Tijekom godina naučio sam dosta savjeta i trikova što čini posjedovanje psa nešto lakše. Nešto se naučilo čitanjem i istraživanjem, ali većina se naučila na staromodan način – pokušajima i pogreškama. Evo 59 jednostavnih trikova za vlasnike pasa:

1. Upotrijebite Navlake Kako Biste Zaštitili Namještaj

Dopuštate li svojim ljubimcima na namještaj? Ako to učinite, dobro znate kako je teško održavati ih čistima. Moj omiljeni savjet za održavanje čistoće i namještaja bez krzna je korištenje presvlake. Možete koristiti plahte, pokrivače ili navlake – i ako želite da nešto odgovara vašem dekoru, možete ih izraditi po mjeri. Kad je vrijeme čišćenja, jednostavno bacite te pokrivače u pranje i gotovi ste.

2. Sušilice Kupe Pseću Dlaku Kao Lude

Tražite li jednostavan način da pokupite pseće dlake? Koristite listove za sušenje rublja. Oni magično pokupe pseću dlaku da tkanine. Samo trljajte papir za sušenje preko vašeg kauča ili gdje god se drugdje dlaka kućnih ljubimaca skuplja i gledajte kako se drži za nju.

3. Upotrijebite Gumene Rukavice Da Pokupite Zalutalu Pseću Dlaku

Ima li svugdje dlaka od vaših pasa ili sam to samo ja? Moja omiljena metoda za pokupljanje sve one zalutale dlake je upotreba par gumenih rukavica. Obučete ih i prelazite rukama po namještaju; nevjerojatno je koliko se dobro dlaka kućnih ljubimaca drži za gumene rukavice.

4. Koristite Sodu Bikarbonu za Čišćenje Mokraću Kućnog Ljubimaca

Ako se vaš pas popiški na tepih, pomoću sode bikarbone (koja je također sjajna u uklanjanju mirisa) to ćete očistite. Prelijte malo sode bikarbone, pustite da odstoji 20 minuta, a zatim usisajte.

5. Upotrijebite Čistač Prozora Da Očistite Krzno Sa Tepiha

Imate li tonu pseće dlake udobno smještene duboku u tepihu? Upotrijebite čistač prozora da pokupite krzno sa tepihu i namještaja. Stružite ga po tepihu i samo gledajte kako ta dlaka izlazi.

6. Prekrijte Ogrebotine na Namještaju Orahom

Imate li nekoliko tragova ogrebotina na svom drvenom namještaju? Možete ih prekriti trljanjem oraha po njima. Prirodna ulja u orasima prodiru u drvo, što ih čini jednostavnim načinom prikrivanja malih ogrebotina po vašem namještaju.

7. Upotrijebite Čarobnu Gumicu Da Se Riješili Fleka Pljuvačke

Sanja li vaš pas puno? Ako je tako, vjerojatno imate hrpu tragova sline po cijeloj kući. Možete se oprostiti od uklanjanja tragova slinjenja tako što ćete si nabaviti čarobne gumice.

8. Napravite Vlastiti Samostalni Dezodorans Za Tepihe Koji Je Pogodan Za Pse

li neke pseće mirise kojih se želite riješiti? Ako nemate pri ruci nikakvih posebnih proizvoda, ne brinite – možete napraviti svoj vlastiti jednostavni dezodorans za tepihe koje je pogodan za pse s predmetima koje imate po kući.

9. Dječjim Maramicama Zaustavite Pseću Dlaku Da Začepi Odvod

Kad okupate psa, začepi li njova dlaka odvod? Upotrijebite dječju maramicu kako biste spriječili začepljivanje psećom dlakom.

10. Napravite Vlastiti Krevet za Kućne Ljubimce od Trenirke

Želite li svom psu pružiti ugodno i udobno mjesto za spavanje, a da ne morate kupiti pseći krevet? Napravite im ovaj super cool pseći krevet od trenirke i jastuka.

11. Upotrijebite Selotep Da Pokupite Dlaku Kućnih Ljubimaca

Kupi li vaša odjeća pseću dlaku kao lude? Nemate pri ruci valjak za vlakna? Jedan od mojih najdražih životnih trikova za vlasnike pasa je upotreba selotepa za uklanjanje sve one pseće dlake koja vam se nađu na odjeći.

