Pitate li se kako ohladiti svoje pse dok se bliži ljeto? Vruće vrijeme ne mora značiti kraj zabave s vašim psom – ali morate poduzeti neke mjere opreza kako bi vaš pas bio siguran.

Stoga smo osmislili 13 načina kako zadržati svog psa rashlađenim – bez obzira na to koliko je dan vruć!

 

Ostanit unutra

Barli i Tiki se ovih vrućih ljetnih dana uz ventilacijske otvore druže u zatvorenom prostoru. Vole ostati

Tijekom hladnijeg vremena naši psi uživaju biti u dvorištu tijekom jutra (uzbuna vjeverice!) nekoliko sati; obično traže da izađu vani odmah nakon što pojedu doručak, nakon šetnje. Kad stignu ljetne temperature, samo jedu, a onda odu u moj ured i provedu dan.

 

Napravite hladno mjesto vani za ležanje

Za vaše je pse bolje da na vrućini budu u zatvorenom, ali ako će vaši psi biti vani nekoliko sati, pobrinite se da imaju hladno mjesto za ležanje.

Zalijte trijem i navlažite prostor u zasjenjenom dijelu dvorišta kako bi se ohladili.

Naši psi imaju podignute krevete na trijemu koji dopuštaju protok zraka ispod sebe kako bi bili hladni. (Također su izvrsni za pse s artritisom kako bi zadržali težinu na zglobovima.)

Ahh…svi volimo taj hladan ručnik po vrućem danu, a isto tako i naši psi. Navlažite stari ručnik ili plahtu, a zatim ga ocijedite i stavite u zamrzivač. Kad se ohladi (ne morate čekati da se smrzne), raširite ga na mjestu gdje vaš pas leži.

 

Prošetajte rano

U ovim vrućim danima ustajemo ranije kako bismo prošetali psa i obavili sve poslove na otvorenom koje je potrebno obaviti tijekom dana.

Planirate li šetnju tijekom dnevne vrućine, pogledajte prsluke za hlađenje. Namočite prsluk za hlađenje isparavanjem u vodu prije nego što ga stavite na svog psa.

 

Neka vaša jutarnja šetnja bude najduža

Naša jutarnja šetnja je najduža u najhladnijem dijelu dana.

Naša večernja šetnja ide što je kasnije moguće. Ne volim hodati po mraku (u zemlji nema ulične rasvjete!) pa idem u našu drugu šetnju dana oko zalaska sunca.

Međutim, ako je vaš pas posebno osjetljiv na toplinu, večernja je šetnja toplija od jutarnje – zbog topline koja zrači s pločnika i nogostupa.

 

Šetajte polako

Budite sigurni da te šetnje budu spore; sada nije vrijeme da se započne taj fitness program s Fidom.

Svakako obratite posebnu pozornost na brahicefalične pse poput mopsa ili buldoga koji se zbog skraćene njuške teško hlade na vrućini. Toplotni udar je vrlo stvaran rizik za pse.

 

Četkajte

Obavezno držite psa četkanim tijekom vrućine; dlake stvarno zadržavaju dodatnu tjelesnu toplinu. Tiki dobiva ljetnu frizuru, a mi češljamo oba psa da bismo uklonili višak dlake.

Tiki se također ošiša na trbuhu, dlaka bude  što je kraće moguća, to joj pomaže da se ohladi na našim drvenim podovima.

 

Držite se podalje od pločnika

Jeste li ikada išli bosi po vrućem pločniku? To je bolno i može uzrokovati stvaranje mjehura na vašim stopalima… a isto se može dogoditi i jastučićima šapa vašeg psa.

Pokušajte šetati psa u hladnijem dijelu dana i šetajte psa po hladnim površinama poput trave.

Kratkonogi psi također imaju dodatnu nelagodu jer su im trbuhi blizu pločnika koji zrači toplinom tijekom dana.

 

Bark Brite prozračne čizmice za pse

Ako ćete šetati psa po pločniku po vrućini, ljetne čizmice za pse važne su za zaštitu njegovih šapa. Svakako odaberite prozračne čizmice za pse tako da šape vašeg psa dobivaju hladan zrak – jastučići šapa vašeg psa pomažu mu regulirati tjelesnu temperaturu.

