Ljetne vrućine mogu svima teško pasti, pogotovo ako nemate klima uređaj. Budući da psi tijekom cijele godine nose bundu i mogu se znojiti samo kroz jastučiće stopala, skloniji su pregrijavanju. Srećom, postoji mnogo stvari koje možete učiniti da pomognete psiću da pobijedi ljetnu vrućinu. Evo 6 jednostavnih načina da psa ohladite tijekom vrućih ljetnih mjeseci.

#1 – Izbjegavajte popodnevne šetnje

Ako vaš pas apsolutno mora svakodnevno dugo šetati kako bi izbjegao da poludi, pobrinite se da idete ujutro ili navečer kad nije toliko vruće. I dalje prvo provjeriti koliko je pločnik vruć – ako je prevruće za golu ruku, prevruće je za stopala vašeg psa. Ponesite sa sobom bocu s vodom i sklopivu posudu za vodu da usput rehidrirate svog psa.

#2 – Osigurajte da budu hidrirani

Čak i doma, vaš pas trebao bi imati stalan pristup čistoj, svježoj i po mogućnosti hladnoj vodi. Slobodno dodajte kockice leda u posudu za vodu, a možda čak razmislite i o tome da svom psu napravite smrznute poslastice. Redovite poslastice možete zamrznuti u kockice leda. Igračku možete napuniti maslacem od kikirikija ili kokosovim uljem i zamrznuti. Isprobajte ovaj recept za preljev smrznute hrane od Ponosne Mame za Pse!

#3 – Napravite hladna mjesta u vašem domu

Pločice, vinila, cementa, pa čak i na drvenim podovima vašem psu će biti hladnije od tepiha ili prostirki. Poboljšajte omiljeno hladno mjesto svog psa ventilatorom i ledom umotanim u pokrivač kako biste stvorili hladno utočište za vašeg psa koji će pobjeći od vrućine.  

#4 – Držite ih očetkanim

Mnoge pasmine imaju gustu poddlaku koja im pomaže u zimi, ali ih treba očistiti u proljeće i ljeto kako bi mogle ostati hladne. Dodatna prednost čestim četkanjem ovih pasa je ta što nećete imati toliko dlaka koje leti oko vaše kuće. Iako se dvostruko obloženi psi ljeti ne bi trebali brijati, psi s neprestano rastućom dlakom mogu imati koristi od ljetnog brijanja. I vi ćete ih htjeti odstraniti, jer će ih prostirke uzrokovane zamršenom kosom također zagrijavati. Pitajte svog njegovatelja ili veterinara za preporuke kako postupati s dlakom vašeg šteneta.

#5 – Kupite dječji bazen

Ako imate dvorište i psa koji voli vodu, dječji bazen može biti sjajan način da pomognete vašem psu da se ohladi tijekom ljetnih vrućina. I prskalice dobro djeluju, a vaša će djeca uživati prskajući se vašim psićem.

Možda će vas zanimati i sljedeći članci:

8 Koraka za raspetljavanje dlaka psa

8 Koraka za raspetljavanje dlaka psa

Osim što je lijepo i dugo, svilenkasto krzno psa jedna je od njegovih najljepših crta. Ali može biti i jedno od najvećih izazova. Duga krzna imaju tendenciju da gube sjaj i da se zapetljavaju. Raspetljavanje može biti vrlo komplicirano za vas i neugodno iskustvo za...

read more
Top 6 Razloga Zašto Šetati Svog Psa

Top 6 Razloga Zašto Šetati Svog Psa

Šetnja pasa - dva puta dnevno u našoj kući - obično je vrhunac mog dana. Volim mirno vrijeme vani s našim psima i vježbu koju pruža meni – i našim psima.   Top 6 Razloga Zašto Redovito Šetati Svog Psa, ne samo u Siječnju Siječanj je mjesec hodanja sa svojim...

read more
Savjeti za Prvi Put Vlasnike Pasa

Savjeti za Prvi Put Vlasnike Pasa

Što biste trebali znati ako ste Novi s Psima. Jeste li prvi vlasnik psa? Čestitamo na pronalasku svog novog psećeg pratitelja i dobrodošli u prekrasan svijet posjedovanja pasa! Evo što trebate znati o brizi za svog novog psa.   01 Što Očekivati Nakon Što Novi Pas...

read more