12. Stvorite Prepreku Da Vaš Pas Ne Rovi Po Smeću

Ide li vaš pas ravno prema kutiji za mačke? Nije sam, puno pasa privlači leglo mačića. Spriječite svog psa da uđe u leglo tako što ćete podići kutiju, stvoriti prepreku oko kutije ili koristiti pokrivenu kutiju za smeće u koju vaš pas ne može ući.

13. Napravite Jednostavnu Igračku za Zagonetke Konzervom za Muffine

Tražite li jednostavan način da zaokupite svoje pse? Stvorite jednostavnu igračku zagonetke limom za muffine, poslasticama i nekoliko teniskih loptica. A ako tražite još savjeta da spriječite dosadu, pogledajte 26 jednostavnih načina za ublažavanje dosade pasa.

14. Naučite Svog Psa Da Radi Zabave Lovi Mjehuriće

Voli li vaš pas ganjati stvari? Iskoristite taj prirodni instinkt i naučite svog psa da lovi mjehuriće radi jednostavnog igranja i vježbanja.

15. Napunite Kong Poslasticama Kako Bi Ih Zaokupili

Napunite Kong nekim ukusnim poslasticama kako bi vaš pas bio okupiran, a za teži izazov možete ih zamrznuti. Ne trebaju vam ni otmjene poslastice za pse ili nadjev – evo 39 hrana i poslastica kojima volim napuniti Kong.

16. Napravite Vuču Od Stare Odjeće

Voli li vaš pas igru vuče? Imate li nekoliko dodatnih majica? Umjesto da ih bacate, napravite vlastitu igračku pletenjem jedne od svojih starih majica u vuču.

17. Naučite Svog Psa Da ‘Pronalazi Svoje Poslastice’

Naučite svog psa da ‘pronalazi svoje poslastice’ skrivajući ih po cijeloj kući. Jednostavne igre s radom na nosu izvrstan su način da zaokupirate svog psa i da budu mentalno stimulirani. To je Laika najdraža igra po kući.

18. Napravite Vlastitu Flert Šipku

Napravite šipku za pse koje one vole juriti i/ili imaju snažan nagon za plijen. Zapamtite, samo polako s ovom vježbom jer ona ima prilično velik utjecaj i može biti teška na pseće zglobove.

19. Napravite Igračku Za Pse Koja Se Puni

Does your dog go bonkers with stuffed toys? If your dog likes to rip stuffed animals apart you can make a re-stuffable dog toy. Poludi li vaš pas za prepariranim igračkama? Ako vaš pas voli pocijepati plišane životinje, možete izraditi igračku koja se ponovno može puniti.

20. Kupite Dječji Bazen Da Zaokupite Vašeg Psa

Uživa li vaš pas u vodi? Rashladiti svoga psa ljeti koristeći plastični dječji bazen u dvorištu. Oni su također jeftini.

21. Napravite Svome Psu Vlastitu Kutiju za Kopanje

Ako vaš pas voli kopati, čuvajte svoj vrt, tako da ga naučite koristiti vlastitu kutiju za kopanje.

22. Play a Nice Interactive Game of Tug With Your Dog. Zaigrajte Lijepu Interaktivnu Igru Vuče Sa Svojim Psom

Petominutna igra vuče čini čuda kako biste zamorili svog psa i pustili ga da se riješi energije. (i ne – to neće učiniti vašeg psa agresivnim unatoč starom mitu)

23. Napravite Jednostavne Smrznute Poslastice

Tražite li jednostavan način da zaokupirate svog psa? Napravite im neke smrznute poslastice. Zamrznite malo juhe u posudama za led kako biste psu pružili lijepu poslasticu u vrućim ljetnim danima.

24. Zamijenite Njihove Igračke Kako Biste Zadržali Njihov Interes

Baš kao i nama, i psima, nakon nekog vremena dosade nove stvari, a to uključuje i njihove igračke. Zadržite njihov interes izmjenjujući im pristup. Ako vaš pas ne vidi svoju plavu kuglu mjesec dana, imat će potpuno novu zahvalnost za nju sljedeći put kada se pojavi.

