Ispitanik:

Moj štene jako brzo jede hranu. Gotovo bez žvakanja guta svoju večeru. Što mogu učiniti?

Aramis je mladi koker španijel. Nakon večernje šetnje, kada dobije svoju dnevnu dozu, sve nestane u tren oka. Često povrati još uvijek cijele granule hrane, a zatim ih ponovno proguta. Mislila sam da će s vremenom postati bolje i naučiti lijepo jesti, ali ne vidim promjenu.

 

Odgovor Imre Vargyas-a, našeg osnivača i stručnjaka:

✔️ Nutricionist za pse koji je posvetio svoj život da bi spriječio bolesti koje nastaju od alergija na hranu kod pasa
✔️ 5+ godina iskustva u neizravnoj proizvodnji hrane za pse, te sam odgovoran za CricksyDog hranu za pse koju konzumira preko 20,000 pasa godišnje
✔️ Specijalist za Ishranu Pasa priznat od strane čuvenog britanskog CPD-a

——————–

Dragi Vlasniče,

Za Aramisa je važno usporiti tempo obroka jer brzo jedenje može dovesti do ozbiljnih probavnih problema, čak i do opasne torzije crijeva. To možemo postići na nekoliko načina:

1. Korištenje posebne zdjele za hranjenje: Te zdjele, poznate kao zdjele koje sprječavaju proždrljivost, posebno su dizajnirane kako bi umanjile brzinu jedenja pasa. Te zdjele su dizajnirane poput labirinta, tako da psu treba više vremena da uzme hranu. Aramis će tako biti prisiljen jesti sporije, što će poboljšati probavu te smanjiti rizik od gušenja, prejedanja i probavnih smetnji. Pri odabiru odgovarajuće zdjele važno je uzeti u obzir veličinu i dizajn zdjele.

2. Veće granule hrane: Također bi bilo dobro razmisliti o veličini granula koje Aramis jede. Na primjer, na paleti proizvoda CricksyDog možete pronaći Ted hipoalergensku suhu hranu za pse s janjetinom, čija veličina granula iznosi u prosjeku 1,4 cm. Za cocker spaniela poput Aramisa to bi moglo pomoći u sporijem jedenju jer zahtijeva više truda za žvakanje.

3. Povećanje učestalosti hranjenja: Ako je moguće, psu treba davati manje obroke više puta dnevno, tako da bude manje gladan i vjerojatno će jesti sporije. Obično preporučujem dva obroka dnevno, nakon čega pas može odmoriti. Tako ne opterećujemo želudac velikom količinom hrane odjednom i smanjujemo rizik od torzije crijeva.

4. Stvaranje mirnog prostora za jelo: Ako u kućanstvu ima više pasa, važno je osigurati zaseban prostor za jelo za svakog psa. To može pomoći Aramisu da ne osjeća potrebu natjecati se za hranu, što često dovodi do prebrzog jedenja. Postavite zdjelu za hranu na mjesto gdje može jesti bez smetnji, mirno, daleko od zdjela drugih pasa. To može smanjiti stres i pomoći u uspostavljanju zdravog ritma prehrane.

5. Provjeravanje rutine nakon večere: Vrijedno je promatrati što se događa nakon što Aramis jede. Ako ga brzo ostavimo samog nakon večere, možda Aramis jede brzo kako bi proveo više vremena sa svojim vlasnikom. Pokušajte mu posvetiti više vremena čak i nakon obroka, bilo da se radi o malo maženja ili zajedničkom mirnom odmoru. To može pomoći Aramisu razumjeti da ne mora žuriti s jelom jer će i nakon toga imati priliku biti sa svojim vlasnikom.

Također je važno paziti da odabrana hrana bude prikladna za Aramisa. Formule namijenjene psima osjetljivijeg želuca, poput hipoalergenskih hrana CricksyDog, također mogu pomoći u izbjegavanju probavnih problema jer obično sadrže lakše probavljive sastojke.

Nadam se da će ovi savjeti pomoći Aramisu razviti mirnije i zdravije prehrambene navike. Ako imate dodatnih pitanja, ne ustručavajte se kontaktirati nas!

Neovisno provjereno
764 recenzije