Dolaskom ljetne vrućine, odmor na obali postaje privlačan i za mnoge vlasnike pasa. Kupanje sa psom izvrstan je način da zajedno uživate u ljetnim radostima, ali je važno imati na umu nekoliko stvari kako biste osigurali sigurnost i zabavu.

 

Odaberite odgovarajuću plažu

Prvo provjerite je li odabrana plaža prijateljska prema psima. Sve više mjesta ima dijelove plaže gdje su četveronožni prijatelji dobrodošli. Važno je pridržavati se lokalnih pravila, kao što su korištenje povodca i skupljanje psećeg izmeta. Prije odlaska, informirajte se o radnom vremenu plaže i važećim pravilima.

 

Ponesite potrebnu opremu

Ne samo vi, već i vaš pas treba nekoliko osnovnih stvari:

  • Pitka voda i zdjela: Posebno na vrućini, osigurajte svom psu svježu vodu. Ponesite prijenosnu zdjelu koju možete lako napuniti.
  • Suncobran ili sjenilo: Vaš pas također treba sjenu kako bi izbjegao toplinski udar. Ponesite lako postavljivi suncobran ili šator gdje se može odmoriti.
  • Ručnik: Nakon kupanja, obrišite psa kako biste spriječili prehladu. Ručnik od mikrovlakana koji se brzo suši može biti praktičan.
  • Igračke: S vodootpornim igračkama možete zabavljati svog psa i u vodi i na plaži. Loptice, frizbi ili posebne igračke za vodu su dobar izbor.
  • Vrećice za izmet: Uvijek imajte dovoljno vrećica za skupljanje izmeta vašeg psa. Time ne samo da štitite okoliš, već i osiguravate udobnost drugih posjetitelja plaže.
  • Prva pomoć: Osnovni pribor za prvu pomoć može biti koristan u slučaju manjih ozljeda. Trebao bi sadržavati zavoje, dezinfekciju i pincetu za krpelje.

 

Sigurnost na prvom mjestu

Za sigurnost vašeg psa, pridržavajte se nekoliko osnovnih pravila:

  • Plivačke sposobnosti: Ako vaš pas ne pliva dobro, koristite prsluk za spašavanje za pse. Ovo je posebno važno ako se igrate u dubokoj vodi.
  • Izbjegavanje slane vode: Ako ste na morskoj obali, pazite da vaš pas ne pije slanu vodu jer to može uzrokovati dehidraciju. Slana voda može iritirati želudac i kožu vašeg psa. Stoga, ako ste na slanoj vodi, uvijek isperite psa čistom vodom nakon kupanja!
  • Hlađenje: Nemojte dopustiti da se vaš pas pregrije, redovito ga rashlađujte vodom. Držite bočicu sa sprejom pri ruci kako biste ga povremeno pošpricali. Ne ostajte dugo na jakom suncu, psi također mogu dobiti sunčanicu i toplinski udar!

 

Osigurajte odgovarajuće poslastice

Na plaži je praktično imati sa sobom male, lako prenosive poslastice. Možete ih brzo dati svom psu bez da zauzimaju puno prostora u torbi. Odabir odgovarajućih poslastica posebno je važan ako vaš pas ima alergije ili osjetljiv probavni sustav.

Savjet: Za plažu preporučujemo CricksyDog Trainy poslastice s lososom!

 

Dajte svom psu vrijeme

Ne uživaju svi psi odmah u kupanju i vodi. Za neke, plaža i kontakt s vodom mogu biti zastrašujuće iskustvo, jer valovi, gužva i neobični zvukovi mogu uzrokovati stres. Važno je podržati svog psa s puno strpljenja i napredovati korak po korak.

Prvo odaberite manje zauzeto vrijeme za posjet plaži, na primjer rano ujutro ili kasno poslijepodne. Tada je na plaži manje ljudi i pasa, tako da se vaš pas može upoznati s vodom u mirnijem okruženju. U početku se šetajte blizu obale kako bi se vaš pas navikao na okruženje i miris vode. Dopustite mu da istražuje područje svojim tempom i nemojte ga prisiljavati da uđe u vodu.

Ako vidite da se vaš pas počinje opuštati, pokušajte ga uvesti u plitku vodu. Možete ga potaknuti igračkama i ukusnim poslasticama da se približi vodi. Važno je uvijek ga pohvaliti i nagraditi za svaki hrabar korak. Ako primijetite strah, nemojte ga prisiljavati, već se vratite na prethodnu, sigurniju točku.

Dajte svom psu vrijeme da se privikne na vodu svojim tempom. Neki psi se brže prilagođavaju, dok drugi trebaju više vremena. Najvažnije je biti strpljiv i razumjeti. S takvim pristupom pomoći ćete svom psu da doživi plažu kao pozitivno iskustvo i s vremenom možda uživa u igri u vodi.

Sjetite se da je svaki pas jedinstven i može različito reagirati na nove situacije. Empatija i strpljenje vaši su najbolji alati kako biste osigurali da vaš pas sigurno i sretno uživa u ljetu na plaži.

 

Njega nakon kupanja

Nakon plaže, temeljito isperite psa kako biste uklonili sol ili pijesak iz njegove dlake i kože. Provjerite i njegove uši kako biste bili sigurni da nije ostala voda, jer to može dovesti do upale uha.

 

Poštujte druge

Uvijek pazite da vaš pas ne ometa druge posjetitelje plaže. Pridržavajte se pravila korištenja povodca i osigurajte da je vaš pas socijaliziran i dobro ponašan. Ako vaš pas ima tendenciju pretjeranog lajanja ili agresivnosti, odaberite vrijeme za plažu kada je manje posjetitelja i koristite brnjicu ako je potrebno.

 

Zaključak

Kupanje sa psom može biti prekrasno zajedničko iskustvo ako pazite na sigurnost i odgovarajuće pripreme. Zajedničke igre, kupanje u vodi i sunčanje doprinose nezaboravnom ljetu za vas oboje. Ne zaboravite da su odgovarajuća prehrana i njega osnova sreće i zdravlja vašeg psa, čak i tijekom odmora!

Želimo vam ugodan boravak na plaži za vas i vašeg dragog prijatelja!

Možda će vas zanimati i sljedeći članci:

5 Jednostavnih i Osvježavajućih Recepta za Tvog Psa za Ljeto

5 Jednostavnih i Osvježavajućih Recepta za Tvog Psa za Ljeto

U ljetnoj vrućini, ne samo mi, već i naši četveronožni ljubimci uživaju u osvježavajućim poslasticama. Sljedećim jednostavnim i osvježavajućim grickalicama i sladoledima možeš razveseliti svog psa. Ovi recepti nisu samo ukusni, već i zdravi, i sigurno će uljepšati dan...

read more
Pomoć, želim na odmor! Što da radim sa svojim psom?

Pomoć, želim na odmor! Što da radim sa svojim psom?

Kada konačno dođe dugo očekivano vrijeme odmora, svi se pripremaju s uzbuđenjem. Međutim, za vlasnike pasa ovaj trenutak može donijeti i brige, jer se postavlja pitanje: što učiniti s našim ljubimcem dok smo odsutni? Iako bi mnogi rado poveli svog psa sa sobom,...

read more
Neovisno provjereno
764 recenzije