S dolaskom proljeća i promjenom vremena, potrebe za prehranom našeg psa također se mogu promijeniti. Više vremena provedeno na svježem zraku, povećana aktivnost, sve to utječe na zdravlje i potrebe za energijom našeg ljubimca. U ovom članku skupili smo savjete o prehrani i preporuke proizvoda koji će pomoći u formiranju optimalne prehrane za našeg psa tijekom proljetnih mjeseci.

 

 

Osnove Idealne Proljetne Prehrane

Proljeće je prije svega vrijeme obnove, što se može odraziti i na prehranu naših pasa. Nakon zimskog perioda, tijekom kojeg su možda bili potrebni energetski zahtjevniji, masniji obroci, sada bi bilo dobro preći na lakše, ali i dalje hranjive sastojke. Važno je da prehrana sadrži visokokvalitetne proteine, svježe povrće i voće, koje pomažu u njezi dlake, jačanju imunološkog sustava i poboljšanju općeg blagostanja.

 

1) Napredna Hipoalergena Suha Hrana

Ted Hipoalergena Suha Hrana s Janjetinom: Odličan izbor za proljeće jer je napravljena od janjetine, koja nije samo ukusna, već je i lako probavljiv izvor proteina. Idealna je za pse sklonije alergijama jer ne sadrži piletinu i pšenični gluten. Ova hrana može pomoći u očuvanju zdravlja dlake i kože te u prevenciji probavnih problema.

 

2) Zdravi Poslastici

Friky Poslastice s Janjetinom za Pse: Hipoalergeni pasji keksi, savršeni za nagradu tijekom šetnji ili treninga. Hrskavi keksi nisu samo ukusni, već su i zdravi, pa ih možemo slobodno koristiti za razmazivanje našeg ljubimca bez brige o alergijskim reakcijama.

 

3) Povrće i Voće

Proljeće je idealno vrijeme za obogaćivanje prehrane našeg psa svježim, sezonskim povrćem i voćem. Mrkva, tikvice i bundeva nisu samo ukusni, već su i odlični izvori vitamina koji podržavaju imunološki sustav i probavu pasa. Ovo povrće može se davati sirovo ili kuhano, pazite da ne sadrži začine ili sol. Među voćem, jabuke i kruške su dobar izbor jer su niskokalorične i bogate vlaknima, ali važno je ukloniti sjemenke i peteljke prije konzumacije. Međutim, ne zaboravite da voće treba davati umjereno zbog visokog sadržaja šećera, pa je preporučljivo u ograničenim količinama. Ove prirodne poslastice mogu izvrsno dopuniti uravnoteženu prehranu i pomoći u održavanju zdravlja i vitalnosti našeg ljubimca tijekom perioda proljetnog obnavljanja.

 

 
Prehrambeni Savjeti za Proljetne Mjesece

 

Raznolikost: Raznolikost nije samo temeljni element ljudske prehrane, već je neophodna i u prehrani naših pasa. Uključivanje različitih vrsta izvora proteina, povrća i voća u prehranu ne samo da je ugodno za pse, već osigurava i sve potrebne hranjive tvari koje promiču jačanje imunološkog sustava, očuvanje zdravlja dlake i kože te optimalno funkcioniranje probavnog sustava. Dobro osmišljena, raznolika prehrana pomaže psima izbjeći alergije i intolerancije na hranu dok uživaju u različitim okusima i teksturama.

Svježa Voda: Adekvatna hidratacija neophodna je u svakoj sezoni, ali s toplijim proljetnim vremenom i povećanom fizičkom aktivnošću postaje još važnija. Uvijek osigurajte svježu, čistu vodu za svog ljubimca, posebno nakon dužih šetnji i igara. Adekvatna hidratacija podržava probavu pasa, doprinosi zdravoj funkciji bubrega i pomaže u prevenciji toplinskog stresa. Osim toga, konzumacija vode pomaže u održavanju čistoće usne šupljine, smanjujući rizik od nastanka zubnog kamenca. Ako primijetite da vaš štene pije premalo vode, možete razmotriti dodavanje malo vode u njegovu suhu hranu.

