Jeste li ikada imali problem u šetnji kada vaš pas prestane hodati i ne želi se pomaknuti? Ako je tako, niste sami. Neka vam naš stručnjak pomogne:

„Moja udomljena ženka koju sam imao tri godine vrlo je nesigurna i dominantna. Kad je prošetam, dobro ide bez obzira koliko je daleko, ali vraćajući se često stane i ponekad se sama parkira i jednostavno ne želi nastaviti.

Kao da se ne želi vratiti kući. Ima li to veze s tim što dolazi iz mlina za štence? Ako svog udomljenog psa niste nedavno pregledali kod veterinara, toplo preporučam da to učinite.

Možda ima displaziju kuka, rani artritis ili druge zdravstvene probleme koji su problematični i ograničavaju njezinu sposobnost hodanja bez nelagode ili boli.

Pokazuje li isto ponašanje tijekom kraćih šetnji? Promatrajte njezin hod dok hodate i igrate se s njom. Imala sam čistokrvnog njemačkog ovčara po imenu Katie kojoj je u dobi od dvije godine dijagnosticirana displazija kuka.

Jednog dana, u svom vrlo mladom životu, prestala je skakati i igrati se tako bujno kao i prije, te je pokazala vrlo slično ponašanje kao vaš pas. Samo bi se “srušila” tijekom šetnje i “odbila” ustati.

Naš veterinar je procijenio njezino stanje, rendgenski snimio kukove i dao joj lijekove koji su joj olakšali nelagodu i bol. Njemački Ovčari, Rotvajleri i mnoge druge pasmine su skloni displaziji kukova.

Zasigurno je njezino podrijetlo možda pridonijeli njenom stanju i osobnosti.”

 

Nagradite Ga

Ako se vaš pas ponaša onako kako želite i dobro surađuje, onda je vrijeme za nagradu! Dajte mu najbolju hranu koju imamo i razmazite dlakavog člana obitelji. Ted je za srednje velike pse, a Juliet za male pse. Vašem psu će se sigurno svidjeti!

Možda će vas zanimati i sljedeći članci:

Neovisno provjereno
764 recenzije