Bilo da vozite svog psa u vrtić ili ga vodite na pregled kod veterinara, važno je znati kako pravilno zadržati svog psa kako biste osigurali njegovu sigurnost u vašem automobilu.

Pravilni sigurnosni pojasovi su važni

Nisu svi pojasevi jednaki. Neki mogu biti u redu za svakodnevnu vožnju, dok su drugi opsežno ocijenjeni testovima sudara. Pas bi uvijek trebao biti na stražnjem sjedalu ili u teretnom prostoru SUV-a.

Dobar

Bilo koji remen je bolji od nikakvog remena. Pas koji je slobodan u automobilu može omesti roditelja ljubimca dok se vozi, lako iskočiti kad roditelj ljubimac otvori svoja automobila i u najgorem slučaju postati neobuzdani projektil u prometnoj nesreći. Ovo je opasno za psa i sve ostale u automobilu.

Roditelj ljubimca veže uzicu za naslon za glavu, kopču uzice ili d-prsten na podu. Negativna strana je ta što se povodac teško može vezati na duljinu koja bi vašem psu bila ugodna, ali i dalje pravilno vezana. Povodnik se također može razmrsiti tijekom putovanja.

Bolji

Pojasovi koji su pričvršćeni na sjedalo ili umetnuti u kopču sigurnosnog pojasa. To roditelju ljubimcu omogućuje brzo i jednostavno učvršćivanje psa u automobilu. Povodnik bi trebao ostati i na psu.

Sanduci i nosači koji su sigurno pričvršćeni u automobilu. Pas bi trebao imati uzicu čak i kad je u sanduku ili nosaču, osim ako nema unutarnji privezak. To osigurava da se pas ne može osloboditi kada se otvori sanduk ili vrata nosača.

Najbolji

Sanduci i remeni testirani na sudare UVIJEK su najbolja opcija za zadržavanje pasa u automobilu. Centar za Sigurnost Kućnih Ljubimaca testirao je i neovisno certificirao nekoliko proizvoda koji uključuju 3 sigurnosna pojasa, 2 putnička nosača i 4 različite sanduke za putovanje.

Za roditelje pasa, savjeti za dresiranje

Prije upotrebe u autu, naviknite psa na remen, nosač ili sanduk.

Pazite da vaš pas ne žvaće remen. Prskanjem remena sa deterdžentom protiv žvakanja prije svake upotrebe pomoći će zaustaviti bilo kakvo problematično žvakanje.

UVIJEK pričvrstite sustav za vezivanje. Ako to nije moguće, zakačite sigurnosni sustav na ravni ovratnik. NIKADA ne pričvrstite remen za naslon za glavu, ogrlicu za trening ili ovratnik.

Primamljivo je pustiti novog šteneta da vam sjedne u krilo tijekom vožnje automobilom, ali štene će tada teže naučiti sjediti u stražnjem dijelu automobila. Naučit štene tako od prvog dana i bezbijedno ih vežite na stražnje sjedalo ili u teretni prostor.

Možda će vas zanimati i sljedeći članci:

Savjeti za Prvi Put Vlasnike Pasa

Savjeti za Prvi Put Vlasnike Pasa

Što biste trebali znati ako ste Novi s Psima. Jeste li prvi vlasnik psa? Čestitamo na pronalasku svog novog psećeg pratitelja i dobrodošli u prekrasan svijet posjedovanja pasa! Evo što trebate znati o brizi za svog novog psa.   01 Što Očekivati Nakon Što Novi Pas...

read more
Top 10 Savjeta Za Zdravijeg Psa

Top 10 Savjeta Za Zdravijeg Psa

Želimo da našI štenci imaju dug, sretan, zdrav život I postoje stvari koje svaki roditelj psa može učiniti kako bi se to dogodilo. Evo 10 savjeta koji će svakom psu pomoćI da se osjeća sretnije I zdravije.   1. Steriliziraj Sterilizacija sprječava ženke od...

read more