Iako mnogo puta, samo dobre najmere vode vlasnika i vjerojatno sažalijevati psa jer svaki dan jede istu hranu. Da li je vašem psu zaista potrebna promjena okusa? Odgovor je kratak: ne.

Ovo ćemo ovjasniti i to sagledati iz drukčije perspective.

Psima, u suštini, nije potrebna tolika raznovrsnost u hrani kao što mi mislimo. Ako pronađemo pseću hranu koja se psu dopada, on/ona će biti sretani da ju konzumiraju duži period.

Zašto je lose prečesto mijenjati pseću hranu?

Prečesta promijena ishrane može prouzrokovati zatvor, lošu probavu, jer pseći organizam nema dovoljno vremena da se navikne da određenu vrstu hrane, a on/ona je već dobio/la novu.

Često pogrešno razmišljamo i mislimo da je promjena okusa dobra za psa, jer dobiju različitih vrsta vitamina. Pa, u ovome slučaju, ovo nije istinito.

Naši proizvodi su osmišljeni da služe kao potpuna hrana za vašega psa. Naši su stručnjaci napravili savršen recept u kojemu su omjeri proteina, ugljikohidrata, masti i vlakana odgovarajući u svakoj našoj hrani. Pred toga, također željeli smo da naša hrana sadrži odgovarajuće vitamin i minerale. Dakle, koju god hranu da odaberete, možete biti sigurni da sadrži sve što je potrebno vešem psu. Nema potrebe za dodacima ili promjenama.

A što je sa izbirljivim psima?

Isto tako znamo da, nažalost, nije sve tako jednostavno. Dok gore-navedene činjenice vrijede za 90% pasa, uvijek postoje pojedinici koji vole da nerviraju vlasnika i ne jedu hranu koju su mjesecima voljeli.

Naravno, u ovome slučaju, možda je dobra ideja isprobati drugi okus i zamijeniti gas a starom hranom. Čar noviteta će učiniti i najizbirljivije pse da jedu.

Kada biste trebali promijeniti pseću hranu?

Iako je vas pas već godinama možda sretan sa istom hranom, preporučujemo da isprobate novi okus barem jednom godišnje.

Možda bi vas zanimali naši članci ispod:

CricksyDog vodič za ponovno naručivanje hrane

CricksyDog vodič za ponovno naručivanje hrane

Kada ponovno naručiti i kako to učiniti? Najsretniji smo ako se hrana koju smo napravili pokazala dobrom za vešega psa i on/ona je sretan/na da ju jedu svaki dan. Ako čitate ovaj članak, vjerojatno ste jedan od onih savjesnih vlasnika koji voli da zna da vaš ljubimac...

read more
CricksyDog Vodič za Doziranje Pseće Hrane

CricksyDog Vodič za Doziranje Pseće Hrane

Ako već imate pseću hranu u ruci i jedva čekate prvo hranjenje, onda je samo ostalo jedno pitanje: koliko vaš pas treba dobiti svakoga dana? Pitanje, iako se čini jednostavnim, još uvijek ovisi o mnogim faktorima. Dneve smjernice o hranjenju možete pronaći na našoj...

read more
CricksyDog vodič za promjenu pseće hrane

CricksyDog vodič za promjenu pseće hrane

Kada uvodite novu hranu, navikavanje je jako bitno. Zašto? Ipak, ako vaš pas već duže vrijeme jede istu hranu, njegov/njezin organizam je već naviknut na nju. Varenje se već prilagodilo na tu hranu, tako da šarm noviteta i radosti može preći u ozbiljan problem. Ako ne...

read more
Neovisno provjereno
764 recenzije