Ispitanik:

Želio bih pitati što mogu učiniti s mojim vrlo izbirljivim psom koji slabo jede. Pamika je bišon havanezer koji živi s dvije obične mačke. Nema omiljenu hranu i često ne želi jesti istu hranu dva puta. Nikada nisam koristio jeftinu hranu, kupovao sam i od vas, ali nije je htjela jesti. Možda joj je potreban stimulans apetita? Unaprijed zahvaljujem na vašem odgovoru!

Imate li i vi pitanja u vezi sa svojim psom?

Bez obzira radi li se o hranjenju, ponašanju, štencima ili starijim psima, možemo vam pomoći u svemu. Postavite svoje pitanje ovdje, a možda ćemo na njega odgovoriti sljedeći tjedan u ovakvoj blog objavi.

 

Odgovor Imre Vargyas-a, našeg osnivača i stručnjaka:

✔️ Nutricionist za pse koji je posvetio svoj život da bi spriječio bolesti koje nastaju od alergija na hranu kod pasa
✔️ 5+ godina iskustva u neizravnoj proizvodnji hrane za pse, te sam odgovoran za CricksyDog hranu za pse koju konzumira preko 20,000 pasa godišnje
✔️ Specijalist za Ishranu Pasa priznat od strane čuvenog britanskog CPD-a

——————–

Dragi Vlasniče,

Jako mi je drago što ste mi se obratili s vašim pitanjem o izbirljivosti Pamike. Psi pasmine bišon havanezer zaista mogu biti skloni izbirljivosti, a prisutnost mačaka u kućanstvu ne olakšava situaciju. Dopustite mi da vam ponudim nekoliko savjeta kako povećati apetit Pamike i pronaći odgovarajuću hranu za nju.

 

Zašto pas ne jede?

Često se događa da psi, ako imaju mogućnost, radije biraju kuhanu hranu umjesto suhe hrane. Budući da je bišon havanezer vrlo mali pas, može se dogoditi da tijekom dana pokupi previše “mrva” koje ga zasite. Kod ovako malih pasa posebno je važno paziti na unos kalorija jer lako mogu dobiti na težini. Osim toga, pasmina bišon sve je sklonija alergijama, posebno na piletinu, gluten iz pšenice i razne peludi.

 

Savjeti za hranjenje izbirljivih pasa:

  1. Raznolikost u zdjelici: Psi također vole raznoliku prehranu. Ako Pamika nije voljna jesti istu hranu dva puta, pokušajte s različitim okusima suhe i mokre hrane. U ponudi CricksyDog možete pronaći mnoge ukusne opcije.
  2. Umaci i dodaci: Ponekad mala dodatna aroma može učiniti čuda. Preporučujem CricksyDog Mr. Easy “original” yummy sauce, koji svaku suhu hranu čini neodoljivom. Samo nekoliko kapi i Pamika će s više entuzijazma jesti svoju uobičajenu hranu.
  3. Hipoalergena hrana: Ako je Pamika osjetljiva na određene sastojke, vrijedi isprobati hipoalergene hrane. CricksyDog Juliet Hipoalergena Suha Hrana s Govedinom posebno se preporučuje za male pse poput Pamike.
  4. Rutina hranjenja: Pokušajte uvesti stalne vrijeme hranjenja i nemojte ostavljati hranu u zdjeli dugo vremena. Ako Pamika ne pojede u roku od 20-30 minuta, uklonite zdjelu i ponudite joj hranu ponovno u sljedećem terminu hranjenja. To može pomoći da više cijeni obroke.

 

Završne misli

Upotreba stimulansa apetita također može biti opcija, ali prvo vrijedi pokušati prirodno povećati Pamikin interes za hranu. Raznolika prehrana, ukusni umaci i hipoalergena hrana mogu pomoći da Pamika ponovno s užitkom jede.

Ako ove metode ne uspiju, vrijedi se konzultirati s veterinarom. Veterinar može pomoći isključiti moguće zdravstvene probleme koji mogu utjecati na Pamikin apetit, poput probavnih smetnji ili alergija. Također, veterinar može ponuditi personalizirane savjete o odgovarajućoj prehrani i mogućim stimulansima apetita.

Nadam se da će vam ovi savjeti pomoći da Pamika ponovno sretno i zdravo jede. Ako imate dodatnih pitanja, ne oklijevajte ponovno pisati. Želim vam da Pamika što prije pronađe svoju omiljenu hranu!

Neovisno provjereno
764 recenzije