Hladne temperature, snijeg i ledene oluje su samo neki od razloga da se ostane doma i vodi neaktivan život tijekom zimskih mjeseci. Previše sjedenja je obično posljedica toga, za vas i za vašeg čupavog prijatelja, i može dovesti do zdravstvenih problema i destruktivnog ponašanja. Dolaskom proljeća i toplijih temperatura, roditelji ljubimaca izlaze vani da vježbaju. Ovo je savršeno vrijeme da se steknu fitness navike za vas i vašega psića i koje možete nastaviti tijekom cijele godine. A pošto je April mjesec Psećeg Fitnessa, nema bolje vrijeme nego sada da se započne! Ne zaboravite da se konsultujete sa veterinarom da budete sigurni da je vaš pas zdrav prije nego napravite izmjene u njihovoj aktivnosti. Ovdje je samo nekoliko načina da se pokrenete sa vašim psom:

Aktivna igra

Ovo su zabavne aktivnosti koje mogu uključiti cijelu obitelj! Igranje dohvata, bacanje frizbija ili igranje konopa su izvrsni za početak. Trening s trikovima ne samo da gradi tonus i koordinaciju mišića vašeg psa, već zahtijeva i mentalnu usredotočenost. Tijekom sljedeće sesije aktivne igre naučite svoje štene kako se vrtjeti, klanjati ili plesati i nagradite njegovo učenje zdravom poslasticom. Vještine poslušnosti još su jedan način koji će utjecati na njihov mišićni tonus. Neka vaš pas prođe kroz niz sjedenja, ležanja, stajanja, pa čak i sklekova za pse.

Tečajevi okretljivosti

Držite svog psa na prstima uz domaće-izrađene staze s preprekama. Izgradnjom ovih tečajeva s predmetima koji se nalaze oko vaše kuće, vaše će štene puzati kroz red stolica u blagovaonici, preskakati metlu i hodati oko labirinta jastuka. Pazite da nisu previsoki i da odgovaraju mogućnostima vašeg psa. Ova aktivnost ne samo da usavršava pokrete vašeg šteneta, već uključuje i njihov mentalni fokus dok nauče slušati vaše naredbe i kretati se novim prostorom.

Plivanje

Jeste li znali da je jedna minuta plivanja jednaka četiri minute trčanja? Mnogi psi žive za jedan dan vodene igre, bilo da je to u vašem dvorišnom bazenu, prolazeći kroz prskalice ili na lokalnom jezeru. Voda pruža beskrajne vježbe uskakanja, donošenja vodene igračke ili plivanje. Samo pripazite i obratite pozornost kada vaše štene pokazuje znakove umora. Ponekad se toliko uzbude da se ne sjete odmoriti.

Šetnje + Planinarenja

Šetnje susjedstvom najlakši su način da psa pokrenete, pogotovo ako nije navikao na puno tjelesnih aktivnosti. Započnite s kratkim šetnjama i držite se iste rute dok gradite njihovo samopouzdanje. Kad se vaše štene navikne, promijenite svoje rute i učinite ih malo dužima. Mijenjanjem rutine izlaže vaše štene novim okruženjima, mirisima i zvukovima koji ih mentalno angažiraju. Podignite aktivnost svog krznenog prijatelja tako što ćete ih voditi u dnevne šetnje na veće udaljenosti od šetnje oko bloka. Samo budite sigurni da ste istražili kako biste bili sigurni da su prikladni za pse i spakirali sve što vam treba za jedan dan na otvorenom.

Možda će vas zanimati i sljedeći članci:

5 Jednostavnih i Osvježavajućih Recepta za Tvog Psa za Ljeto

5 Jednostavnih i Osvježavajućih Recepta za Tvog Psa za Ljeto

U ljetnoj vrućini, ne samo mi, već i naši četveronožni ljubimci uživaju u osvježavajućim poslasticama. Sljedećim jednostavnim i osvježavajućim grickalicama i sladoledima možeš razveseliti svog psa. Ovi recepti nisu samo ukusni, već i zdravi, i sigurno će uljepšati dan...

read more
Pomoć, želim na odmor! Što da radim sa svojim psom?

Pomoć, želim na odmor! Što da radim sa svojim psom?

Kada konačno dođe dugo očekivano vrijeme odmora, svi se pripremaju s uzbuđenjem. Međutim, za vlasnike pasa ovaj trenutak može donijeti i brige, jer se postavlja pitanje: što učiniti s našim ljubimcem dok smo odsutni? Iako bi mnogi rado poveli svog psa sa sobom,...

read more
Neovisno provjereno
764 recenzije