Pokušavate li odabrati pravu pseću hranu za svog psa? Pravilna prehrana jedna je od najosnovnijih potreba pasa pasa. Dobra prehrana jedan je od najboljih načina da održite svog psa zdravim. Dostupne su tisuće opcija hrane za pse, pa odabir prave hrane za pse može biti težak. Mišljenja o prehrani pasa razlikuju se među veterinarima, uzgajivačima, trenerima i drugim vlasnicima pasa. Zaključak je da se čak ni stručnjaci ne slažu uvijek oko najbolje vrste hrane za pse. To je dijelom zato što ne postoji samo jedan odgovor.

U konačnici, vi ste ti koji trebate odlučiti koja hrana najbolje odgovara vašem psu. Morat ćete uzeti u obzir stvari kao što su vrsta hrane, kvaliteta sastojaka i cijena kako bi odgovarali vašem proračunu. Provedite mnogo istraživanja kako biste mogli donijeti informiranu odluku o prehrani vašeg psa.

 

Obrazujte Se O Hranjivim Izborima

Puno je informacija o prehrani pasa dostupno na internetu. Budite oprezni kada slijedite savjete na internetu jer sve informacije koje pronađete neće biti pouzdane. Neke su web stranice pouzdanije od drugih. Međutim, vaš veterinar je uvijek najbolji resurs. Ako još uvijek imate pitanja o hranjenju vašeg psa, možda biste trebali zatražiti uputnicu za veterinarskog nutricionista.

Općenito, izbor komercijalne hrane za pse svodi se na sljedeće kategorije:

  • Holističke/Prirodne Komercijalne Prehrane
  • Veterinarski-Propisana Ishrana
  • Premium Hrana za Pse
  • Ekonomična/Generička Hrana za Pse
  • Kuhana ishrana od cjelovite hrane
  • Sirova hrana / BARF Dijete

Većina komercijalnih dijeta obično je dostupna u mokrom ili suhom obliku. Neki također dolaze u dehidriranom obliku u koji dodajete vodu prije hranjenja. Odlučite koja kategorija najbolje odgovara vašem psu, a zatim počnite istraživati prehrambene tvrtke.

Neki ljudi radije izbjegavaju komercijalne dijete i prave hranu za svoje pse kod kuće. Povlačenje pseće hrane natjeralo je neke ljude da se boje hraniti komercijalnom hranom za pse, bez obzira na kvalitetu. Međutim, priprema hrane za vašeg psa od nule zahtijeva brigu kako biste bili sigurni da je potpuna i uravnotežena.

 

Čitajte Oznake na Hranama za Pse

Udruga Američkih Službenika za Kontrolu Hrane (AAFCO) razvila je profile za prehranu pasa i štenaca. Ovi standardi se odražavaju na etiketi hrane za pse. Ove informacije dat će vam predodžbu o sadržaju hrane, ali pazite: oznake mogu biti varljive. Samo zato što hrana ispunjava AAFCO zahtjeve, ne znači da je to najbolja hrana za vašeg psa. Potražite prehrambene tvrtke koje premašuju AAFCO smjernice i koriste visokokvalitetne sastojke. Birajte hranu s mesnim proizvodima navedenim kao prva dva do tri sastojka. Izbjegavajte hranu koja sadrži višak kemijskih konzervansa i velike količine punila poput pšenice, kukuruza i soje.

 

Pitajte Ljude O Hrani za Pse

Nakon što istražite i odlučite se za opću kategoriju hrane, pitajte druge za njihovo mišljenje o određenim markama ili receptima. Dobar je početak čitati recenzije na različitim web stranicama. Mi – CricksyDog – imamo ukupno 10.000+ recenzija s pet zvjezdica. Educirani profesionalci za kućne ljubimce mogu vam dati svoje preporuke (poput naših stručnjaka koje možete nazvati ili poslati e-mail bilo kada), ali imajte na umu da se svi stručnjaci ne slažu kada je u pitanju ishrana pasa. Isto vrijedi i za razgovor s drugim vlasnicima kućnih ljubimaca. Budite spremni dobiti proturječne savjete, a zatim uzmite te informacije i istražite ih sami. Imajte na umu da različiti psi mogu različito reagirati na istu hranu. Upotrijebite informacije koje ste dobili da dodatno suzite svoje mogućnosti, ali zapamtite da mišljenja nisu činjenice.

 

Hranjenje Vašeg Psa

Mnoge tvrtke za pseću hranu nude uzorke ili jamstva povrata novca, pa neka vaš pas proba hranu prije nego što dovršite svoju odluku. Imamo 60 dana jamstva povrata novca, uključujući i troškove dostave.

Kada ste se smjestili na hranu, postupno mijenjajte prehranu vašeg psa, dodajući malo više nove hrane staroj hrani svaki dan tijekom nekoliko dana. Nakon što vaš pas jede isključivo novu prehranu, može proći 3-4 tjedna prije nego što primijetite promjene u cjelokupnom izgledu i stavu vašeg psa. Međutim, ako vaš pas razvije znakove bolesti, posjetite svog veterinara. Možda ćete morati ponovno promijeniti prehranu ako se na neki način ne slaže s vašim psom.

 

Ishrana Vašeg Psa

Preporučujemo da pronađete jedan sjajan brend i da ga se pridržavate. U njegovim okusima možete slobodno birati i mijenjati hranu za par mjeseci. Jedna marka kuha svu hranu na isti način pa mora biti dobra za vašeg psa. Ako on/ona ima alergiju na hranu, odaberite hranu koja je hipoalergena.

Kako kažu naši stručnjaci, pas voli godinama jesti istu hranu, ali roditeljima pasa može biti dosadno, pa se ponekad mijenjaju. Što je u redu, samo imajte na umu da to radite za sebe i za svog psa.

 Za male pse predlažemo hranu za pse Juliet, dok za srednje velike pse predlažemo hranu za pse Ted. Isprobajte ih sada i primjetite razliku već u prva 2 tjedna!

Možda će vas zanimati i sljedeći članci:

Bella ne jede suhu hranu. Oduvijek je dobivala konzerviranu hranu i sada bismo željeli prijeći na suhu hranu. Kupio sam joj nekoliko vrsta, ali ih uopće ne želi probati. Kako je mogu naviknuti? Bella je dvogodišnja ženka pasmine ridgeback. Što bi preporučio?

Bella ne jede suhu hranu. Oduvijek je dobivala konzerviranu hranu i sada bismo željeli prijeći na suhu hranu. Kupio sam joj nekoliko vrsta, ali ih uopće ne želi probati. Kako je mogu naviknuti? Bella je dvogodišnja ženka pasmine ridgeback. Što bi preporučio?

Ispitanik: Bella ne jede suhu hranu. Oduvijek je dobivala konzerviranu hranu i sada bismo željeli prijeći na suhu hranu. Kupio sam joj nekoliko vrsta, ali ih uopće ne želi probati. Kako je mogu naviknuti? Bella je dvogodišnja ženka pasmine ridgeback. Što bi...

read more
Neovisno provjereno
764 recenzije