Ispitanik:

Zabrinut sam zbog svog šestogodišnjeg mješanca jazavčara koji stalno izgleda gladno, a nažalost postao je i pretilo. Što mogu učiniti da mu pomognem vratiti idealnu tjelesnu težinu?

 

Odgovor Imre Vargyas-a, našeg osnivača i stručnjaka:

✔️ Nutricionist za pse koji je posvetio svoj život da bi spriječio bolesti koje nastaju od alergija na hranu kod pasa
✔️ 5+ godina iskustva u neizravnoj proizvodnji hrane za pse, te sam odgovoran za CricksyDog hranu za pse koju konzumira preko 20,000 pasa godišnje
✔️ Specijalist za Ishranu Pasa priznat od strane čuvenog britanskog CPD-a

——————–

Dragi Vlasniče,

Odlično pitanje! Mnogi vlasnici pasa suočavaju se s ovim problemom. Kod jazavčara je posebno važno obratiti pažnju na tjelesnu težinu jer dodatni kilogrami iznimno opterećuju njihovo dugo, nisko tijelo. Prekomjerna težina može dovesti do problema s leđima i zglobovima, stoga je ključno da vaš pas povrati idealnu tjelesnu težinu.

Stalni osjećaj gladi često proizlazi iz neadekvatne prehrane koja ne osigurava psu potrebne hranjive tvari, zbog čega stalno traži hranu.

Stoga, prvo, treba staviti veliki naglasak na kvalitetu njihove prehrane. Naša CricksyDog Juliet hipoalergena suha hrana za pse s janjetinom odlična je za tu svrhu. Ova hrana pomaže u održavanju zdrave probave i idealne težine bez unošenja previše kalorija u njihov sustav. Visok udio proteina i nizak udio masti osiguravaju da vaš pas bude sit, dok pomaže u održavanju mišićne mase i smanjenju viška masti.

Drugo, važno je paziti na dnevne porcije i izbjegavati prejedanje. Preporučio bih da na neko vrijeme ne dobije druge poslastice osim dnevnih obroka. Ako je to neizbježno, bilo bi dobro isprobati nagrađivanje povrćem.

Osim toga, redovita tjelovježba je neophodna. Jazavčari su energični psi, pa dnevne igre tijekom šetnji ili kraći trčanja pomažu u održavanju aktivnog načina života. Postupno povećavajte trajanje dnevnih šetnji. Podržite ga da se što više kreće!

Ako je povećanje apetita i dobivanje na težini vašeg psa iznenada nastupilo, prvo bih preporučio veterinarski pregled. Takve promjene mogu biti uzrokovane brojnim zdravstvenim razlozima, kao što su hormonalni disbalansi poput hipotireoze. Stoga je važno isključiti moguće zdravstvene probleme prije nego što započnemo s promjenama u prehrani ili načinu života. Veterinar je najbolje polazište za razumijevanje situacije i izradu odgovarajućeg plana liječenja.

Nadam se da će vam ove informacije pomoći u očuvanju zdravlja vašeg šteneta i osigurati mu dug i sretan život!

Neovisno provjereno
764 recenzije