25. Check for Fleas By Giving Your Dog the White Towel Test. Testom Bijelog Ručnika Provjerite Ima Li Vaš Pas Buhe

Mislite li da vaš pas ima buhe? Neka su na bijelom ručniku dok im pregledavate i četkate krzno. Plahta olakšava uočavanje buha koje padnu s vašeg psa.

26. Napravite Vlastite Džepove Za Tablete Kikiriki Maslacom, Mlijekom i Brašnom

Jedan od najkorisnijih trikova za vlasnike pasa je pronalaženje načina da vaš pas proguta tablete. Ako vam je teško natjerati svog psa da proguta tablete, možete sami izraditi džepove za tablete.

27. Pincetom Uklonite Krpelje S Psa

Nemate pri ruci sredstvo za uklanjanje krpelja? Krpelja sa svog psa možete pažljivo ukloniti pomoću pincete s finim vrhom. Uhvatite krpelja za područje usta (dio koji je najbliži koži vaših pasa) i čvrsto ga povlačite dok ga ne uklonite. Stavite krpelja u staklenku s alkoholom da ga ubijete i pri radu s krpeljima nosite rukavice jer mogu prenijeti bolesti na kućne ljubimce i ljude.

28. Omekšajte Suhu Hranu Toplom Vodom

Je li vašem psu teško da pojede svoje granule? Ako vaš pas ima osjetljive zube, možete omekšati njegovu suhu pseću hranu dodavanjem malo tople vode.

29. Zadržite Suhu Pseću Hranu Svježom U Zatvorenoj Posudi

Pseća hrana može početi gubiti svježinu nakon što se otvori. Ako kupujete vrećice pseće hrane, upotrijebite hermetički zatvoreni spremnik, a hrana će dugo ostati svježa u dobro zatvorenoj posudi.

30. Naučite Kako Napraviti Jednostavne Poslastice Za Pse

Nemate pri ruci nijednu pseću poslasticu? Možete napraviti vlastite jednostavne i zdrave poslastice za pse. Ali možda najbolja opcija ako kod kuće uvijek imate neku ekstra lijepu hranu Cricksy Dog. Tako vaš pas može svaki put jesti svoju omiljenu. Takva vrsta pseće hrane je Hipoalergena Suha Goveđa Hrana Juliet. Kupi ja sada za svog psića

31. Dodajte Četkanje Zuba U Njihovu Svakodnevnu Njegu

Steknite naviku svakodnevnog pranja zuba kako biste kasnije izbjegli skupe zubarske posjete. Ako želite, možete upotrijebiti ljudsku četkicu za zube (iako je proizvode i za pse), ali svakako pokupite zubnu pastu koja je formulirana za pse.

32. Koristite Pseću Pastu Za Zube Na Igrački S Užetom

Ako vaš pas ne voli pranje zuba, istisnite malo pseće paste za pse na igračku s užetom i pustite ih da se igraju. To je lijep način da ih počnete desenzibilizirati na pranje zuba.

33. Napraviti Samoslatnu Remen za Dodatnu Podršku

Ima li vaš pas artritis ili slabe udove? Ako vašem psu treba neka dodatna podrška za ustajanje, možete napraviti svoj vlastiti remen za pomoć.

34. Trebate Pomoć Pri Uzimanju Uzorka Urina Od Psa? Koristite Kutlaču i Posudu

Ako trebate uzeti uzorak urina, pogledajte ovo izvrsno rješenje od 2 dolara (kutlača i mali spremnici) koje ga čini jednostavnim.

35. Riješite Se Mirisa Tvora Vodikovim Peroksidom i Sodom Bikarbonom

Je li se vaš bas našao u blikzini tvora? Možete se riješiti neugodnog mirisa tvora pomoću sapuna, peroksida i sode bikarbone.

36. Upotrijebite Igračku Za Točenje Hrane Za One Koji Brzo Jedu

Ako vaš pas jede prebrzo, upotrijebite igračku za točenje hrane (volimo Kong Wobbler & Bob puno) ili stavite nekoliko teniskih loptica u njihovu posudu da usporite jelo. Ne samo da ih ovo sprječava da prebrzo jedu, već im daje lijep mentalni trening.

