Znakovi alergije koji obično postaju vidljivi prije starije dobu, ali nije novo da se svrbež, crvenilo i upaljena koža razviju kasnije u životu. Oni koji se već bore s alergijom na koži mogu imati pogoršanja jer im tijela s godinama slabe.

Nikad nije kasno da se pojave alergije – i na sreću, nikad nije kasno da se stave pod kontrolu!

Ako vaš stariji pas pati od suhe, svrbežne, nadražene kože zbog alergija, sljedećih 5 savjeta mogu vam olakšati stvari.

1. Dajte Im Pravilnu Ishranu

Ne postoji savršena prehrana koja odgovara svima, posebno kada su u pitanju alergije na hranu. Psi u bilo kojem trenutku mogu iznenada postati alergični na bilo koji sastojak hrane. “Uobičajeni osumnjičenici” uključuju najčešće korištene izvore proteina i ugljikohidrata kao što su piletina, svinjetina, pšenica i kukuruz.

Da bi se borili protiv epidemije alergija na hranu, mnogi veterinari preporučuju domaću, sirovu ili hipoalergenu dijetu koja sadrži “nove” izvore hranjivih sastojaka poput janjetine, govedine i divljači za izvore proteina, a riže i batata za izvor ugljikohidrata.

Budite oprezni i pokušajte sami prepoznati i liječiti alergije na hranu. Pravo ispitivanje prehrane može potrajati mjesecima, a prelazak s jedne hrane na drugu može pogoršati problem. Surađujte s našim stručnjacima kako biste utvrdili najbolje opcije prehrane za individualne potrebe vašeg starijeg psa.

Da biste pronašli savršenu hranu za svog alergičnog psa, napravite test za alergiju ili poragzovarajte s našim stručnjacima. Naša #1 pseća hrana na bazi janjetine pomaže tisućama pasa koji pate od različitih alergija na hranu. Dakle, to je sjajan početak. Juliet je za male pse, a Ted za srednje velike pse.

2. Umanjite Alergije Kupkama

Svaki put kad psi izađu vani izloženi su potencijalnim alergenima. Kupanje pomaže u smanjenju mikroskopskih čestica koje se nakupljaju na šapama, koži i dlaci. Hladna voda i posebno formulirani šamponi mogu pomoći ublažiti svrbež i iritaciju, ali svakako upotrijebite proizvod za kućne ljubimce dizajniran za specifične probleme kože vašeg psa i izbjegavajte pretjerano kupanje. Zatražite preporuku od svog veterinara.

Brisanje šapa vašeg psa nježnim, hipoalergenim ručnicima nakon izleta vani također je korisno između kupki.

3. Ne Zapostavljajte Čišćenje Domaćinstva

Prašina, alergeni u zraku i plijesni nakupljaju se čak i u najčišćim kućama. Česta prašina i usisavanje mogu pomoći smanjiti izloženost vašeg psa alergenima u domaćinstvu i poboljšati zdravlje cijele obitelji. Ne zaboravite redovito mijenjati vrećicu usisivača i zračne filtere, te prati posteljinu šteneta svaki tjedan.

Možda biste trebali razmisliti o korištenju ovlaživača zraka za hladan zrak za vraćanje vlage u zrak tijekom suše. To može pomoći u ublažavanju suhe kože koja svrbi i kod ljudi i kod kućnih ljubimaca.

4. Spriječite Buhe

Jeste li znali da ženka buha može roditi 600 potomaka u mjesec dana? Ili da alergični pas tjednima može patiti od jednog ugriza? Preosjetljivost na ugriz buhe i alergijski dermatitis na buhe su među najčešćim kožnim oboljenjima kod kućnih ljubimaca.

Iako većina pasa razvija alergiju na ugrize buha prije pete godine života, ona se može pojaviti ili pogoršati u bilo kojoj životnoj fazi. Nastali svrbež, gubitak dlake i infekcije kože mogu potrajati tjednima. Daleko je lakše i isplativije (a da ne spominjem i bolje za vašeg psa) izbjegavanje napada buha sredstvom koji je veterinarski-odobren.

5. Potaknite Cjelokupno Zdravlje Kože Sa Omega Masnim Kiselinama

Kako psi stare, njihova koža počinje gubiti prirodnu vlagu, postaje sve suhalja, osjetljivija i sklona svrbežu. Esencijalne masne kiseline, Omega-3, Omega-6 i Omega-9, pogoduju koži starijih pasa pomažući održavanju vlastitih prirodnih ulja na zdravoj razini. Oni također djeluju protuupalno, smanjujući intenzitet alergija.

Naša hipoalergijska pseća hrana puna je esencijalnih vitamina i minerala koji pomažu da krzno vašeg starijeg psa sjaji kao u tinejdžerskim godinama!

Možda će vas zanimati i sljedeći članci:

8 Koraka za raspetljavanje dlaka psa

8 Koraka za raspetljavanje dlaka psa

Osim što je lijepo i dugo, svilenkasto krzno psa jedna je od njegovih najljepših crta. Ali može biti i jedno od najvećih izazova. Duga krzna imaju tendenciju da gube sjaj i da se zapetljavaju. Raspetljavanje može biti vrlo komplicirano za vas i neugodno iskustvo za...

read more
Top 6 Razloga Zašto Šetati Svog Psa

Top 6 Razloga Zašto Šetati Svog Psa

Šetnja pasa - dva puta dnevno u našoj kući - obično je vrhunac mog dana. Volim mirno vrijeme vani s našim psima i vježbu koju pruža meni – i našim psima.   Top 6 Razloga Zašto Redovito Šetati Svog Psa, ne samo u Siječnju Siječanj je mjesec hodanja sa svojim...

read more
Savjeti za Prvi Put Vlasnike Pasa

Savjeti za Prvi Put Vlasnike Pasa

Što biste trebali znati ako ste Novi s Psima. Jeste li prvi vlasnik psa? Čestitamo na pronalasku svog novog psećeg pratitelja i dobrodošli u prekrasan svijet posjedovanja pasa! Evo što trebate znati o brizi za svog novog psa.   01 Što Očekivati Nakon Što Novi Pas...

read more