Provođenje vremena kod kuće rezultiralo je većim brojem posjetitelja pred vratima, bilo da je riječ o dostavi namirnica, naručivanju hrane za pse s naše web stranice CricksyDog ili dostavljanju hrane. Izoliranje kod kuće znači da vaš pas dobiva manje mogućnosti socijalizacije, što rezultira manjom izloženošću novim ljudima. Iako je lajanje oblik komunikacije za vaše štene, ono može postati ometajuće i onima s druge strane vrata može biti neugodno. Pogledajte ove savjete kako biste pomogli svom zatvorenom psu da bude miran pred ulaznim vratima.

Nagradite tihe

Kad pas osjeti prisutnost na vašim vratima, oni ga doživljavaju kao uljeza i odmah vas žele obavijestiti. Uputi neprestano lajanje. Naučite svoje štene da ne moraju lajati svaki put kad je netko ispred ulaznih vrata. Kad prestanu lajati, nagradite ih omiljenim međuobrokom i pohvalite ih kao dobrog psa. To ih uči da im nelajanje donosi posebnu poslasticu. Dosljednost je ključna, pa budite sigurni da nagradite ovo ponašanje bez obzira jeste li to vi, vaša djeca ili sustanar koji otvara vrata.

Ignorirajte lajanje

Prirodno je da psa želite naučiti da je njegovo ponašanje neželjeno razgovarajući s njim, ali u slučaju lajanja najbolje je ignorirati ga. Ako vaše štene laje na zvuk kucanja ili zvona na vratima, ne odgovarajte na njegovo ili njezino ponašanje razgovorom ili ukorom. Kad povisite glas, vaš pas misli da se pridružujete uzbuđenju i nastavit će lajati. Ako je lajanje u tijeku, pokušajte okrenuti leđa svom štenetu kako bi on ili ona shvatili da buka ne izaziva reakciju. Iako vam je instinkt možda otvoriti vrata kako biste zaustavili lajanje, to zapravo nagrađuje loše ponašanje. Ne dajte se! Ne otvarajte vrata dok ne zavlada tišina. Kad god lajanje prestane, odmah nagradite svog psa tapšanjem po glavi ili mu recite “dobar dečko ili djevojka“.     

Zaokupite njihovu pažnju

Preusmjerite pažnju svog psa dalje od osobe na vratima. Ima li vaše štene omiljene igračke? Držite ga blizu kako biste ga mogli zamoliti da ga uzme, ne samo da im zaokupi pažnju, već i da ih spriječi da laju. Naučite svoje štene da reagira na podražaje usredotočujući se na drugu radnju poput ležanja na krevetu. Učinite to tako što ćete na njihov krevet staviti poslasticu i reći: “idi u svoj krevet.” Jednom kada vaš pas reagira na to, pokušajte otvoriti vrata dok leži na krevetu, ali ako ustanu, odmah zatvorite vrata. Nastavite dok ne prestanu reagirati na vrata koja se otvaraju. Sljedeće što znate, vaš će pas mirno pozdraviti.

Izmorite ih

Umoran pas je dobar i sretan pas! Osigurajte da vaše štene svakodnevno dobiva dovoljno fizičke vježbe i mentalne stimulacije. To će rezultirati manjim lajanjem iz dosade, frustracije ili usporavanja energije. Količina aktivnosti koja mu je potrebna ovisit će o njihovoj pasmini, veličini, dobi i zdravlju.

Možda će vas zanimati i sljedeći članci:

Crijevna opstrukcija kod pasa (opće informacije)

Crijevna opstrukcija kod pasa (opće informacije)

Mnogi psi vole grickati stvari koje zapravo nisu namijenjene za konzumaciju. To su tzv. "strana tijela" koja se mogu zaglaviti u crijevnom traktu. Crijevna opstrukcija je životno opasno stanje kod pasa i nažalost puno je češća nego što mnogi misle. Naš članak ima samo...

read more
Savjeti za Sjajnu Dlaku i Zdravu Kožu

Savjeti za Sjajnu Dlaku i Zdravu Kožu

Problemi s kožom i dlakom pasa izazov su za mnoge vlasnike, ali s odgovarajućom pažnjom i brigom, ti se problemi mogu spriječiti ili liječiti. Zdrava koža i dlaka ključni su za opće dobrobiti psa, jer ne utječu samo na izgled, već igraju važnu ulogu i u zaštiti...

read more
Neovisno provjereno
759 recenzija