Ispitanik:

U procesu smo prelaska sa sirove ishrane na pseću hranu, dijelimično zbog nedostatka vremena, a dijelimično iz financijskih razloga. Ne znam zašto moj pas liže šape i ima problema s analnom žlijezdom. Već 3 dana dobiva pseću hranu pomiješanu sa sirovom hranom, ali danas ima proljev i povraća. Prvo sam pomislio da su ti simptomi uzrokovani psećom hranom, ali zbog povraćanja sam posumnjao u to. Što mislite, kako prelazak na pseću hranu može uzrokovati probleme? Davao sam mu hipoalergenu hranu s janjetinom. Zbog stalnog lizanja i sumnje na alergije, zaista mu želimo dati hipoalergenu hranu.

 

Odgovor Imre Vargyas-a, našeg osnivača i stručnjaka:

✔️ Nutricionist za pse koji je posvetio svoj život da bi spriječio bolesti koje nastaju od alergija na hranu kod pasa
✔️ 5+ godina iskustva u neizravnoj proizvodnji hrane za pse, te sam odgovoran za CricksyDog hranu za pse koju konzumira preko 20,000 pasa godišnje
✔️ Specijalist za Ishranu Pasa priznat od strane čuvenog britanskog CPD-a

——————–

Nakon hranjenja sirovim tvarima, prvi bi zadatak bio temeljita dehelmintizacija prije nego što se prijeđe na bilo što drugo. Za probavni trakt nagla promjena ishrane veliki je stres. Ne znam koliko dana prelazite, ali predlažem sljedeće: pomiješajte 25% stare hrane s novom hranom svaka 2 dana. Prvog i drugog dana stare hrane treba biti 25% nove hrane, trećeg i četvrtog dana 50% i tako dalje. Ovom metodom hrana se u potpunosti zamijeni do 7. dana. Ovu metodu uvijek koristim za pse s osjetljivim želucem, a uveliko smanjuje mogućnost probavnih smetnji, povraćanja i proljeva tijekom prijelaza. Međutim, u opisanoj situaciji vaš pas može imati poremećenu crijevnu floru. Preporučam ishranu kuhanom rižom bez začina 3 dana i visokokvalitetn probiotik za pse (Synbiotic DC, Fortiflora, Florentero) protiv proljeva. Zatim postupno prijeđite na jednu od naših hipoalergenih hrana.

Međutim, povraćanje je uobičajena pritužba koja ne bi trebala trajati duže od 1-2 dana, a ukoliko se nastavi povraćanje, posavjetujte se s svojim veterinarom, jer možda postoje drugi razlozi osim mijenjanja želučane flore koja se ne može riješiti samo ishranom!

Naša hipoalergena hrana za vašeg psa:

Neovisno provjereno
764 recenzije