Praćenje Alergija: Dok provodimo promjene u prehrani, važno je pratiti reakcije našeg psa, posebno ako je sklon alergijama. Novo uvedeno proljetno povrće, voće ili vrste hrane mogu izazvati nepoželjne reakcije kod nekih pasa. Obratite pažnju na znakove kao što su iritacija kože, upala uha, gubitak dlake ili probavne smetnje. Ako primijetite bilo kakve zabrinjavajuće simptome, obratite se veterinaru za savjet. Cilj je održati ravnotežu u prehrani našeg psa dok izbjegavamo sastojke koji bi mogli uzrokovati probleme.

Praćenje Prekomjerne Težine: S dolaskom proljeća, kada se obično povećava razina aktivnosti našeg psa, posebno je važno obratiti pažnju na njegovu težinu. Prekomjerna težina ne samo da ograničava pokretljivost, već može uzrokovati brojne zdravstvene probleme, kao što su bolesti zglobova, dijabetes ili srčane i respiratorne probleme. Da bismo to izbjegli, preporučuje se redovita tjelesna aktivnost, održavanje odgovarajućeg kalorijskog unosa prehrane i umjereno davanje zdravih poslastica. Važno je prilagoditi prehrambene navike dobi, veličini i razini aktivnosti našeg psa. Ako niste sigurni u idealnu težinu vašeg ljubimca, savjetujte se s veterinarom koji može pružiti prilagođene savjete za postizanje i održavanje zdrave težine.

Primjenom navedenih prehrambenih savjeta ne samo da podržavamo zdravlje i vitalnost našeg psa tijekom proljeća, već i doprinosimo poboljšanju njegove kvalitete života.

 

Proljeće Dolazi!

Proljeće nije samo vrijeme obnove prirode, već i vrijeme novih početaka i osvježenja u životu naših pasa. Kako dani postaju duži i vrijeme se zagrijava, pruža se prilika da provodimo još više vremena vani sa našim ljubimcima, uživajući u svježem zraku i zajedničkim aktivnostima. Zdrava i uravnotežena prehrana, posebno s naglaskom na svježe povrće i voće prilagođeno proljeću, neizostavni su dijelovi dobrobiti naših pasa. Proizvodima CricksyDog, poput hipoalergenskih suhih i mokrih hrana, kao i ukusnih poslastica, možemo podržati zdravlje i sreću naših ljubimaca tijekom ovog prijelaznog razdoblja.

Proljetni mjeseci stoga pružaju savršenu priliku da ponovno procijenimo i po potrebi prilagodimo prehranu našeg ljubimca. Iskoristimo ovu sezonu za istraživanje svježih i hranjivih sastojaka koji mogu doprinijeti još boljem fizičkom stanju i emocionalnoj dobrobiti našeg psa. Neka ovo doba bude u znaku zajedničke igre, otkrivanja i zdravog načina života, što će dodatno ojačati vezu između našeg ljubimca i nas.

Možda će vas zanimati i sljedeći članci:

5 Jednostavnih i Osvježavajućih Recepta za Tvog Psa za Ljeto

5 Jednostavnih i Osvježavajućih Recepta za Tvog Psa za Ljeto

U ljetnoj vrućini, ne samo mi, već i naši četveronožni ljubimci uživaju u osvježavajućim poslasticama. Sljedećim jednostavnim i osvježavajućim grickalicama i sladoledima možeš razveseliti svog psa. Ovi recepti nisu samo ukusni, već i zdravi, i sigurno će uljepšati dan...

read more
Pomoć, želim na odmor! Što da radim sa svojim psom?

Pomoć, želim na odmor! Što da radim sa svojim psom?

Kada konačno dođe dugo očekivano vrijeme odmora, svi se pripremaju s uzbuđenjem. Međutim, za vlasnike pasa ovaj trenutak može donijeti i brige, jer se postavlja pitanje: što učiniti s našim ljubimcem dok smo odsutni? Iako bi mnogi rado poveli svog psa sa sobom,...

read more
Neovisno provjereno
764 recenzije