Bilo da vozite svog psa u vrtić ili ga vodite na pregled kod veterinara, važno je znati kako pravilno zadržati svog psa kako biste osigurali njegovu sigurnost u vašem automobilu.

Pravilni sigurnosni pojasovi su važni

Nisu svi pojasevi jednaki. Neki mogu biti u redu za svakodnevnu vožnju, dok su drugi opsežno ocijenjeni testovima sudara. Pas bi uvijek trebao biti na stražnjem sjedalu ili u teretnom prostoru SUV-a.

Dobar

Bilo koji remen je bolji od nikakvog remena. Pas koji je slobodan u automobilu može omesti roditelja ljubimca dok se vozi, lako iskočiti kad roditelj ljubimac otvori svoja automobila i u najgorem slučaju postati neobuzdani projektil u prometnoj nesreći. Ovo je opasno za psa i sve ostale u automobilu.

Roditelj ljubimca veže uzicu za naslon za glavu, kopču uzice ili d-prsten na podu. Negativna strana je ta što se povodac teško može vezati na duljinu koja bi vašem psu bila ugodna, ali i dalje pravilno vezana. Povodnik se također može razmrsiti tijekom putovanja.

Bolji

Pojasovi koji su pričvršćeni na sjedalo ili umetnuti u kopču sigurnosnog pojasa. To roditelju ljubimcu omogućuje brzo i jednostavno učvršćivanje psa u automobilu. Povodnik bi trebao ostati i na psu.

Sanduci i nosači koji su sigurno pričvršćeni u automobilu. Pas bi trebao imati uzicu čak i kad je u sanduku ili nosaču, osim ako nema unutarnji privezak. To osigurava da se pas ne može osloboditi kada se otvori sanduk ili vrata nosača.

Najbolji

Sanduci i remeni testirani na sudare UVIJEK su najbolja opcija za zadržavanje pasa u automobilu. Centar za Sigurnost Kućnih Ljubimaca testirao je i neovisno certificirao nekoliko proizvoda koji uključuju 3 sigurnosna pojasa, 2 putnička nosača i 4 različite sanduke za putovanje.

Za roditelje pasa, savjeti za dresiranje

Prije upotrebe u autu, naviknite psa na remen, nosač ili sanduk.

Pazite da vaš pas ne žvaće remen. Prskanjem remena sa deterdžentom protiv žvakanja prije svake upotrebe pomoći će zaustaviti bilo kakvo problematično žvakanje.

UVIJEK pričvrstite sustav za vezivanje. Ako to nije moguće, zakačite sigurnosni sustav na ravni ovratnik. NIKADA ne pričvrstite remen za naslon za glavu, ogrlicu za trening ili ovratnik.

Primamljivo je pustiti novog šteneta da vam sjedne u krilo tijekom vožnje automobilom, ali štene će tada teže naučiti sjediti u stražnjem dijelu automobila. Naučit štene tako od prvog dana i bezbijedno ih vežite na stražnje sjedalo ili u teretni prostor.

Možda će vas zanimati i sljedeći članci:

Crijevna opstrukcija kod pasa (opće informacije)

Crijevna opstrukcija kod pasa (opće informacije)

Mnogi psi vole grickati stvari koje zapravo nisu namijenjene za konzumaciju. To su tzv. "strana tijela" koja se mogu zaglaviti u crijevnom traktu. Crijevna opstrukcija je životno opasno stanje kod pasa i nažalost puno je češća nego što mnogi misle. Naš članak ima samo...

read more
Savjeti za Sjajnu Dlaku i Zdravu Kožu

Savjeti za Sjajnu Dlaku i Zdravu Kožu

Problemi s kožom i dlakom pasa izazov su za mnoge vlasnike, ali s odgovarajućom pažnjom i brigom, ti se problemi mogu spriječiti ili liječiti. Zdrava koža i dlaka ključni su za opće dobrobiti psa, jer ne utječu samo na izgled, već igraju važnu ulogu i u zaštiti...

read more
Neovisno provjereno
759 recenzija