Što biste trebali znati ako ste Novi s Psima. Jeste li prvi vlasnik psa? Čestitamo na pronalasku svog novog psećeg pratitelja i dobrodošli u prekrasan svijet posjedovanja pasa! Evo što trebate znati o brizi za svog novog psa.

 

01 Što Očekivati Nakon Što Novi Pas Dože Doma

Bez obzira je li vaš novi pas štene ili odrastao, nakon što se vaš novi pas vrati kući, nastupit će neka vrsta razdoblja prilagodbe. Pripremite se unaprijed i budite strpljivi. Psi su često uplašeni ili preplavljeni kada prvi put odu u novi dom. Mogu se skrivati ili pokazivati znakove straha. Drugi mogu izgledati povučeno i opušteno dok se ne naviknu na život, a onda čak mogu postati hiperaktivni kada se osjećaju samouvjereno. Neki će se osjećati doma u roku od dan-dva, dok drugima treba nekoliko mjeseci da se prilagode.

Odraslim psima često treba više vremena za prilagodbu, pogotovo ako su neko vrijeme živjeli u skloništu. S druge strane, štenci obično trebaju više dresiranja (osobito kućni). U svakom slučaju, obično prođe nekoliko mjeseci prije nego što se vi i vaš novi pas naviknete na rutinu.

Sve pripremite kod kuće i napravite plan za sve prije nego što vaš novi pas dođe kući. To će vam pomoći da dobro počnete.

 

02 Imate Štene? Naućite Sve O Štencima

Štenci su nevjerojatni, ali nitko nije rekao da su laki! Ima puno toga za naučiti o odgoju štenaca na pravi način. Socijalizacija, dresiranje i cijepljenje samo su neke od stvari koje ćete morati pročitati i dodati na svoj popis obaveza.

Briga o štenetu ponekad se može činiti kao posao s punim radnim vremenom, pogotovo ako je štene vrlo mlado. Započnite istraživanje prije nego što se vaše štene vrati kući kako biste bili spremni na sve.

 

03 Saznajte O Osnovnim Potrebama Svoga Psa

Sada kada ste ponosni vlasnik psa, morate svladati osnove njege psa. U najmanju ruku, svaki pas treba pravilnu prehranu, adekvatno sklonište, fizičku njegu i društvenu interakciju. Nakon što možete pokriti osnove, bit ćete na putu da svom psu pružite nevjerojatan život. Naučiti kako se unaprijed pobrinuti za svog psa učinit će to mnogo lakšim kada vaš novi pas dože doma.

 

04 Pronađite Odličnog Veterinara

Svaki pas treba dobrog veterinara! Jedno od prvih mjesta na koje vodite svog novog psa je posjet veterinaru. Vaš će veterinar paziti na zdravlje vašeg psa, educirati vas o vašem psu i voditi vas kroz svijet posjedovanja psa. Pronađite veterinara kojeg volite sa sjajnim osobljem i timom. Prije svega, uvijek držite otvorene linije komunikacije između vas i vašeg veterinara.

 

05 Napunite Zalihe za Pse

Vašem psu će trebati sve vrste stvari u svom novom domu. Kako odlučiti što vašem psu zapravo treba i što želite? Možda dobijete i jedno i drugo. Pažljivo se krećete kroz svijet igračaka za pse, zdjela, kreveta, povodaca, ovratnika, boksa i još mnogo toga. Postoje neke sjajne web stranice za opskrbu kućnim ljubimcima na kojima možete kupovati svog psa. Osim toga, vaš grad ili grad zasigurno će imati neke sjajne trgovine za kućne ljubimce.

 

06 Odaberite Pravu Hranu za Pse

Ishrana vašeg psa temelj je njegovog zdravlja. Ali s toliko hrane za pse koju treba uzeti u obzir, možda ćete biti preopterećeni. Naučite o osnovama pseće prehrane, a zatim odaberite prehranu koja odgovara potrebama vašeg psa. Ne postoji jedan pravi odgovor kada je u pitanju hrana za pse. Jedno pravilo je sljedeće: ako se vaš pas dobro snalazi s određenom vrstom hrane za pse, onda je vjerojatno sasvim u redu (sve dok je potpuna i uravnotežena).

Za štence toplo preporučujemo našu hranu za pse Cricksy Dog Chucky. Isprobajte ih sada! I vidi razliku!

 

07 Dresiranje je Ključno

Svakom psu treba dresiranje. Dresiranje pasa pomaže vam kontrolirati svog psa i daje vašem psu osjećaj strukture. Dugoročno gledano, pravilna dresura može učiniti i vas i vašeg psa sretnijima. Osim toga, to će poboljšati posebnu vezu koju dijelite vas dvoje. Svaki dan odvojite malo vremena da dresirate svog psa, provodeći sve bitne korake dresure pasa, uključujući osnovne naredbe.

 

08 Pripremite se na Probleme u Ponašanju

Nijedan pas nije savršen. Većina vlasnika pasa morat će se u nekom trenutku suočiti s nekom vrstom problema s ponašanjem. To može biti nešto tako jednostavno poput pretjeranog lajanja ili destruktivnog žvakanja. S druge strane, možete se susresti s ozbiljnijim problemom kao što je tjeskoba zbog razdvajanja ili agresija. Možda ćete čak vidjeti da vaš novi pas mokri neprikladno (što može biti zdravstveni problem, a ne problem ponašanja). U svakom slučaju, uvijek je dobro biti dobro informiran o problemima ponašanja pasa prije nego što postanu problemi za vas i vašeg psa.

 

09 Također Se Pripremite na Zdravstvene Probleme

Tijekom života vašeg psa sigurno će se pojaviti barem nekoliko zdravstvenih problema. Ako budete imali sreće, vidjet ćete samo neke od uobičajenih zdravstvenih problema s kojima se malo lakše nosi. Nadamo se da vaš pas neće naići na ozbiljne zdravstvene probleme ili, još gore, hitne medicinske slučajeve. Poduzmite potrebne korake da održite svog psa zdravim i mnogi zdravstveni problemi se mogu izbjeći.

 

10 Budite Odgovoran Vlasnik

Ovo je jedna od najvažnijih stvari koje morate znati kao novi vlasnik psa. Biti odgovoran vlasnik psa znači posvetiti se svom psu doživotno i prihvatiti odgovornost za postupke svog psa. To znači da se pravilno brinete o vlastitom psu uz poštovanje svoje zajednice. Ako to možete, onda ste sigurno na pravom putu.

Možda će vas zanimati i sljedeći članci:

Bella ne jede suhu hranu. Oduvijek je dobivala konzerviranu hranu i sada bismo željeli prijeći na suhu hranu. Kupio sam joj nekoliko vrsta, ali ih uopće ne želi probati. Kako je mogu naviknuti? Bella je dvogodišnja ženka pasmine ridgeback. Što bi preporučio?

Bella ne jede suhu hranu. Oduvijek je dobivala konzerviranu hranu i sada bismo željeli prijeći na suhu hranu. Kupio sam joj nekoliko vrsta, ali ih uopće ne želi probati. Kako je mogu naviknuti? Bella je dvogodišnja ženka pasmine ridgeback. Što bi preporučio?

Ispitanik: Bella ne jede suhu hranu. Oduvijek je dobivala konzerviranu hranu i sada bismo željeli prijeći na suhu hranu. Kupio sam joj nekoliko vrsta, ali ih uopće ne želi probati. Kako je mogu naviknuti? Bella je dvogodišnja ženka pasmine ridgeback. Što bi...

read more
Neovisno provjereno
764 recenzije