Jeste li ikada imali problem u šetnji kada vaš pas prestane hodati i ne želi se pomaknuti? Ako je tako, niste sami. Neka vam naš stručnjak pomogne:

„Moja udomljena ženka koju sam imao tri godine vrlo je nesigurna i dominantna. Kad je prošetam, dobro ide bez obzira koliko je daleko, ali vraćajući se često stane i ponekad se sama parkira i jednostavno ne želi nastaviti.

Kao da se ne želi vratiti kući. Ima li to veze s tim što dolazi iz mlina za štence? Ako svog udomljenog psa niste nedavno pregledali kod veterinara, toplo preporučam da to učinite.

Možda ima displaziju kuka, rani artritis ili druge zdravstvene probleme koji su problematični i ograničavaju njezinu sposobnost hodanja bez nelagode ili boli.

Pokazuje li isto ponašanje tijekom kraćih šetnji? Promatrajte njezin hod dok hodate i igrate se s njom. Imala sam čistokrvnog njemačkog ovčara po imenu Katie kojoj je u dobi od dvije godine dijagnosticirana displazija kuka.

Jednog dana, u svom vrlo mladom životu, prestala je skakati i igrati se tako bujno kao i prije, te je pokazala vrlo slično ponašanje kao vaš pas. Samo bi se “srušila” tijekom šetnje i “odbila” ustati.

Naš veterinar je procijenio njezino stanje, rendgenski snimio kukove i dao joj lijekove koji su joj olakšali nelagodu i bol. Njemački Ovčari, Rotvajleri i mnoge druge pasmine su skloni displaziji kukova.

Zasigurno je njezino podrijetlo možda pridonijeli njenom stanju i osobnosti.”

 

Nagradite Ga

Ako se vaš pas ponaša onako kako želite i dobro surađuje, onda je vrijeme za nagradu! Dajte mu najbolju hranu koju imamo i razmazite dlakavog člana obitelji. Ted je za srednje velike pse, a Juliet za male pse. Vašem psu će se sigurno svidjeti!

Možda će vas zanimati i sljedeći članci:

8 Koraka za raspetljavanje dlaka psa

8 Koraka za raspetljavanje dlaka psa

Osim što je lijepo i dugo, svilenkasto krzno psa jedna je od njegovih najljepših crta. Ali može biti i jedno od najvećih izazova. Duga krzna imaju tendenciju da gube sjaj i da se zapetljavaju. Raspetljavanje može biti vrlo komplicirano za vas i neugodno iskustvo za...

read more
Top 6 Razloga Zašto Šetati Svog Psa

Top 6 Razloga Zašto Šetati Svog Psa

Šetnja pasa - dva puta dnevno u našoj kući - obično je vrhunac mog dana. Volim mirno vrijeme vani s našim psima i vježbu koju pruža meni – i našim psima.   Top 6 Razloga Zašto Redovito Šetati Svog Psa, ne samo u Siječnju Siječanj je mjesec hodanja sa svojim...

read more
Savjeti za Prvi Put Vlasnike Pasa

Savjeti za Prvi Put Vlasnike Pasa

Što biste trebali znati ako ste Novi s Psima. Jeste li prvi vlasnik psa? Čestitamo na pronalasku svog novog psećeg pratitelja i dobrodošli u prekrasan svijet posjedovanja pasa! Evo što trebate znati o brizi za svog novog psa.   01 Što Očekivati Nakon Što Novi Pas...

read more