S dolaskom zime mijenjaju se i prehrambene potrebe pasa. U hladnim mjesecima njihova potreba za energijom raste, stoga je važno da njihova hrana bude u dovoljnoj količini i kvaliteti. U nastavku nudimo nekoliko savjeta o prehrani kako bi naši ljubimci ostali zdravi i puni energije tijekom zime.

 

Odgovarajući Sadržaj Masti

U hladnoj klimi psi sagorijevaju više masti kako bi održali tjelesnu temperaturu. Stoga je važno da njihova hrana sadrži odgovarajuću količinu kvalitetnih masti. Tražite pasje hrane koje sadrže odgovarajuću količinu omega-3 i omega-6 masnih kiselina, koje pomažu očuvanju zdravlja dlake i podržavaju imunološki sustav.

 

Vitamini i Minerali

Tijekom zimskih mjeseci posebno je važan odgovarajući unos vitamina i minerala. Na primjer, vitamin D može pomoći u očuvanju zdravlja kostiju, posebno kada ima manje sunčeve svjetlosti.

 

Odgovarajući Sadržaj Proteina

U hladne dane psi sagorijevaju više energije, stoga je važno da njihova hrana sadrži visokokvalitetne proteine. Suha hipoalergijska hrana Ted s janjetinom može biti odličan izbor jer ne samo da ima privlačan okus, već i esencijalne aminokiseline koje sadrži pomažu optimalnom rastu mišića.

 

Lako Probavljiva Hrana

U hladnom razdoblju probavni sustav pasa može raditi sporije. Zato je poželjno odabrati lako probavljivu hranu visoke kvalitete.

 

Uvođenje Vlažne Hrane

Preporučuje se uvesti vlažnu hranu u prehranu pasa tijekom zime jer ima viši udio mesa. Posebno je preporučljiva vlažna hipoalergijska hrana Ely s janjetinom jer je lako probavljiva i pomaže očuvati zdravlje i vitalnost pasa.

 

Dodatni Unos Tekućine

Zbog sušenja uzrokovanog grijanjem u zatvorenom prostoru tijekom zime, važno je da psi unose dovoljno tekućine. Posebno je važno paziti na odgovarajući unos tekućine za pse koji borave vani. Tijekom dana češće mijenjajte njihovu vodu ili dodajte topliju vodu kako se ne bi smrzla! Može biti korisno dodati malo tople vode i na hranu!

 

Prevencija Alergija

Važno je tijekom zime obratiti pažnju na moguće alergijske reakcije pasa. Suha hipoalergijska hrana Juliet s govedinom ne sadrži piletinu ni pšenični gluten, stoga ju mogu jesti i psi s prehrambenim osjetljivostima.

 

Više Manjih Obroka

Tijekom hladnog zimskog razdoblja preporučuje se podijeliti veće obroke na manje porcije. To može pomoći u održavanju razine energije pasa tijekom dana, posebno ako provode više vremena vani u hladnom vremenu.

 

Ukusni Umaci

Mnogi psi nevoljko jedu suhu hranu. U tom slučaju, umak „original” yummy sauce Mr. Easy može biti rješenje jer je ukusan i prikladan za svaki tip suhe hrane i sve pasmine pasa.

 

Prilagodba Prehrane Godinama i Aktivnosti

Prehrambene potrebe pasa mijenjaju se ovisno o njihovoj dobi i razini aktivnosti. Ipak, tijekom zime preporučuje se malo povećati dnevnu količinu hrane kako bi naš četveronožni prijatelj bolje podnosio oštre vremenske uvjete.

 

Ne zaboravite da su redovita tjelesna aktivnost i igra važni za pse, čak i tijekom hladnog razdoblja. One doprinose očuvanju njihovog fizičkog i mentalnog zdravlja te mogu pomoći u održavanju idealne težine tijekom zimskih mjeseci.

Možda će vas zanimati i sljedeći članci:

5 Jednostavnih i Osvježavajućih Recepta za Tvog Psa za Ljeto

5 Jednostavnih i Osvježavajućih Recepta za Tvog Psa za Ljeto

U ljetnoj vrućini, ne samo mi, već i naši četveronožni ljubimci uživaju u osvježavajućim poslasticama. Sljedećim jednostavnim i osvježavajućim grickalicama i sladoledima možeš razveseliti svog psa. Ovi recepti nisu samo ukusni, već i zdravi, i sigurno će uljepšati dan...

read more
Pomoć, želim na odmor! Što da radim sa svojim psom?

Pomoć, želim na odmor! Što da radim sa svojim psom?

Kada konačno dođe dugo očekivano vrijeme odmora, svi se pripremaju s uzbuđenjem. Međutim, za vlasnike pasa ovaj trenutak može donijeti i brige, jer se postavlja pitanje: što učiniti s našim ljubimcem dok smo odsutni? Iako bi mnogi rado poveli svog psa sa sobom,...

read more
Neovisno provjereno
764 recenzije