Bilo da vozite svog psa u vrtić ili ga vodite na pregled kod veterinara, važno je znati kako pravilno zadržati svog psa kako biste osigurali njegovu sigurnost u vašem automobilu.

Pravilni sigurnosni pojasovi su važni

Nisu svi pojasevi jednaki. Neki mogu biti u redu za svakodnevnu vožnju, dok su drugi opsežno ocijenjeni testovima sudara. Pas bi uvijek trebao biti na stražnjem sjedalu ili u teretnom prostoru SUV-a.

Dobar

Bilo koji remen je bolji od nikakvog remena. Pas koji je slobodan u automobilu može omesti roditelja ljubimca dok se vozi, lako iskočiti kad roditelj ljubimac otvori svoja automobila i u najgorem slučaju postati neobuzdani projektil u prometnoj nesreći. Ovo je opasno za psa i sve ostale u automobilu.

Roditelj ljubimca veže uzicu za naslon za glavu, kopču uzice ili d-prsten na podu. Negativna strana je ta što se povodac teško može vezati na duljinu koja bi vašem psu bila ugodna, ali i dalje pravilno vezana. Povodnik se također može razmrsiti tijekom putovanja.

Bolji

Pojasovi koji su pričvršćeni na sjedalo ili umetnuti u kopču sigurnosnog pojasa. To roditelju ljubimcu omogućuje brzo i jednostavno učvršćivanje psa u automobilu. Povodnik bi trebao ostati i na psu.

Sanduci i nosači koji su sigurno pričvršćeni u automobilu. Pas bi trebao imati uzicu čak i kad je u sanduku ili nosaču, osim ako nema unutarnji privezak. To osigurava da se pas ne može osloboditi kada se otvori sanduk ili vrata nosača.

Najbolji

Sanduci i remeni testirani na sudare UVIJEK su najbolja opcija za zadržavanje pasa u automobilu. Centar za Sigurnost Kućnih Ljubimaca testirao je i neovisno certificirao nekoliko proizvoda koji uključuju 3 sigurnosna pojasa, 2 putnička nosača i 4 različite sanduke za putovanje.

Za roditelje pasa, savjeti za dresiranje

Prije upotrebe u autu, naviknite psa na remen, nosač ili sanduk.

Pazite da vaš pas ne žvaće remen. Prskanjem remena sa deterdžentom protiv žvakanja prije svake upotrebe pomoći će zaustaviti bilo kakvo problematično žvakanje.

UVIJEK pričvrstite sustav za vezivanje. Ako to nije moguće, zakačite sigurnosni sustav na ravni ovratnik. NIKADA ne pričvrstite remen za naslon za glavu, ogrlicu za trening ili ovratnik.

Primamljivo je pustiti novog šteneta da vam sjedne u krilo tijekom vožnje automobilom, ali štene će tada teže naučiti sjediti u stražnjem dijelu automobila. Naučit štene tako od prvog dana i bezbijedno ih vežite na stražnje sjedalo ili u teretni prostor.

Možda će vas zanimati i sljedeći članci:

5 Jednostavnih i Osvježavajućih Recepta za Tvog Psa za Ljeto

5 Jednostavnih i Osvježavajućih Recepta za Tvog Psa za Ljeto

U ljetnoj vrućini, ne samo mi, već i naši četveronožni ljubimci uživaju u osvježavajućim poslasticama. Sljedećim jednostavnim i osvježavajućim grickalicama i sladoledima možeš razveseliti svog psa. Ovi recepti nisu samo ukusni, već i zdravi, i sigurno će uljepšati dan...

read more
Pomoć, želim na odmor! Što da radim sa svojim psom?

Pomoć, želim na odmor! Što da radim sa svojim psom?

Kada konačno dođe dugo očekivano vrijeme odmora, svi se pripremaju s uzbuđenjem. Međutim, za vlasnike pasa ovaj trenutak može donijeti i brige, jer se postavlja pitanje: što učiniti s našim ljubimcem dok smo odsutni? Iako bi mnogi rado poveli svog psa sa sobom,...

read more
Neovisno provjereno
764 recenzije