37. Napravite Vlastiti Zdjelica Za Vodu Koja Se Može Ponovno Puniti

Punite li posudu za vodu za pse više puta dnevno? Izradite vlastitu posudu za boce za vodu koja se može ponovno napuniti.

38. Zaštitite Njihove Šape Zimi Vazelinom

Ako nemate balzam za šape, a ako vaš pas ne voli nositi čizme, možete upotrijebiti malo vazelina kako biste zaštitili šape pasa zimi.

39. Sami Napravite Povišenu Posudu Za Hranu

Možete napraviti vlastitu povišenu posudu za hranu za kućne ljubimce sa stolom od 8 dolara iz Ikee. Povišene posude za hranu olakšavaju prehranu pasa s artritisom i problemima zglobova, jer se neće morati toliko saginjati.

40. Pas je Uboden? Uklonite Bodež Kreditnom Karticom

Kad od psa pokušate izdvojiti žalac, riskirate da dio ostane u koži. Uklonite žaoke stružući ih ravnim rubom – poput stranice kreditne kartice.

41. Brašno, Sodu Bikarbonu ili Kukuruzni Škrob Da Psima Zaustavite Krvarenje Noktiju

Jeste li svojim psima prekratko ošišali nokat? Koristite domaću smjesu brašna, sode bikarbone ili kukuruznog škroba s vodom dok ne postane gusta pasta, a zatim je nanesite na nokat umjerenim pritiskom nekoliko minuta.

42. Upotrijebite Svežanj Sprijeda Kako Biste Spriječili Povlačenje Povodca

Ako vaš pas vuče za uzicu, uzmite svežanj koji se zakopčava sprijeda. Remeni koji se zakopčavaju na stražnjoj strani potiču veće povlačenje. A kada radite na ponašanju na povodcu, ostavite uvlačivi povodnik i uzmite uobičajeni 6-metarski, tako da vaš pas može dobiti osjećaj što znači labavo hodanje uzicom.

43. Napravite Si Najsmješniju Stvar Na Svijetu Za Sječanje

Kada trenirate svog psa da “dođe ovamo”, pobrinite se da odajete puno pohvala i poslastica. Cilj vam je da “dolazak natrag” bude njegova najbolja odluka, ako ne i vaš će pas vjerojatno odlučiti da je ono što je ganjao/njuškao zanimljivije.

44. Koristite Voće i Povrće Kao Poslastice Za Tretiranje

Nemate pri ruci nijednu pseću poslasticu? Koristite ostatke voća i povrća koji su zdravi za pse kao trening. Mrkva i grašak grašak su Laikine omiljene poslastice.

45. Ponašajte Se Prema Svakoj Kakanju Kao Prema Čudu, zvanom Kako Lako Dresirati Psića Da Vrši Nuždu

Kada trenirate malog pasa, budite sigurni da mu obratite pažnju i pohvalite ga svaki put kad obavljaju svoju dužnost na otvorenom. Ako se prema svakom mokrenju i kaki ponašate na otvorenom kao prema najboljoj stvari koja se dogodila, shvatit će to prilično brzo.

46. Učinite Dresiranje Zabavnijim Mijenjanjem Nagrada

Umjesto da samo pohvalite novi trik, dodajte neku ukusnu poslasticu ili igru vuče kao nagradu. Promjenom pravila i nagrada održavate dresiranja zabavnijim i uzbudljivijim i za vas i za vašeg psa.

47. Naučite Svog Psa Da Lovi Uz Pomoć Kokica

Ako vaš pas ne zna kako hvatati, nemojte mu početi bacati igračku u lice. Kokice izvrsno funkcioniraju za obuku pasa za hvatanje, jer su lagane i ukusne, što ga čini dovoljno primamljivim da ga vaš pas pokuša uloviti.

48. Upotrijebite Kliktač Za Nagrađivanje Dobrih ponašanja

Imate poteškoća s dosljednošću u davanju pohvala u pravo vrijeme? Započnite obuku za kliktačem kako biste znatno olakšali obilježavanje njihovog dobrog ponašanja.

