Ispitanik:

Moj Njemački Ovčar ima 12 godina. Spasio sam ga prije dvije godine i sa mnom je od tada. Pravilno ga hranim (hrana, vitamini, itd.), ali ponekad jede svoj izmet odmah nakon kakanja. Što da radim?

 

Odgovor Imre Vargyas-a, našeg osnivača i stručnjaka:

✔️ Nutricionist za pse koji je posvetio svoj život da bi spriječio bolesti koje nastaju od alergija na hranu kod pasa
✔️ 5+ godina iskustva u neizravnoj proizvodnji hrane za pse, te sam odgovoran za CricksyDog hranu za pse koju konzumira preko 20,000 pasa godišnje
✔️ Specijalist za Ishranu Pasa priznat od strane čuvenog britanskog CPD-a

——————–

Obzirom na povijest psa, to je vjerojatno rezultat loše navike. Pas je evoluirao da prikrije tragove od drugih grabežljivaca. Ako je godinama držan u malom prostoru, možda je instinktivno tako postupio kako bi preživio. Nažalost, ovo se može ustaliti zauvijek, možda treneri pasa i stalne terapije mogu ovo ublažiti ako je to loša navika. Međutim, ponekad postoji nutricionistička i prehranbena pozadina za jedenje izmeta, pa možda vrijedi pokušati. Ukoliko je pishrana psa trenutčno nepotpuna, on možda jede svoj izmet (ili izmet druge životinje) zbog nedostatka vlakana.

Isprobajte našu Ted hranu. Ona također sadrže puno vlakana, što je odlično za potrebe vašeg psa za vlaknima! Ono što bih dodao vašem pitanju je da nikad ne smijete grditi ili kažnjavati psa jer nakon toga pojede svoj izmet, jer će to samo pogoršati njihovo ponašanje. Zovinte ga prije nego što se problem pojavi i pokušajte osigurati dodatnu higijenu čišćenjem izmeta nekoliko puta dnevno. Veliki je izazov odviknuti tako starog psa, ali sam uvjeren da ćete to moći uz ove savjete!

Neovisno provjereno
764 recenzije