Svaki pas zaslužuje dobrog veterinara koji će mu pomoći da ostane zdrav. Kao vlasnik kućnog ljubimca, također zaslužujete veterinara koji će zadovoljiti vaše potrebe i potrebe vašeg psa. Vaš veterinar je vaš drugi obiteljski liječnik, pa želite pronaći pravog. Evo kako pronaći pravog veterinara za vas i vašu obitelj.

 

Prije Nego Krenete

Postoji mnogo različitih vrsta veterinara. Također postoji mnogo različitih veterinarskih objekata. Zapamtite da će vaš veterinar doći sa osobljem, sadržajima u objektu i još mnogo toga. Odlučite što vam je najvažnije. Tražite li visokokvalificiranog veterinara u najmodernijoj ustanovi koja nudi osobni dodir? Ili biste više voljeli brzi, jeftini posjet veterinaru s jednostavnim pristupom? Naravno, postoje opcije između. Trošak je gotovo uvijek zabrinjavajući, kao i lokacija, ali to ne bi trebale biti jedine stvari koje uzimate u obzir. Napravite popis atributa vašeg idealnog veterinara prema prioritetu. Nakon što ste dobili ideju o tome što vam je potrebno u veterinarskoj praksi, vrijeme je za istraživanje.

 

Što Vam Je Potrebno

Prilikom odabira veterinara morate potrošiti malo vremena i energije kako biste napravili pravi izbor. Dok prikupljate informacije, pobrinite se da imate neka bitna pitanja i nedoumice oko izbora.

  • Datoteka (online ili papirna) za čuvanje bilješki
  • Popis pitanja koja biste željeli postaviti veterinaru

 

Razgovarajte s Ljudima

Prijatelji, obitelj i susjedi mogu vam pružiti sjajan uvid kada tražite pravog veterinara. To su ljudi kojima obično možete vjerovati da će vam reći cijelu istinu o svojim iskustvima, dobrim i lošim. Također možete razmisliti o tome da pitate provjerene profesionalce/tvrtke u vašem području preporučuju li i određene veterinare. Pitajte zašto preporučuju tog veterinara kako biste mogli utvrditi jesu li kvalitete koje opisuju u skladu s vašim osobnim potrebama i željama.

 

Čitajte Recenzije

Web stranice za recenzije poput Google-a mogu vam dati dobru ideju o tome kako je biti klijent u određenoj veterinarskoj klinici. Pročitajte recenzije i ne gledajte samo ocjene. Samo ne zaboravite uzeti ono što ste pročitali s rezervom. Jedna ili dvije oštre ili blistave kritike obično predstavljaju iznimku od pravila. Ako je većina recenzija dobra, mogu vam dati donekle jasnu sliku o tome što možete očekivati, a više negativnih recenzija predstavlja crvenu zastavu.

 

Provjerite Web Stranice Veterinara

Nakon što ga suzite na nekoliko izbora, idite na internet i posjetite web stranicu svake klinike. Pročitajte o obrazovanju i obrazovanju veterinara. Ako postoji više veterinara na mjestu, pogledajte ih sve. Razmislite hoćete li biti voljni posjetiti različite veterinare ili biste radije posjetili istog veterinara svaki put (većina klinika rado će to prihvatiti i zakazuju vas samo s veterinarom po izboru). Ako je dostupno, pogledajte biografiju osoblja i fotografije objekta. Kakav je opći dojam web stranice? Prenosi li osjećaj koji želite dobiti u ordinaciji svog veterinara?

 

Nazovite i Postavite Pitanja

Nazovite svoje najbolje izbore veterinarskih ureda na telefon i raspitajte se o njihovim uslugama. Postavljajte pitanja o stavkama na vašem popisu cijenjenih atributa veterinara/klinike za životinje. Razmislite o načinu na koji ste se ponašali telefonom. Osjećate li da vam je član osoblja istinski želio pomoći? Jesu li odgovoreno na vaša pitanja?

 

Posjetite Kliniku

Sa ili bez vašeg psa, otiđite u kliniku i provjerite. Vjerojatno će vam trebati termin kako biste posjetili veterinara, ali pomoćno osoblje ili uprava i dalje bi vam trebali biti spremni pokazati vam okolo i razgovarati s vama o uslugama klinike. Možete se odlučiti samo zakazati rutinski wellness pregled kako biste se vi i vaš pas mogli upoznati s veterinarom i od tamo odlučiti želite li nastaviti ići u tu kliniku. Prilikom posjete klinici zapitajte se ima li znakove velike klinike za životinje. Ima li veterinar znakove nevjerojatnog veterinara?

 

Sprječavanje Problema Tijekom Odabira Veterinara

Vjerojatno je najbolje isključiti svog psa dok ne pronađete veterinara koji vam se sviđa. Samo će psa zbuniti i stresti ako svog psa dovodite u više posjeta kako bi se sastao s veterinarom. I, ako veterinar kojeg ste odabrali nije idealan ili ne radi, ne brinite previše. Vratite se na svoje istraživanje, odaberite novog veterinara i nastavite dalje. Odaberite nekoga što je prije moguće; ne želite biti vlasnik psa bez veterinara u pripravnosti za bilo kakve zdravstvene probleme.

Ako sumnjate da je vaš ljubimac bolestan, odmah nazovite svog veterinara. Za pitanja vezana za zdravlje, uvijek se posavjetujte sa svojim veterinarom, jer su pregledali vašeg ljubimca, poznaju njegovu zdravstvenu povijest i mogu dati najbolje preporuke za vašeg ljubimca.

Možda će vas zanimati i sljedeći članci:

5 Jednostavnih i Osvježavajućih Recepta za Tvog Psa za Ljeto

5 Jednostavnih i Osvježavajućih Recepta za Tvog Psa za Ljeto

U ljetnoj vrućini, ne samo mi, već i naši četveronožni ljubimci uživaju u osvježavajućim poslasticama. Sljedećim jednostavnim i osvježavajućim grickalicama i sladoledima možeš razveseliti svog psa. Ovi recepti nisu samo ukusni, već i zdravi, i sigurno će uljepšati dan...

read more
Pomoć, želim na odmor! Što da radim sa svojim psom?

Pomoć, želim na odmor! Što da radim sa svojim psom?

Kada konačno dođe dugo očekivano vrijeme odmora, svi se pripremaju s uzbuđenjem. Međutim, za vlasnike pasa ovaj trenutak može donijeti i brige, jer se postavlja pitanje: što učiniti s našim ljubimcem dok smo odsutni? Iako bi mnogi rado poveli svog psa sa sobom,...

read more
Neovisno provjereno
764 recenzije