Ispitanik:

CoCo će sljedeći mjesec napuniti godinu dana. Njegova pasmina je mađarska vižla. Obožava vodu, ima malo jezerce u dvorištu u kojem voli plivati. Treba li ga posebno kupati i ako treba, koliko često? (Mislim, da ga mi kupamo.) Držimo ga u vrtu.

Drugo pitanje je, kada i kako prijeći na hranu za odrasle pse?

 

Odgovor Imre Vargyas-a, našeg osnivača i stručnjaka:

✔️ Nutricionist za pse koji je posvetio svoj život da bi spriječio bolesti koje nastaju od alergija na hranu kod pasa
✔️ 5+ godina iskustva u neizravnoj proizvodnji hrane za pse, te sam odgovoran za CricksyDog hranu za pse koju konzumira preko 20,000 pasa godišnje
✔️ Specijalist za Ishranu Pasa priznat od strane čuvenog britanskog CPD-a

——————–

Psa nije potrebno kupati, samo ukoliko je dlaka prljava. Zbog visećih ušiju, prečesto kupanje može dovesti do upale ušnog kanala, pa ne preporučam kupanje više od 1-2 puta mjesečno. S druge strane, jedinke iz skupine lovačkih pasa prilično su tolerantne na vodu. Kod glatkodlake Vižle i dalje je potrebno češljanje 1-2 puta tjedno i redovito, temeljito ručno pregledanje dlake na parazite i sl.

Nažalost, mađarska vižla je jedna od najosjetljivijih pasmina na razne vrste tumora, pa redoviti pregledi površine tijela mogu pomoći u ranom otkrivanju tumora kože. Kako biste ih spriječili, također možete koristiti naš Twinky vitamin, čarobni ojačivač imuniteta. Sada možete postupno, u razdoblju od oko 7 dana, prijeći na hranu za odrasle pse zamjenom (progresivno) stare hrane novom. Općenito, dovoljno je hraniti mađarske vižle dva puta dnevno od dobi od 6 mjeseci, od dobi od 1 godine većina vižla se hrani jednom dnevno, ali od dobi od 7 godina vrijedi se vratiti na hranjenje dva puta dnevno. Preporučam veću veličinu zrna kako bi se olakšalo žvakanje, a hipoalergena obitelj hrane je neophodna zbog alergijske sklonosti Vižli. Uz Ted, hipoalergensku suhu hranu s lososom/janjetinom/govedinom zasigurno ćete pronaći hranu koja najbolje odgovara njegovom ukusu!

Neovisno provjereno
764 recenzije