Ispitanik:

Postoji li bolest zbog koje je moj pas alergičan na skoro sve? (To barem ja mislim). Kada ju hranimo piletinom, bilo kojoj vrstom peradi ili začinjeneom, dimljenom hranom, nakon 1-2 dana, na njezinim nogama se pojave kraste i dlaka počne opadati. Dugo nije imala problems s ovim vrstama hrane, ali su se simptomi počeli javljati prije 3 godine. Pas je oko 12 kg težak i sa nama je 6 godina. Ona je mješanac. Ona je sterilizirana.

Zahvaljujem se na vašem odgovoru!

 

Odgovor Imre Vargyas-a, našeg osnivača i stručnjaka:

✔️ Nutricionist za pse koji je posvetio svoj život da bi spriječio bolesti koje nastaju od alergija na hranu kod pasa
✔️ 5+ godina iskustva u neizravnoj proizvodnji hrane za pse, te sam odgovoran za CricksyDog hranu za pse koju konzumira preko 20,000 pasa godišnje
✔️ Specijalist za Ishranu Pasa priznat od strane čuvenog britanskog CPD-a

——————–

U pravu ste u vezi toga, vrlo je vjerojatno da je to alergija na hranu. Nikada psa ne hranite začinjenom ili dimljenom hranom koja je namijenjena za ljude, ovo može izazvati pankreatitis, osobito nakon 7. godine (ali čak i prije).

Ukoliko želite za nju kuhati, možete, ali bez začina. Vaš pas vjerojatno je osjetljiv na bilo koju vrstu peradi, tako da je dobra ideja prijeći s obične hrane na hipoalergenu, i – jako važno – poslastica bi također trebala bit hipoalergena! Stanje biste trebali shvatiti ozbiljno jer se može tijekom starosti pogoršati. Tijekom šetnji, ostaci pilećih rolnica ili nešto slično bi trebalo zabraniti psu da pojede. Također, objasnite obitelji ili gostima da ni slučajno vašem psu ne smiju hranu koja sadrži perad.

Budite svjesni da je većina hrane za ljude, nažalost, pomiješana sa hranom za pse, tako da hrana za pse od govedine može sadržati piletinu. Odaberite samo jednog proizvođača i jednu vrstu hrane koja je po sastavu hipoalergena i ne sadrži pileće meso kao izvor proteina. Naša Juliet ili Ted, hipoalergena hrana za pse, ispunjavaju navedene kriterije.

Važno je slijediti strogu ishranu za vašeg psa najmanje 12 tjedana! Ovoliko treba da se alergeni eliminiraju iz organizma. Pridržavanje dijeti zahtjeva dosta pozornosti. Važno je da se za ovo stanje pobrine čim prije jer se može pogoršati! Ukoliko se simptomi ponovno jave, oposjetite veterinara, ali, u međuvremenu, možete započeti dijetu s bilo kojom navedenom hranom kako biste izbjegli velike probleme.

Neovisno provjereno
764 recenzije