Koliko dugo biste svaki dan trebali šetati svog psa? To je pitanje koje ima mnogo varijabli – starost i stanje vašeg psa, vanjska temperatura i, naravno, pasmina ili mješavina pasmina.

 

5 Pasmina Kojima Su Porebne 2-Satne Šetnje za Sretan Život

Osim toga koji je najslađi, najpahuljastiji ili koji daje najbolje zagrljaje, postoje mnoge druge stvari po kojima se razlikuju.

Svaki pas ima različite zahtjeve na koje se mora obratiti pažnja, bilo da je to koliko hrane jedu, koliko su potrebni i koliko vježbanja zahtijevaju – što je važno razmatranje za profesionalne šetače pasa.

Dati psima odgovarajuću duljinu vježbanja jednako je ključno kao i hraniti ih i osigurati da imaju dovoljno vode.

Svi psi moraju svakodnevno vježbati i imati mentalnu stimulaciju ne samo iz zdravstvenih razloga nego i kako im ne bi postalo nevjerojatno dosadno.

Dosada može rezultirati lošim zdravljem, pretilošću, tugom, depresijom i problemima u ponašanju. A ako brinete o tuđem psu, želite da to bude vrhunska njega.

Psi su znatiželjna stvorenja i svakako energična, uvijek spremni za istraživanje vanjskog svijeta, čak i ako je svaki put isti put. Kao profesionalni šetač pasa, imate puno odgovornosti. Osim što ćete biti pokriveni osiguranjem za šetače pasa i paziti da ste čvrsto držali povodac, imat ćete pod svojom brigom puno različitih pasmina, možda u istoj šetnji odjednom. Stoga je važno da ste svjesni što svakoj pasmini treba.

Uostalom, može se reći da Čivavi ne treba ista šetnja kao Njemačkom Ovčar! Ovdje ćemo istražiti koje pasmine trebaju duže šetnje.

 

Njemačko Ovčar

Njemački Ovčari poznati su po svojoj snazi, inteligenciji, poslušnosti i tome koliko su podložni dresuri. Izvorno uzgajani kao pastirski psi, zbog svoje prirode uvršteni su u njemačku vojsku u Prvom svjetskom ratu. Stoga ne čudi saznanje da im je potrebno najmanje dva sata vježbanja svaki dan. To pomaže smanjiti dosadu i osigurati da ovi zagriženi radni psi imaju dovoljno mentalne i fizičke stimulacije.

 

Labrador Retriver

Jedna od omiljenih pasmina nacije, labrador retriver, izvorno je bila uzgajana kako bi dulje vrijeme radili.

Međutim, labradori su skloni problemima sa zglobovima i mišićima zbog svoje velike veličine i ako miruju dulje vrijeme, to može imati negativne učinke na njihove zglobove kao što su displazija kuka, bolesti zglobova i mišićna distrofija.

 

Također je vrijedno napomenuti da su labradori podložni pretilosti zbog svojih gena, stoga bi ih idealno trebalo šetati dva sata dnevno. To ne bi trebao biti problem jer ova pasmina je energična po prirodi.

 

Engleski Španijel

Engleski Španijel je pas za puška u obitelji španijela i prvenstveno se koristio za ispiranje i hvatanje divljači. Ove pasmine su privržene i uzbudljive, stoga ih treba šetati oko dva sata svaki dan.

Ovi živahni i energični psi, iako izgledaju manji od Njemačkog Ovčara i Labradora, trebaju jednako toliko mentalne stimulacije da bi bili istinski sretni i zdravi.

Zasigurno suprotni od lijenih, izbjegnite da vaš Španijel razvije probleme u ponašanju tako što ćete ga odvesti na natjecateljsko vježbanje.

 

Mađarska Višla

Odani, privrženi i kraljevski psi, Mađarska Višla je aktivan pas s puno energije.

Znatiželjan i okretan pas izoštrenog njuha, najbolje bi bilo da šetate svoju Višlu najmanje dva sata dnevno na sigurnom području kako bi mogli puno njuškati.

Višle uživaju u vježbanju i najsretniji su kada su u pokretu. I oni su strastveni plivači, pa ako ima rijeka, očekujte mokrog psa!

 

Dalmatinac

Poznati kao psi za kočije, dalmatinci su trčali pokraj kočija. Oni su psi s puno energije i imaju sposobnost da trče na velike udaljenosti.

Srećom, ne morate pustiti Dalmatince da trče uz kočije da bi optimalno vježbali. Ove aktivne, snažne pse trebate šetati dva sata svaki dan.

Svih pet pasmina su vrlo energični, stoga pokušajte izmoriti ove kučiće zabavnom šetnjom koja ima mnogo mirisa i jurnjave!

 

Ugađajte im

Ako je vaš pas imao dovoljno dnevne aktivnosti, razmazite ga najukusijnom hranom ikada! Svježa ukusna janjetina ili govedina mora biti odličan izbor. Pokažite ljubav svom psu putem naše hipoalergene hrane za pse Juliet ili Ted.

Možda će vas zanimati i sljedeći članci:

Crijevna opstrukcija kod pasa (opće informacije)

Crijevna opstrukcija kod pasa (opće informacije)

Mnogi psi vole grickati stvari koje zapravo nisu namijenjene za konzumaciju. To su tzv. "strana tijela" koja se mogu zaglaviti u crijevnom traktu. Crijevna opstrukcija je životno opasno stanje kod pasa i nažalost puno je češća nego što mnogi misle. Naš članak ima samo...

read more
Savjeti za Sjajnu Dlaku i Zdravu Kožu

Savjeti za Sjajnu Dlaku i Zdravu Kožu

Problemi s kožom i dlakom pasa izazov su za mnoge vlasnike, ali s odgovarajućom pažnjom i brigom, ti se problemi mogu spriječiti ili liječiti. Zdrava koža i dlaka ključni su za opće dobrobiti psa, jer ne utječu samo na izgled, već igraju važnu ulogu i u zaštiti...

read more
Neovisno provjereno
759 recenzija