Ispitanik:

Masni je 11-godišnji Puli, pas koji je alergičan na piletinu. Pati od refluksa. Voljela bih znati smije li jesti puretinu koja je preporučana kod pasa u dobroj formi. Zahvaljujem se na odgovoru.

 

Odgovor Imre Vargyas-a, našeg osnivača i stručnjaka:

✔️ Nutricionist za pse koji je posvetio svoj život da bi spriječio bolesti koje nastaju od alergija na hranu kod pasa
✔️ 5+ godina iskustva u neizravnoj proizvodnji hrane za pse, te sam odgovoran za CricksyDog hranu za pse koju konzumira preko 20,000 pasa godišnje
✔️ Specijalist za Ishranu Pasa priznat od strane čuvenog britanskog CPD-a

——————–

Refluks je ozbiljan simptom kod pasa i trebali biste ga temeljito pregledati kod svog veterinara, jer rješenje leži u otklanjanju uzroka refluksa. Nažalost, bez točne dijagnoze ne mogu dati optimalne preporuke za ishranu. Međutim, spomenuli ste da je vaš pas također alergičan na piletinu, pa bi u osnovi trebalo zamijeniti perad.

Ishrana proteinima lososa ili što više, proteinima kukaca za njega bi bila mnogo sigurnija od ishrane purećim proteinima. Svakako vrijedi isprobati takvu ishranu 12 tjedana. Tijekom tih 12 tjedana pas ne smije dobivati nikakve druge životinjske proteine. Naša CricksyDog, hipoalergena hrana za pse ne sadrži meso peradi. Što se tiče refluksa, odvedite ga svom veterinaru.

Neovisno provjereno
764 recenzije