49. Koristite Jarku Obojenu Maramu Na Psu Tijekom Sezone Lova

Ako šetate, obavezno se vi i vaš pas ako istaknite tijekom sezone lova. Možete nositi svijetle boje (preferira se narančasta), a možete zaštititi svog psa tako što ćete nositi jarko narančastu maramu.

50. Naučite Svoju Djecu Da Traže Dozvolu Prije Nego Što Maze Nepoznatog Psa

U Americi psi godišnje ugrizu 4,5 milijuna puta, od čega se polovica dogodi djeci. Obavezno naučite svoju djecu da traže dozvolu prije nego što maze neke nepoznate pse.

51. Čipujte Svoga Psa Radi Trajne Identifikacije

Skeniranje mikročipa vaših pasa pokazat će sve vaše osobne podatke kako bi vam pomogli u brzom pronalasku, samo ne zaboravite ažurirati svoje podatke kod tvrtke za mikročipove ako se preselite. (mikročipovi su također jedan od načina na koji sud može donijeti odluku u vezi s vlasništvom nad psom, ako je ikada do toga došlo)

52. Mašući Rep Ne Znači Uvijek Sretan Pas

Ne prilazite čudnom psu samo zato što maše repom. Mahanje repom nije uvijek univerzalni znak sreće – može ukazivati i na strah ili nesigurnost. Obavezno naučite svoju djecu o osnovama prevencije ugriza pasa.

53. Ne Dopustite Da Se Vaš Pas Vozi Nevezan u Stražnjem Dijelu Vašeg Kamiona

Procjenjuje se da 100.000 pasa svake godine umre od vožnje u prikoliama, a to ne uzima u obzir sve ozljede viđene svake godine. Psi u prikolicama također imaju rizik od udara krhotinama koje mogu prouzročiti ozljede.

54. Držite Toksine U Domaćinstvu (Uključujući Smeće) Izvan Dosega

Iako vam se čini očitim držati svoje proizvode za čišćenje na sigurnom, jedno od najvećih prijetnji zdravlju pasa u vašem domu je smeće. Ako vaš pas uđe u smeće, možete ga upotrijebiti za zaštitu za beba ili ga spremiti u ormar ili garažu dok vas nema.

55. Radi Sigurnosti Držite Svog Psa Vezanim u Autu

Znam da psi vole isturiti glavu kroz prozore automobila – ali to je opasna navika. Oni su u opasnosti da budu pogođeni krhotinama, oštete ušiju i uvijek postoji rizik da će nešto vidjeti i iskočiti. Ako ćete voziti više od 20 km/h, uvijek se preporučuje da vaš pas bude vezan u autu.

56. Izradite Vlastiti Komplet Za Prvu Pomoć Psiću

Nikad ne znate kada se može dogoditi nesreća pa se za svaki slučaj preporučuje imati pri ruci komplet prve pomoći. Evo izvrsnog popisa osnovnih predmeta koje bi trebao imati komplet za prvu pomoć kućnih ljubimaca.

57. Držite Svoje Žvake i Bombone Skriveno

Mnoge žvake i bomboni sadrže ksilitol, zamjenu za šećer, koji je vrlo toksičan i može biti koban za pse. Držite sve bombone i žvakaće gume daleko od dosega kućnih ljubimaca. Evo popisa uobičajenih predmeta za kućanstvo za koje se znaju da sadrže ksilitol.

58. Ljeti Pazite Na Pseće Noge

Vrući pločnik može prilično brzo opeći šape vaših pasa. Da biste vidjeli je li previše vruće za vašeg psa, stavite stražnji dio ruke na pločnik – ako ga ne možete držati 5 sekundi, prevruće je za vašeg psa. U stvarno vruće dane razmislite o šetnji s psom po šumi, po travi ili čekanju dok sunce ne zađe.

59. Pazite Na Svog Psa Pokraj Vode (Posebno Bazea)

Nisu svi psi izvrsni plivači, a što se tiče bazena mogu biti vrlo opasni za psa. Pripazite na svog psa ako je vani u dvorištu pokraj bazena i pobrinite se da vaš pas zna gdje su stepenice za ulazak i izlazak iz bazena.

Možda će vas zanimati i sljedeći članci:

Neovisno provjereno
759 recenzija