Prema najnovijim podacima Američkog Udruženja za Proizvode za Kućne Ljubimce (APPA), Amerikanci su potrošili $69,5 milijardi na svoje životinje u 2017. godini. A prema ASPCA, cijena prve godine vlasništva nad kućnim ljubimcima premašuje $1000.

Posjedovanje psa je fantastično, ali je i skupo. Hrana, veterinarski računi, igračke, lijekovi, poslastice, njega – svi se zbrajaju. No, srećom postoji nekoliko načina kako uštedjeti novac na troškovima vezanim uz pse, a da pritom ne žrtvujete zdravlje svog psa. Od izrade vlastitih psećih igračaka do kupanja psa kod kuće, evo 10 savjeta za uštedu novca za vlasnike pasa.

1. Izradite Svoje Igračke Za Pse

Što se tiče uštede novca na opremi za pse, jedna od mojih najdražih metoda je izrada vlastitih psećih igračaka. Naši su psi žilavi žvakači, a ne moramo vam ni reći koliko smo puta kupili igračku samo da bismo je uništili u roku od nekoliko minuta. Dakle, umjesto da trošimo novac na igračke koje ne traju, počeli smo sami izrađivati.

Neke od naših omiljenih vlastito-izrađenih psećih igračaka uključuju:  

  • Prostirke za njuškanje
  • Igračke za vuču
  • Štapovi
  • Slagalice
  • Interaktivna hranilica

2. Izradite Vlastite Poslastice

Još jedan savjet za uštedu novca za vlasnike pasa je da sami izrade svoje poslastice za pse. Lijepo je znati točno koje sastojke ulaze u poslastice za vaše pse i ako ih sami napravite to vam omogućuje da kontrolirate veličine porcije. To je također lijep način da pokađete svoje vještine pečenja. Ali ako želite biti sigurni i pružiti najbolje što možete svom psu, onda odaberite jednu od naših poslastica i hipoalergijske pseće hrane.

3. Svakodneveno Perite Zube Vašem Psu

Briga o zubima vašeg psa dobar je način dugoročne uštede novca, no rutinska zubna njega naših pasa nešto je što mnogi od nas propuste. Gotovo 85% svih pasa starijih od 4 godine ima parodontalnu bolest. Taj rizik možete smanjiti svakodnevnim pranjem zuba. Ili možete koristiti poslastice za čišćenje pasa, poput naše poslastice za pse Denty bez mesa. Savršen rezultat, dok se vaš pas zabavlja!

4. Odvedite Psa Na Zdravstveni Pregled

Biti u tijeku za zdravstvenim preglednom svog psa je dobar način za dugoročnu uštedu novca. Cilj im je rano otkrivanje medicinskih problema, kao i osigurati da vaš pas bude u toku sa svim potrebnim lijekovima ili preventivnim sredstvima.

5. Izradite Vlastiti Krevet Za Psa

Još jedan jednostavan način uštede novca na troškovima je izrada kućnog kreveta za pse. Bez obzira radi li se o krevetu za pse koji se ne šiva napravljenom od plahti ili od ostatka materijala, postoji mnogo opcija koje možete odabrati.  

6. Koristite Ljepljivu Traku & Gumene Rukavice Za Odstranjivanje Dlaka

Teško je održavati kuću čistom ako imate kućne ljubimce, ali jedan od jednostavnih načina uštede nekoliko dolara jest korištenje nekih predmeta vašeg domaćinstva za čišćenje pseće dlake. Gumene rukavice sjajno podižu raspuštenu kosu na namještaju. A rolna ljepljive trake je izvrstan način za uklanjanje pseće dlake koja se zalijepi za odjeću (traje puno duže od valjka za dlake).

7. Doma Osijecite Pseće Nokte

Ne znam za vas, ali bojim se sjeći nokte svojim psima – s tim tradicionalnim škarama noćna je mora. No, umjesto da psa odvedem u salon ljepote ili veterinara na uređivanje noktiju, odlučio sam isprobati dremel za nokte kod kuće (rotacijski alat koji se koristi za brušenje). Bila sam šokirana koliko je to olakšalo postupak. Umjesto da se brinete o prekratkom rezanju noktiju psu, dremel vam omogućuje postupno skraćivanje.

8. Ostanite Sa Čvrstim & Izdržljivim Igračkama

Što se tiče uštede novca na zalihama za pse, ne zaboravite se držati trajnih psećih igračaka koje su dizajnirane da traju. Ako je vaš pas žilava žvaće, ostanite sa brendovima za koje se zna da su izdržljivi.  

9. Kupajte Psa Doma

Ako želite uštedjeti nekoliko dolara na troškovima pasa, okupajte psa kod kuće, umjesto da ih odvedete u salon ljepote. Mnogi psi mrze kupanje, ali postoji nekoliko jednostavnih načina kako olakšati svom psu.

10. Pružite Svom Psu Dosta Vježbe

Znam o čemu razmišljate; kakve veze vježbanje ima s uštedom novca? Dajući svom psu puno svakodnevnog vježbanja, možete mu spriječiti prekomjernu težinu i razvijanje destruktivnih ponašanja poput pretjeranog žvakanja.

Možda će vas zanimati i sljedeći članci:

5 Jednostavnih i Osvježavajućih Recepta za Tvog Psa za Ljeto

5 Jednostavnih i Osvježavajućih Recepta za Tvog Psa za Ljeto

U ljetnoj vrućini, ne samo mi, već i naši četveronožni ljubimci uživaju u osvježavajućim poslasticama. Sljedećim jednostavnim i osvježavajućim grickalicama i sladoledima možeš razveseliti svog psa. Ovi recepti nisu samo ukusni, već i zdravi, i sigurno će uljepšati dan...

read more
Pomoć, želim na odmor! Što da radim sa svojim psom?

Pomoć, želim na odmor! Što da radim sa svojim psom?

Kada konačno dođe dugo očekivano vrijeme odmora, svi se pripremaju s uzbuđenjem. Međutim, za vlasnike pasa ovaj trenutak može donijeti i brige, jer se postavlja pitanje: što učiniti s našim ljubimcem dok smo odsutni? Iako bi mnogi rado poveli svog psa sa sobom,...

read more
Neovisno provjereno
764 recenzije