Ispitanik:

Više od dvije godine naručujem hranu s lososom od vas. Alison je u posljednjih mjesec dana jako smršavjela, iako dobiva istu količinu hrane. Aktivna je kuja, tako da nikada nije bila debela, ali sada joj se vide rebra. Stolica joj je u redu i čini se da je dobrog raspoloženja, iako možda malo umornija. Što preporučujete?

Imate li i vi pitanja u vezi sa svojim psom?

Bez obzira radi li se o hranjenju, ponašanju, štencima ili starijim psima, možemo vam pomoći u svemu. Postavite svoje pitanje ovdje, a možda ćemo na njega odgovoriti sljedeći tjedan u ovakvoj blog objavi.

 

Odgovor Imre Vargyas-a, našeg osnivača i stručnjaka:

✔️ Nutricionist za pse koji je posvetio svoj život da bi spriječio bolesti koje nastaju od alergija na hranu kod pasa
✔️ 5+ godina iskustva u neizravnoj proizvodnji hrane za pse, te sam odgovoran za CricksyDog hranu za pse koju konzumira preko 20,000 pasa godišnje
✔️ Specijalist za Ishranu Pasa priznat od strane čuvenog britanskog CPD-a

——————–

Dragi Vlasniče,

Prije svega, hvala što već toliko dugo naručuješ od nas i što si odabrao CricksyDog hranu s lososom za Alison! Jako mi je žao što sada primjećuješ zabrinjavajuće promjene kod nje.

Naglo mršavljenje i umor mogu imati mnoge uzroke, zato preporučujem sljedeće korake:

 

Hitni Veterinarski Pregled:

Prvi i najvažniji korak je posjet veterinaru. Naglo mršavljenje može biti uzrokovano metaboličkim problemima, hormonalnim neravnotežama ili skrivenim infekcijama. Detaljan veterinarski pregled pomoći će u otkrivanju uzroka i isključivanju ozbiljnijih bolesti.

Tijekom pregleda, veterinar će vjerojatno obaviti analize krvi, urina i možda ultrazvuk kako bi dobio sveobuhvatan uvid u zdravstveno stanje Alison. Ovi testovi će pomoći u identifikaciji eventualnih unutarnjih problema, poput bolesti jetre ili bubrega, ili hormonalnih poremećaja.

Ne oklijevaj se obratiti stručnjaku, jer rano otkrivanje i intervencija mogu biti ključni za brzi oporavak Alison.

 

Utjecaj Velike Vrućine:

Ne zaboravimo da ljetne vrućine također mogu ozbiljno utjecati na stanje našeg psa. Visoke temperature mogu učiniti psa umornim i smanjiti mu apetit. Ekstremne temperature su iscrpljujuće za pse, posebno za aktivne, sportske pse, kao što je Alison. Zbog vrućine, tvoj pas gubi više vode, što može dovesti do dehidracije i utjecati na njegovu ukupnu razinu energije.

Važno je uvijek osigurati Alison svježu, hladnu vodu. Vrijedi provjeravati njezinu zdjelicu s vodom nekoliko puta dnevno i mijenjati vodu kako bi uvijek bila svježa. Osim toga, pokušaj joj osigurati hladno mjesto za odmor, bilo da je to sjenoviti vrt ili klimatizirana prostorija u kući.

Izbjegavaj duge šetnje i naporne aktivnosti tijekom najtoplijih sati dana. Umjesto toga, biraj šetnje rano ujutro ili kasno navečer, kada je temperatura niža. Ako je aktivnost na otvorenom neophodna tijekom dana, osiguraj joj česte pauze i pristup vodi.

Jedan od načina zaštite od vrućine može biti korištenje mokrih ručnika ili rashladnih prostirki na kojima Alison može udobno ležati. One pomažu u regulaciji njezine tjelesne temperature i sprečavanju pregrijavanja.

 

Dodaci Prehrani:

Kako bi pomogao Alison vratiti težinu i energiju, može biti korisno dopuniti njezinu prehranu. Isprobaj hipoalergenu mokru hranu CricksyDog Ely s janjetinom, koja je bogata mesom i lako probavljiva, što može pomoći u dobivanju na težini i povećanju energije.

Ako je Alison također izgubila apetit, isprobaj Mr. Easy preljev za suhu hranu, koji nije samo ukusan, već zahvaljujući prirodnim sastojcima povećava apetit i poboljšava probavu.

 

Redovito Praćenje Stanja:

Prati razinu energije, raspoloženje i težinu Alison. Ako se stanje ne poboljša unatoč promjenama, svakako se vrati veterinaru na daljnje pretrage.

Nadam se da će ovi koraci pomoći Alison da povrati zdravu težinu i energiju. Želim vam sve najbolje, i ako imate dodatnih pitanja, stojim vam na raspolaganju!

Neovisno provjereno
764 recenzije