Ljetne vrućine mogu svima teško pasti, pogotovo ako nemate klima uređaj. Budući da psi tijekom cijele godine nose bundu i mogu se znojiti samo kroz jastučiće stopala, skloniji su pregrijavanju. Srećom, postoji mnogo stvari koje možete učiniti da pomognete psiću da pobijedi ljetnu vrućinu. Evo 6 jednostavnih načina da psa ohladite tijekom vrućih ljetnih mjeseci.

#1 – Izbjegavajte popodnevne šetnje

Ako vaš pas apsolutno mora svakodnevno dugo šetati kako bi izbjegao da poludi, pobrinite se da idete ujutro ili navečer kad nije toliko vruće. I dalje prvo provjeriti koliko je pločnik vruć – ako je prevruće za golu ruku, prevruće je za stopala vašeg psa. Ponesite sa sobom bocu s vodom i sklopivu posudu za vodu da usput rehidrirate svog psa.

#2 – Osigurajte da budu hidrirani

Čak i doma, vaš pas trebao bi imati stalan pristup čistoj, svježoj i po mogućnosti hladnoj vodi. Slobodno dodajte kockice leda u posudu za vodu, a možda čak razmislite i o tome da svom psu napravite smrznute poslastice. Redovite poslastice možete zamrznuti u kockice leda. Igračku možete napuniti maslacem od kikirikija ili kokosovim uljem i zamrznuti. Isprobajte ovaj recept za preljev smrznute hrane od Ponosne Mame za Pse!

#3 – Napravite hladna mjesta u vašem domu

Pločice, vinila, cementa, pa čak i na drvenim podovima vašem psu će biti hladnije od tepiha ili prostirki. Poboljšajte omiljeno hladno mjesto svog psa ventilatorom i ledom umotanim u pokrivač kako biste stvorili hladno utočište za vašeg psa koji će pobjeći od vrućine.  

#4 – Držite ih očetkanim

Mnoge pasmine imaju gustu poddlaku koja im pomaže u zimi, ali ih treba očistiti u proljeće i ljeto kako bi mogle ostati hladne. Dodatna prednost čestim četkanjem ovih pasa je ta što nećete imati toliko dlaka koje leti oko vaše kuće. Iako se dvostruko obloženi psi ljeti ne bi trebali brijati, psi s neprestano rastućom dlakom mogu imati koristi od ljetnog brijanja. I vi ćete ih htjeti odstraniti, jer će ih prostirke uzrokovane zamršenom kosom također zagrijavati. Pitajte svog njegovatelja ili veterinara za preporuke kako postupati s dlakom vašeg šteneta.

#5 – Kupite dječji bazen

Ako imate dvorište i psa koji voli vodu, dječji bazen može biti sjajan način da pomognete vašem psu da se ohladi tijekom ljetnih vrućina. I prskalice dobro djeluju, a vaša će djeca uživati prskajući se vašim psićem.

Možda će vas zanimati i sljedeći članci:

Bella ne jede suhu hranu. Oduvijek je dobivala konzerviranu hranu i sada bismo željeli prijeći na suhu hranu. Kupio sam joj nekoliko vrsta, ali ih uopće ne želi probati. Kako je mogu naviknuti? Bella je dvogodišnja ženka pasmine ridgeback. Što bi preporučio?

Bella ne jede suhu hranu. Oduvijek je dobivala konzerviranu hranu i sada bismo željeli prijeći na suhu hranu. Kupio sam joj nekoliko vrsta, ali ih uopće ne želi probati. Kako je mogu naviknuti? Bella je dvogodišnja ženka pasmine ridgeback. Što bi preporučio?

Ispitanik: Bella ne jede suhu hranu. Oduvijek je dobivala konzerviranu hranu i sada bismo željeli prijeći na suhu hranu. Kupio sam joj nekoliko vrsta, ali ih uopće ne želi probati. Kako je mogu naviknuti? Bella je dvogodišnja ženka pasmine ridgeback. Što bi...

read more
Neovisno provjereno
764 recenzije