Ispitanik:

Već dvije godine naručujem od vas Tedovu suhu hranu za pse s rižom i janjetinom te konzerve za mog mađarskog ptičara koji je sada star 3 godine. Jako voli oboje. Moj problem je što ne znam zašto još uvijek jede travu uz to. Mnogo se igramo, dobiva i vitamine. Dajem mu i mrkvu i krastavce, ali i dalje “pase”. Nažalost, ponekad proba i svoj izmet. Zahvaljujem na odgovoru. Želim vam lijep dan!

 

Odgovor Imre Vargyas-a, našeg osnivača i stručnjaka:

✔️ Nutricionist za pse koji je posvetio svoj život da bi spriječio bolesti koje nastaju od alergija na hranu kod pasa
✔️ 5+ godina iskustva u neizravnoj proizvodnji hrane za pse, te sam odgovoran za CricksyDog hranu za pse koju konzumira preko 20,000 pasa godišnje
✔️ Specijalist za Ishranu Pasa priznat od strane čuvenog britanskog CPD-a

——————–

Dragi Vlasniče,

Jedenje trave kod pasa relativno je česta pojava koja može imati više razloga i obično nije razlog za zabrinutost, osim ako pas pretjerano jede travu ili ako jedenje trave izaziva povraćanje. Istraživanja i iskustva pokazuju da je jedenje trave često prirodno ponašanje koje može služiti kao pomoć u probavi, traženje hranjivih tvari ili jednostavno znatiželja. Ponekad psi jedu travu iz dosade, igre, ili čak samo zbog njezina okusa. U nekim slučajevima, jedenje trave može pomoći u čišćenju probavnog sustava, na primjer, kada pokušavaju ukloniti dlaku iz želuca.

Ako pas nije jeo duže vrijeme i šetnja se odvija kasnije, može se dogoditi da se mora kretati s praznim želucem, što može potaknuti jedenje trave. Tada bi bilo dobro ponijeti sa sobom nekoliko Friky pasjih keksa s janjetinom za vrijeme šetnje. Ovi mali, hranjivi poslastici ne samo da mogu pomoći smanjiti osjećaj neugodne praznine u želucu, već mogu biti i praktično rješenje za sprječavanje jedenja trave. Davanje keksa neposredno prije šetnje ili čak tijekom šetnje može pomoći u odvraćanju pažnje vašeg ljubimca i tako spriječiti neželjeno jedenje trave.

Jedenje izmeta psa (kopofagija) može biti razlog za zabrinutost, posebno ako je to nova navika. Ovo ponašanje može ukazivati na prehrambene nedostatke, probavne probleme ili čak dosadu. Bilo bi dobro konzultirati se s veterinarom, jer to može ukazivati na prisutnost unutarnjih parazita ili drugih zdravstvenih problema. Liječnik može pomoći u isključivanju probavnih smetnji, nedostataka hranjivih tvari ili drugih zdravstvenih problema koji mogu stajati iza toga.

Tedov suhi pasji obrok s rižom i janjetinom odličan je izbor za mladog mađarskog ptičara. Dopunjavanjem vitaminima i povrćem sve je postavljeno za potpuno uravnoteženu i zdravu prehranu. Razmislite o uključivanju probiotika u njegovu prehranu. Probiotici mogu pomoći u održavanju ravnoteže crijevne flore, poboljšati probavu i smanjiti pojavu ponašanja poput jedenja trave ili bavljenja izmetom.

Za prevenciju takvog tipa ponašanja preporučuje se povećanje fizičke aktivnosti i mentalne stimulacije pasa. To može smanjiti probleme s ponašanjem koji proizlaze iz dosade ili stresa, uključujući jedenje trave i izmeta. Osim toga, redoviti veterinarski pregledi pomažu u očuvanju zdravlja pasa i rješavanju problema na vrijeme.

Ukratko, iako se jedenje trave i izmeta pod određenim okolnostima može smatrati normalnim ponašanjem, važno je pratiti zdravstveno stanje i navike vašeg ljubimca kako biste im osigurali najbolju moguću kvalitetu života.

Neovisno provjereno
764 recenzije