Znakovi alergije koji obično postaju vidljivi prije starije dobu, ali nije novo da se svrbež, crvenilo i upaljena koža razviju kasnije u životu. Oni koji se već bore s alergijom na koži mogu imati pogoršanja jer im tijela s godinama slabe.

Nikad nije kasno da se pojave alergije – i na sreću, nikad nije kasno da se stave pod kontrolu!

Ako vaš stariji pas pati od suhe, svrbežne, nadražene kože zbog alergija, sljedećih 5 savjeta mogu vam olakšati stvari.

1. Dajte Im Pravilnu Ishranu

Ne postoji savršena prehrana koja odgovara svima, posebno kada su u pitanju alergije na hranu. Psi u bilo kojem trenutku mogu iznenada postati alergični na bilo koji sastojak hrane. “Uobičajeni osumnjičenici” uključuju najčešće korištene izvore proteina i ugljikohidrata kao što su piletina, svinjetina, pšenica i kukuruz.

Da bi se borili protiv epidemije alergija na hranu, mnogi veterinari preporučuju domaću, sirovu ili hipoalergenu dijetu koja sadrži “nove” izvore hranjivih sastojaka poput janjetine, govedine i divljači za izvore proteina, a riže i batata za izvor ugljikohidrata.

Budite oprezni i pokušajte sami prepoznati i liječiti alergije na hranu. Pravo ispitivanje prehrane može potrajati mjesecima, a prelazak s jedne hrane na drugu može pogoršati problem. Surađujte s našim stručnjacima kako biste utvrdili najbolje opcije prehrane za individualne potrebe vašeg starijeg psa.

Da biste pronašli savršenu hranu za svog alergičnog psa, napravite test za alergiju ili poragzovarajte s našim stručnjacima. Naša #1 pseća hrana na bazi janjetine pomaže tisućama pasa koji pate od različitih alergija na hranu. Dakle, to je sjajan početak. Juliet je za male pse, a Ted za srednje velike pse.

2. Umanjite Alergije Kupkama

Svaki put kad psi izađu vani izloženi su potencijalnim alergenima. Kupanje pomaže u smanjenju mikroskopskih čestica koje se nakupljaju na šapama, koži i dlaci. Hladna voda i posebno formulirani šamponi mogu pomoći ublažiti svrbež i iritaciju, ali svakako upotrijebite proizvod za kućne ljubimce dizajniran za specifične probleme kože vašeg psa i izbjegavajte pretjerano kupanje. Zatražite preporuku od svog veterinara.

Brisanje šapa vašeg psa nježnim, hipoalergenim ručnicima nakon izleta vani također je korisno između kupki.

3. Ne Zapostavljajte Čišćenje Domaćinstva

Prašina, alergeni u zraku i plijesni nakupljaju se čak i u najčišćim kućama. Česta prašina i usisavanje mogu pomoći smanjiti izloženost vašeg psa alergenima u domaćinstvu i poboljšati zdravlje cijele obitelji. Ne zaboravite redovito mijenjati vrećicu usisivača i zračne filtere, te prati posteljinu šteneta svaki tjedan.

Možda biste trebali razmisliti o korištenju ovlaživača zraka za hladan zrak za vraćanje vlage u zrak tijekom suše. To može pomoći u ublažavanju suhe kože koja svrbi i kod ljudi i kod kućnih ljubimaca.

4. Spriječite Buhe

Jeste li znali da ženka buha može roditi 600 potomaka u mjesec dana? Ili da alergični pas tjednima može patiti od jednog ugriza? Preosjetljivost na ugriz buhe i alergijski dermatitis na buhe su među najčešćim kožnim oboljenjima kod kućnih ljubimaca.

Iako većina pasa razvija alergiju na ugrize buha prije pete godine života, ona se može pojaviti ili pogoršati u bilo kojoj životnoj fazi. Nastali svrbež, gubitak dlake i infekcije kože mogu potrajati tjednima. Daleko je lakše i isplativije (a da ne spominjem i bolje za vašeg psa) izbjegavanje napada buha sredstvom koji je veterinarski-odobren.

5. Potaknite Cjelokupno Zdravlje Kože Sa Omega Masnim Kiselinama

Kako psi stare, njihova koža počinje gubiti prirodnu vlagu, postaje sve suhalja, osjetljivija i sklona svrbežu. Esencijalne masne kiseline, Omega-3, Omega-6 i Omega-9, pogoduju koži starijih pasa pomažući održavanju vlastitih prirodnih ulja na zdravoj razini. Oni također djeluju protuupalno, smanjujući intenzitet alergija.

Naša hipoalergijska pseća hrana puna je esencijalnih vitamina i minerala koji pomažu da krzno vašeg starijeg psa sjaji kao u tinejdžerskim godinama!

Možda će vas zanimati i sljedeći članci:

5 Jednostavnih i Osvježavajućih Recepta za Tvog Psa za Ljeto

5 Jednostavnih i Osvježavajućih Recepta za Tvog Psa za Ljeto

U ljetnoj vrućini, ne samo mi, već i naši četveronožni ljubimci uživaju u osvježavajućim poslasticama. Sljedećim jednostavnim i osvježavajućim grickalicama i sladoledima možeš razveseliti svog psa. Ovi recepti nisu samo ukusni, već i zdravi, i sigurno će uljepšati dan...

read more
Pomoć, želim na odmor! Što da radim sa svojim psom?

Pomoć, želim na odmor! Što da radim sa svojim psom?

Kada konačno dođe dugo očekivano vrijeme odmora, svi se pripremaju s uzbuđenjem. Međutim, za vlasnike pasa ovaj trenutak može donijeti i brige, jer se postavlja pitanje: što učiniti s našim ljubimcem dok smo odsutni? Iako bi mnogi rado poveli svog psa sa sobom,...

read more
Neovisno provjereno
764 recenzije