Danas bih htio/htjela razgovarati o vrlo važnoj, ali često zanemarenoj temi: probavnim problemima pasa. Znaš da dobrobit tvog ljubimca ne ovisi samo o redovitim šetnjama i ljubavi, već i o zdravoj prehrani. Sada ću analizirati najčešće probavne smetnje i pokazati kako odgovarajuća prehrana može pomoći u rješavanju tih problema.

1. Uobičajene Probavne Smetnje kod Pasa

Proljev i Zatvor

To su najčešći probavni problemi koji mogu biti uzrokovani nepravilnom prehranom, stresom ili infekcijama. Važno je paziti na konzistenciju i učestalost stolice tvog psa.

Alergije i Netolerancija na Hranu

Kod nekih pasa određene namirnice, kao što su pšenica ili piletina, mogu izazvati alergijske reakcije ili netoleranciju.

Upala Želuca i Crijeva

Može biti akutna ili kronična i može imati različite uzroke, poput infekcija ili sastava prehrane.

2. Odgovarajuća Prehrambena Rješenja

Uravnotežena Prehrana

Osnova uravnotežene prehrane su proteini visoke kvalitete, masti, ugljikohidrati, vitamini i minerali. Posebno je važan adekvatan unos vlakana za dobru probavu.

Posebne Dijete

U slučaju alergija na hranu ili netolerancije, preporučuje se upotreba posebnih, hipoalergenih dijeta. Hipoalergena hrana CricksyDog je bez piletine i pšenice, idealna za pse s osjetljivim želucima.

Probiotici i Prebiotici

Dodavanje probiotika i prebiotika u prehranu može pomoći u održavanju ravnoteže crijevne flore, što potiče zdravu probavu.

Veterinarski Savjet

Ako tvoj pas ima trajne ili ozbiljne probavne probleme, svakako se posavjetuj s veterinarom. On/Ona može preporučiti prilagođenu prehranu za potrebe tvog ljubimca.

Nadam se da će ti ove informacije pomoći da bolje paziš na zdravlje tvog psa. Ne zaboravi, zdrav probavni sustav je ključ sretnog i energičnog psa!

Pazi na sebe i svog psa!

Možda će vas zanimati i sljedeći članci:

5 Jednostavnih i Osvježavajućih Recepta za Tvog Psa za Ljeto

5 Jednostavnih i Osvježavajućih Recepta za Tvog Psa za Ljeto

U ljetnoj vrućini, ne samo mi, već i naši četveronožni ljubimci uživaju u osvježavajućim poslasticama. Sljedećim jednostavnim i osvježavajućim grickalicama i sladoledima možeš razveseliti svog psa. Ovi recepti nisu samo ukusni, već i zdravi, i sigurno će uljepšati dan...

read more
Pomoć, želim na odmor! Što da radim sa svojim psom?

Pomoć, želim na odmor! Što da radim sa svojim psom?

Kada konačno dođe dugo očekivano vrijeme odmora, svi se pripremaju s uzbuđenjem. Međutim, za vlasnike pasa ovaj trenutak može donijeti i brige, jer se postavlja pitanje: što učiniti s našim ljubimcem dok smo odsutni? Iako bi mnogi rado poveli svog psa sa sobom,...

read more
Neovisno provjereno
764 recenzije