Ispitanik:

Kako da zaustavim žvakanje stopala, češanje, kožne grinje?

 

Odgovor Imre Vargyas-a, našeg osnivača i stručnjaka:

✔️ Nutricionist za pse koji je posvetio svoj život da bi spriječio bolesti koje nastaju od alergija na hranu kod pasa
✔️ 5+ godina iskustva u neizravnoj proizvodnji hrane za pse, te sam odgovoran za CricksyDog hranu za pse koju konzumira preko 20,000 pasa godišnje
✔️ Specijalist za Ishranu Pasa priznat od strane čuvenog britanskog CPD-a

——————–

Veterinarski pregled bi bio koristan. Ali u međuvremenu vam mogu reći da je žvakanje stopala i češanje stopala svakako simptom alergije. Preporučam da prijeđete na jednu od naših hipoalergenih hrana što je prije moguće i da njome hranite isključivo svog psa 12 tjedana kako biste vidjeli hoće li isključivanje alergena iz hrane pomoći njegovom stanju. Ako se dogodi, čini se da je alergija na hranu uzrok nelagode, a vi zapravo nemate drugog izbora nego nastaviti ga hraniti i biti strogi prema tome da vaš pas ne jede ništa drugo.

Za poslastice birajte samo hipoalergenu hranu, po mogućnosti napravljenu od istih životinjskih proteina kao i hrana (npr. poslastice od janjetine, ako je hipoalergena hrana također napravljena od janjetine). Nažalost, ako ishrana ne pomogne nakon 12 tjedana, najvjerojatnije je uzrok alergija na okoliš. U takvim slučajevima može se uraditi skupo testiranje na alergije kako bi se dodatno istražilo na što je ljubimac osjetljiv.

U svakom slučaju, hipoalergena ishrana je prvo, najpraktičnije, rješenje bez nuspojava. Moja osobna preporuka je naša Juliet, hrana za pse na bazi proteina kukaca s ekstraktom brusnice i juke (za posebno osjetljive pse). Zatražite od svog veterinara Bravecto tabletu u pravilnoj dozi za vašeg psa za suzbijanje buha i dlaka, paralelno s postupnim prelaskom na pseću hranu. Šuga je kožna bolest uzrokovana drugom vrstom grinja, a ukoliko se sumnja na šugu, pomoći može samo vaš veterinar.

Neovisno provjereno
764 recenzije