Svi znaju da je igranje sa svojim psom zabavno, ali ono što često ne uzimamo u obzir jest da prednosti igre idu daleko više od puke zabave. Dodavanje malo više vremena za igru rutini vašeg psa jedan je od najjednostavnijih načina za obogaćivanje života vašeg psa. Ovdje je 7 prednosti igranja sa svojim psom.

Trenirate Svog Psa, Čak I Ako To Ne Shvaćate

Od prednosti igranja sa svojim psom je što je to zabavan način za svakodnevni trening. Ne govorim o tradicionalnom treningu “naučite svog psa trik”, već govorim o jačanju poželjnih ponašanja. I u slučaju igre koja se vrti oko učenja vašeg psa da slijedi neka osnovna pravila.

Postaje li vašem psu previše grickav dok igrate vuče? Kad se to dogodi, jednostavno prestanem igrati igru. Ako zaustavite igru jer vaš pas postane previše grickav, učite ih da grižnja ruku nije prihvatljivo. Čini li se to kao tradicionalni trening? Ne baš, i zato je tako lako zaboraviti da treniramo kad smo u igri. I to je jedna od najvećih stvari u igranju sa svojim psom – pruža vam priliku da pojačate dobro ponašanje i zabavite se, istovremeno.

Igra Pruža Mentalnu Stimulaciju

Svi znamo da je tjelesno vježbanje važno za naše pse, ali često previdimo važnost mentalnog vježbanja. Interaktivne igre poput povlačenja ili hvatanja mogu se činiti jednostavnim načinom za zabavljanje psa, ali također pružaju puno mentalne stimulacije vašem psu.

Budući da se igre oslanjaju na neka osnovna pravila poput “moraš vratiti frizbi ako želiš se nastaviti igrati”, daju vašem psu priliku da samostalno donosi odluke i pomažu mu u izgradnji fokusa. Dodavanje nekoliko brzih igara u rutinu vaših pasa način je koji osigurava da vaš pas svakodnevno dobiva lijep mentalni trening.

Dobra Je Tjelesna Vježba Za Vas i Vašeg Psa

Psi zahtijevaju redovito vježbanje, a igra jedan je od najzabavnijih načina kako biste bili sigurni da vaš pas ima priliku osloboditi svu onu energiju. A budući da igranje sa psom zahtijeva da se uključite, to znači da ćete oboje imati više tjelesnih aktivnosti.

A što se tiče igranja s psom radi tjelesnog vježbanja, ne brinite; Ne predlažem 3-satnu maratonsku utakmicu povlačenja konopa. Samo nekoliko dodatnih 5 – 10-minutnih sesija igre mogu napraviti veliku razliku. Igre poput frizbija ili igranje palicom za flert fizički su zahtjevne, pa ako ih dodate u svoju redovnu rutinu vježbanja (koja uključuje svakodnevnu šetnju), možete osigurati da vaš pas svakodnevno vježba.

I ako imate visoko-energičnog psa, preporučujem vam da provjerite 5 brzih načina da umorite svog psa, prijedlozi; ove igre su mi izuzetno pomogle kad je Laika prolazila kroz nju “OK, znam da smo se upravo vratili s pješačke staze od 3 milje, ali još uvijek sam spremna za polazak!” faza.

Igra Je Zabavan Način Za Ublažavanje Stresa

Igranje s psom je zabavno, a što se tiče ublažavanja stresa, to je stvarno jednostavan način da poboljšate cjelokupno raspoloženje sebe i svoga psa. Druženje s psom može imati umirujući učinak, a neka su istraživanja otkrila da to može pomoći u ublažavanju simptoma anksioznosti i depresije. Dodavanje nekoliko brzih petominutnih sesija igranja sa svojim psom svaki dan može imati velik utjecaj na cjelokupno raspoloženje as i vašeg psa.

Igra S Psom Jača Vašu Vezu

od najvećih stvari u igranju sa svojim psom je koliko jača vašu vezu. Kvalitetno provođenje vremena s psom jedan je od najboljih načina za jačanje te veze, a kada su psi u pitanju, vrijeme za igru jedan je od njihovih omiljenih načina za tračenje vremena. Ne pružate im samo zabavu kad ih uključite u igru; dajete im rutinu i jačate ideju da ste donositelj svih zabavnih stvari – a to uvelike utječe na ubrzavanje postupka vezivanja.

Igra Može Smanjiti Problematično Ponašanje Pasa

Psi koji se redovito igraju rjeđe će razviti problematično ponašanje poput pretjeranog lajanja i žvakanja. Razlog je taj što psima postane dosade, a kad vašem psu dosadi, šanse su da će pronaći vlastite načine da se zabave – a ta je dosada ono što dovodi do stvari poput žvakanih cipela.

Kad se redovito igrate sa svojim psom, zaokupljate ih i smanjujete mogućnost da će sami krenuti u pronalazak vlastite zabave. Ako tražite načine kako zaokupiti i zabaviti svog psa, preporučujem da provjerite 33 načina kako zaokupiti psa u zatvorenom i 26 zabavnih stvari za dosadu pasa.

Može Poboljšati Vaš Društveni Život

I na kraju, igranje sa psom može poboljšati vaš društveni život. Bilo da je odlazak u park radi igre ili odvođenje psa na igralište u susjedstvu, velika je vjerojatnost da ćete vi i vaš pas usput upoznati neke nove ljude.

Vaš će pas imati koristi da poravi na svojim društevnim vještina, a i vi također. Studija iz 2015. otkrila je da je biti vlasnik kućnih ljubimaca treći najčešći način na koji su ljudi rekli da susreću ljude u njihovom kvartu te da su vlasnici kućnih ljubimaca 60% vjerojatnije upoznali ljude u svom kvartu koje prije nisu poznavali.

Igrajte se sa svojim psom svaki dan i uživajte u prednostima. Ako se vaš pas puno igrao i umoran je, nahranite ga njegovom / njenom omiljenom hranom poput CricksyDog Hipoalergena Suha Hrana od Govedive.

Možda će vas zanimati i sljedeći članci:

Crijevna opstrukcija kod pasa (opće informacije)

Crijevna opstrukcija kod pasa (opće informacije)

Mnogi psi vole grickati stvari koje zapravo nisu namijenjene za konzumaciju. To su tzv. "strana tijela" koja se mogu zaglaviti u crijevnom traktu. Crijevna opstrukcija je životno opasno stanje kod pasa i nažalost puno je češća nego što mnogi misle. Naš članak ima samo...

read more
Savjeti za Sjajnu Dlaku i Zdravu Kožu

Savjeti za Sjajnu Dlaku i Zdravu Kožu

Problemi s kožom i dlakom pasa izazov su za mnoge vlasnike, ali s odgovarajućom pažnjom i brigom, ti se problemi mogu spriječiti ili liječiti. Zdrava koža i dlaka ključni su za opće dobrobiti psa, jer ne utječu samo na izgled, već igraju važnu ulogu i u zaštiti...

read more
Neovisno provjereno
759 recenzija