Ispitanik:

Zanima me da li se takozvala bijela kost svinje može davati mješancu Labradora-Njemačkog Ovčara-Vižle? Pas ima 38kg, obožava kosti ali samo dobiva hipoalergenu suhu hranu.

 

Odgovor Imre Vargyas-a, našeg osnivača i stručnjaka:

✔️ Nutricionist za pse koji je posvetio svoj život da bi spriječio bolesti koje nastaju od alergija na hranu kod pasa
✔️ 5+ godina iskustva u neizravnoj proizvodnji hrane za pse, te sam odgovoran za CricksyDog hranu za pse koju konzumira preko 20,000 pasa godišnje
✔️ Specijalist za Ishranu Pasa priznat od strane čuvenog britanskog CPD-a

——————–

Budući da deseci pasa svake godine dožive smrtonosnu gastrointestinalnu katastrofu jer su hranjeni kostima, ne mogu bezrezervno preporučiti davanje kostiju. Umjesto toga, imamo puno sigurniju poslasticu za čišćenje zubi, Denty čistač zubi “maxi” (za srednje do velike pse). Sada vaš pas može dobro probaviti kosti, ali kako stari, mnogi psi od njih obolijevaju. Poteškoća je u tome što ne možete znati kada će se probava vašeg psa pogoršati kako stari, pa davanjem kostiju se može smatrati stalnim rizikom.

Da odgovorim na drugi dio vašeg pitanja: ukoliko je pas na hipoalergenskoj ishrani, pobrinite se da se svi ostali životinjski proteini i dodaci uklope u ishranu vašeg psa. Na primjer, ako je vaš pas alergičan na piletinu i hranite ga našom Ted hipoalergenom hranom s janjetinom, ne biste trebali dodavati još jednu nagradnu poslasticu s piletinom jer bi to uništilo njegovu hipoalergenu ishranu. Dakle, sve ovisi o kvaliteti i izvoru životinjskih proteina, vrsti i je li ljubimac alergičan na njih. Srećom, sve naše Friky poslastice su hipoalergene i ne sadrže piletinu.

Neovisno provjereno
764 recenzije