Jednom tjedno volim Laiku odvesti do lokalnog parka ili staze kako bih istražila; pomaže da stvari budu uzbudljive za oboje.

Povećava Samopouzdanje

jedan razlog svakodnevne šetnje s psom je taj što je sjajan za samopouzdanje. Imati dnevnu rutinu pomoći će vam povećati samopouzdanje vašeg psa, a vaša svakodnevna šetnja velik je dio te strukture. Svakodnevna rutina vašem će psu dati strukturu i stabilnost, a ta razina predvidljivosti uveliko doprinosi jačanju samopouzdanja, posebno kod sramežljivih ili plašljivih pasa. Jedan od najboljih načina da vašeg psa učinite sretnim i samopouzdanim je stvaranje dnevne rutine za vašeg psa koja uključuje zabavne aktivnosti poput svakodnevne šetnje i interaktivne igre.

Socijalizacija

Šetnja s psom pomoći će u socijalizaciji time što su izloženi različitim ljudima, psima i situacijama. Iako se većina socijalizacije događa kada je vaš pas štene, važno je nastaviti s tim vještinama kontinuiranim upoznavanjem psa s novim ljudima i situacijama. Promjenom rute, poput odlaska u neko drugo susjedstvo, stazu ili park, dat ćete vašem psu priliku da doživi razna okruženja i situacije. Za sramežljive ili plašljive pse sjetite se polako kako bi izbjegli pretjerano uzbuđenje.

Ojačava Vašu Vezu

Još jedan razlog svakodnevne šetnje s psom je taj što je to sjajan način da ojačate vezu koju imate sa svojim psom. To je jedna relativno laka stvar koju možete učiniti svaki dan koja vašem psu donosi toliko radosti. Kvalitetno provođenje vremena s psom čini tu vezu jačom, a svakodnevna šetnja jedna je od najisplativijih aktivnosti. Povjerenje je velik dio procesa vezivanja i svakodnevnim hodanjem psa pokazujete mu da ste netko o kome mogu vjerovati i za koje mogu vjerovati za svoje svakodnevne potrebe.

Iako je hodanje posebno važno, postoji još nešto na što morate obratiti pozornost. A to je hrana vašeg psa. Nikada ne dopustite da vaš pas jede pseću hranu slabe kvalitete. Odaberite super premium od CricksyDoga. Ako je vaš pas srednje veličine ili velike veličine, odaberite suhu hranu za pse Hipoalergenu Janjetinu Ted. Ako je vaš pas malen, možete odabrati Hipoalergenu Suhu Hranu od Govedine Juliet.

Možda će vas zanimati i sljedeći članci:

Bella ne jede suhu hranu. Oduvijek je dobivala konzerviranu hranu i sada bismo željeli prijeći na suhu hranu. Kupio sam joj nekoliko vrsta, ali ih uopće ne želi probati. Kako je mogu naviknuti? Bella je dvogodišnja ženka pasmine ridgeback. Što bi preporučio?

Bella ne jede suhu hranu. Oduvijek je dobivala konzerviranu hranu i sada bismo željeli prijeći na suhu hranu. Kupio sam joj nekoliko vrsta, ali ih uopće ne želi probati. Kako je mogu naviknuti? Bella je dvogodišnja ženka pasmine ridgeback. Što bi preporučio?

Ispitanik: Bella ne jede suhu hranu. Oduvijek je dobivala konzerviranu hranu i sada bismo željeli prijeći na suhu hranu. Kupio sam joj nekoliko vrsta, ali ih uopće ne želi probati. Kako je mogu naviknuti? Bella je dvogodišnja ženka pasmine ridgeback. Što bi...

read more
Neovisno provjereno
764 recenzije