Proljeće je doba obnove kada sve oživi i ozeleni, pa nije čudo što i naši psi imaju višak energije u ovom razdoblju. Ovo je odlična prilika da izađemo iz četiri zida i na svježem zraku, koristeći mogućnosti koje pruža priroda, testiramo i zabavljamo naše pse. Kako duži dani i ugodno vrijeme omogućavaju aktivnosti na otvorenom, istražimo one zabavne i poučne aktivnosti koje predstavljaju izazov ne samo fizički, već i mentalno za našeg psa. U nastavku ću predstaviti vanjske igre i programe koji će omogućiti vašem ljubimcu da uživa u proljetnim danima, dok i vi korisno provodite vrijeme zajedno.

 

1) Lov na blago s posebnim poslasticama

Organiziraj zabavan i uzbudljiv lov na blago u svom vrtu ili obližnjem parku. Sakrij razne poslastice i igračke i pusti svog psa da ih pronađe. Možeš koristiti prirodne mirise poput vanilije ili mente kako bi potraga bila još zanimljivija. Ovo nije samo zabavno, već i razvija njuh i sposobnosti rješavanja problema tvog psa.

 

2) Kreativna staza s preprekama

Postavi stazu s preprekama koja je puna izazova, ali sigurna. Koristi različite predmete kao što su kartonske kutije, obruči za hula hop i manji namještaj. Potakni svog psa da savlada izazove! Napravi stazu na kojoj tvoj pas može skakati, penjati se i puzati! Ovo je sjajan način za fizičke i mentalne izazove.

 

3) Frizbi

Bacanje frizbija klasična je vanjska igra koja izvrsno razvija koordinaciju i vrijeme reakcije tvog psa. Koristi mekan, ali izdržljiv frizbi koji neće oštetiti zube tvog ljubimca, i može biti savršen partner za energičnu igru na svježem zraku.

 

4) Interaktivno puhanje mjehurića

Odaberi puhač mjehurića prikladan za pse koji proizvodi jestive, aromatizirane mjehuriće, čime će tvoj ljubimac biti još motiviraniji za potjeru. Ova aktivnost izvrsno razvija vizualne praćenje i pokretljivost.

 

5) Izlet s psima

Organiziraj grupni izlet u obližnju šumu ili planine. To je izvrsna prilika za tvog psa da otkrije nova mjesta i upozna druge pse. Tijekom izleta možeš voditi svog psa stazama gdje može njuškati, istraživati i interagirati s prirodom. Odaberi putanju koja je sigurna i za pse i za grupu, i ne zaboravi na odgovarajuću opremu poput povodca, vode i poslastica. Izlet je odličan način za socijalizaciju tvog ljubimca, dok i ti uživaš u svježem zraku i ljepoti prirode.

 

6) Učenje novih trikova i naredbi

Proljetni mjeseci su savršeni za učenje novih trikova tvog psa. Počni s jednostavnim naredbama kao što su ‘sjedi’, ‘lezi’, i postupno prelazi na složenije trikove kao što su ‘daj šapu’ ili ‘okreni se’. Isprobaj i trikove koji zahtijevaju kretanje, poput ‘zaobiđi’ ili ‘puži’. Ovi trikovi nisu samo zabavni, već pomažu održavanju mentalne svježine tvog psa.

Savjet: Za zajedničko učenje koristi naše Trainy lososove poslastice, koje su ne samo ukusne, već i dovoljno mekane, tako da se lako doziraju!

 

7) Vodene igre s osvježavajućim doživljajima

Ako imaš pristup sigurnoj vodi, poput malog potoka ili jezera u blizini, dopusti svom psu da se igra u vodi. Baci plutajuće igračke u bazen ili jezero i dopusti svom psu da uživa u osvježavajućem doživljaju vode. Ovo je posebno korisno u toplijim danima.

 

+1 Savjet za proizvod

Na kraju svake pustolovne dana ponudi svom ljubimcu porciju Ted hipoalergenske suhe hrane za pse s janjetinom. Ova hrana s antialergijskim sastojcima izvrsno podržava zdravlje aktivnih pasa i osigurava im potrebne hranjive tvari nakon cjelodnevne igre.

 

Proljeće pruža savršenu priliku za kvalitetno provođenje vremena sa svojim psom na otvorenom. Ove aktivnosti nisu samo zabavne, već doprinose i dobrobiti vašeg ljubimca te očuvanju njegova mentalnog zdravlja. Igračke izazove jačaju vezu i poboljšavaju fizičko stanje naših ljubimaca. Proljeće je vrijeme obnove, iskoristimo priliku za otkrivanje novih avantura zajedno s našim ljubimcima. Neka ovo razdoblje bude vrijeme zajedničkih otkrića, novih prijateljstava i nezaboravnih uspomena. Svaki dan proveden s našim psima je novi poglavlje u prekrasnoj priči koju zajedno pišemo.

Ajmo, CricksyDogos vlasnici! Koliko izazova možete ispuniti sa svojim ljubimcem? Isprobajte što više navedenih izazova i podijelite s nama najbolje trenutke kako bismo zajedno proslavili proljetne aktivnosti!

Možda će vas zanimati i sljedeći članci:

Bella ne jede suhu hranu. Oduvijek je dobivala konzerviranu hranu i sada bismo željeli prijeći na suhu hranu. Kupio sam joj nekoliko vrsta, ali ih uopće ne želi probati. Kako je mogu naviknuti? Bella je dvogodišnja ženka pasmine ridgeback. Što bi preporučio?

Bella ne jede suhu hranu. Oduvijek je dobivala konzerviranu hranu i sada bismo željeli prijeći na suhu hranu. Kupio sam joj nekoliko vrsta, ali ih uopće ne želi probati. Kako je mogu naviknuti? Bella je dvogodišnja ženka pasmine ridgeback. Što bi preporučio?

Ispitanik: Bella ne jede suhu hranu. Oduvijek je dobivala konzerviranu hranu i sada bismo željeli prijeći na suhu hranu. Kupio sam joj nekoliko vrsta, ali ih uopće ne želi probati. Kako je mogu naviknuti? Bella je dvogodišnja ženka pasmine ridgeback. Što bi...

read more
Neovisno provjereno
764 recenzije