Možda mislite na Musherov vosak za korištenje tijekom zime za zaštitu šapa vašeg psa od leda i soli, ali potpuno prirodna, 100 postotna krema na bazi voska također štiti šape popucale od ljetne vrućine i plivanja.

 

Razmislite o Traci koja Hladi

Obične trake mogu se presavijati i šivati da drže netoksične polimerne perle koje upijaju vodu. Zatim namočite rashlaženu tranu u vodi, polimerne kuglice će nabubriti, a zatim svežite traku oko vrata svom psu za malo olakšanja.

Međutim, ako imate dva psa i jedan drugome voli žvakati traku, preskočite perle i samo navlažite traku i ohladite je prije sljedećeg izleta na otvorenom.

Još jedna jeftina alternativa je ugurati nekoliko kockica leda u traku, saviti je, a zatim je vezati oko vrata psa gdje se polako topi i hladi ga.

 

Sve za Šape traka Ohladi Se

ćete pronaći komercijalne trake posebno napravljene za vašeg psa; poput domaćih rashladnih traka, namočite traku i ocijedite dodatnu vlagu.

 

Nikada ne ostavljajte psa u autu

Nikada. Nikad. Mislite da ćete ostaviti klimu uključenu dok završavate posao? Ako vam motor pokvari, vaš pas će umrijeti. Molim vas, ostavite svog psa kod kuće.

 

Neka bude hidriran

Nosite vodu u šetnju i pobrinite se da vaš pas uvijek ima dosta svježe, hladne vode i kod kuće.

Osigurajte jednu uncu (200ml) vode za svaki kilogram težine vašeg psa.

Ako ste zabrinuti da vaš pas ne pije dovoljno, učinite tu vodu privlačnijom dodavanjem kockica leda, komadića pilećih prsa ili smrznute poslastice.

 

Rashlađena Zdjela za Pse

Zdjele za pse koje se mogu zamrzavati, koje se često koriste za mokru ili sirovu hranu, još su jedan dobar način da voda vašeg psa bude hladna tijekom dana. Zdjelu ćete staviti u zamrzivač prije upotrebe.

 

Uživajte u zaleđenim poslasticama

Brzo i jednostavno je napraviti smrznute poslastice za pse. Uopće nije komplicirano! Samo stavite u hladnjak naše poslastice ili hranu za pse i to je već brzo rješenje da hrana vašeg psa bude mnogo hladnija.

 

Idite na plivanje

Barli i Tikijev omiljeni način da se ohlade svakako je plivanje. Ove godine smo imali veliku sreću da imamo vodu u potoku (iako vodostaji opadaju iz dana u dan).

Ako ste u mogućnosti, razmislite o odlasku na jezero ili plažu s svojim psom – i vratite se s lijepim uspomenama.

 

Kupite Dječji Bazen

Jeftini dječji bazeni obično su na rasprodaji kasno u ljeto; ovo je odličan bazen za pse!

Ljeto je izvrsno vrijeme za zabavu s vašim psom, ali toplinski udar je pravi rizik za vas oboje. Isplanirajte svoj dan, idite polako i pobrinite se da uspomene koje stvorite ove sezone budu dobre!

Možda će vas zanimati i sljedeći članci:

5 Jednostavnih i Osvježavajućih Recepta za Tvog Psa za Ljeto

5 Jednostavnih i Osvježavajućih Recepta za Tvog Psa za Ljeto

U ljetnoj vrućini, ne samo mi, već i naši četveronožni ljubimci uživaju u osvježavajućim poslasticama. Sljedećim jednostavnim i osvježavajućim grickalicama i sladoledima možeš razveseliti svog psa. Ovi recepti nisu samo ukusni, već i zdravi, i sigurno će uljepšati dan...

read more
Pomoć, želim na odmor! Što da radim sa svojim psom?

Pomoć, želim na odmor! Što da radim sa svojim psom?

Kada konačno dođe dugo očekivano vrijeme odmora, svi se pripremaju s uzbuđenjem. Međutim, za vlasnike pasa ovaj trenutak može donijeti i brige, jer se postavlja pitanje: što učiniti s našim ljubimcem dok smo odsutni? Iako bi mnogi rado poveli svog psa sa sobom,...

read more
Neovisno provjereno
764 recenzije