Ispitanik:

Spašenom mome hrtu jako smrdi iz usta. Jenna je otprilike četiri godine stara i udomila sam je iz azila prije skoro pola godine. Od tada jede kvalitetnu hranu, ali joj usta i dalje smrde. Što mogu učiniti?

 

Odgovor Imre Vargyas-a, našeg osnivača i stručnjaka:

✔️ Nutricionist za pse koji je posvetio svoj život da bi spriječio bolesti koje nastaju od alergija na hranu kod pasa
✔️ 5+ godina iskustva u neizravnoj proizvodnji hrane za pse, te sam odgovoran za CricksyDog hranu za pse koju konzumira preko 20,000 pasa godišnje
✔️ Specijalist za Ishranu Pasa priznat od strane čuvenog britanskog CPD-a

——————–

Dragi Vlasniče,

Prvo, sjajno je što Jenna dobiva kvalitetnu hranu. To je važna osnova za dobro zdravlje. Međutim, loš zadah može imati više uzroka, o kojima je važno biti informiran kako bi se problem mogao učinkovito rješavati.

Zubni kamenac: Zubni kamenac, koji se nakuplja na zubima i desnima, jedan je od najčešćih uzroka lošeg zadaha kod pasa. Taj se naslag sastoji uglavnom od ostataka hrane, bakterija i sline, koji s vremenom otvrdnu i pretvore se u zubni kamenac. Bakterije ispod zubnog kamenca mogu iritirati desni i tako uzrokovati upalu, krvarenje desni i bolesti desni, koje sve doprinose lošem zadahu. Ovaj se problem može rješavati redovitim čišćenjem zubi i veterinarskim pregledima.

Probavni problemi: Drugi čest uzrok lošeg zadaha su probavni poremećaji. Ako pas ne probavlja hranu ispravno ili je osjetljiv na određene sastojke, plinovi i toksini koji se nakupljaju u probavnom sustavu mogu se manifestirati kroz loš zadah. Zato je važno da Jenna dobiva hranu koja je lako probavljiva i koja odgovara njezinim jedinstvenim prehrambenim potrebama.

Ostali mogući uzroci:

  • Bolesti: Određena zdravstvena stanja, kao što su dijabetes, problemi s bubrezima ili bolest jetre, također mogu uzrokovati loš zadah.
  • Oralna higijena: Neadekvatna oralna higijena, kao što su redovito nečišćeni zubi, također može doprinijeti neugodnom zadahu.
  • Prehrana: Neka hrana, posebno vrlo masna ili teško probavljiva hrana, također može uzrokovati privremeni loš zadah.

Uzimajući u obzir sve ove informacije, preporučuje se da se Jennino zdravstveno stanje provjeri kod veterinara i da se pazi na odgovarajuću prehranu i oralnu higijenu.

CricksyDog Denty grickalice za čišćenje zubi izvrsne su za održavanje čistoće zubi jer pomažu ukloniti plak i smanjiti rizik od nastanka zubnog kamenca, dok Jenna uživa u ukusnim zalogajima. Redovitom uporabom ne samo da podržavamo oralnu higijenu, već i osvježavamo zadah.

Budući da Jenna već prima kvalitetnu hranu, važno je nastaviti s tom prehranom, uz posebnu pažnju na redovite veterinarske preglede i oralnu higijenu. Posjet veterinaru pruža priliku da stručno oko pregleda Jennine zube i opće zdravstveno stanje, posebno ako loš zadah i dalje postoji. Redovito čišćenje zubi ključno je za sprječavanje nastanka zubnog kamenca i povezanih oralnih problema koji mogu doprinijeti lošem zadahu. Time se značajno može smanjiti loš zadah i poboljšati kvaliteta života Jenne.

Nadam se da će vam ove informacije pomoći u očuvanju zdravlja vašeg psa i osigurati mu dugi, sretni život!

Neovisno provjereno
764 recenzije