Sjesti

Najosnovnija naredba, ovo je jedan od prvih znakova koji se podučavaju. Zamoliti psa da sjedne osigurava mirniji i usredotočeniji odgovor na sljedeći znak.

 

Fokusirati se

Druge korištene fraze su gledaj, gledaj me, pogledaj. Znak fokusiranja vlasniku pokazuje koncentraciju psa. To je korak po korak proces koji je vrijedan truda nakon što se znak svlada.

 

Dolje

Neki vlasnici više vole govoriti lezi, lezi dolje, na trbuh. Kakva god se terminologija koristila, očekivanje je prilično jasno. Neki vlasnici preferiraju da njihovi psi leže umjesto da sjede.

 

Ostati

Neki vlasnici koriste pričekaj ili čekaj umjesto ostani. Postoje psi koji to shvaćaju i psi koji ne. Neki psi će slušati znak dok se ne puste, bez obzira koliko dugo moraju čekati. Drugi će doći i pitati je li gotovo s čekanjem.

 

Ostaviti

Ponekad se umjesto riječi može koristiti negativan zvuk. Dobro je za pse kojima je potrebna mala pomoć da pamte granice. Ovaj znak će zaštititi papuče, vjeverice i neobične plišane životinje. Neki ga vlasnici koriste dok hodaju na uzici kako bi smirili agresivne situacije prije nego što eskaliraju.

 

Pustiti

Za psa koji nije mogao poslušati znak “Ostavi to”. Pustite to, trebalo bi doći u obzir kad god pas ima nešto u ustima što ne bi trebao imati.

 

Sići

Više nije dopušteno penjati se po kuhinjskim površinama! Kada je pas na namještaju na kojem ne bi trebao biti, ovaj mu koristan znak daje do znanja da to nije u redu.

 

Pomjeriti se

Psi bi se trebali pomjeriti zbog ljudi, a ne obrnuto. Dominantne ličnosti će iskoristiti vlasnika koji mora hodati preko njih ili oko njih. Učenjem da se pomjere kada se to od njih traži, daje im do znaja tko je glavni.

 

Doći

Ovo je još jedan znak koji neki psi razumije a neki ne. Dosljedan trening korištenjem znaka svaki dan ponavljati djelo, što ga čini lakšim za prisjećanje.

 

Na Mjesto

Neki drugi izraz može biti idi, u svoju rupu ili odi. Nered treba počistiti, a pas je znatiželjan. Pas je pod stresom, korača i ne zna kamo bi krenuo. Povezati znak, poslati ih u njihovu sobu, pomaže u ublažavanju napetosti i za čovjeka i za pufnastu bebu. Njihovo posebno mjesto može biti košara, krevet ili čak deka ispred sušilice. Sve dok se pas osjeća sigurno na svom “mjestu”, ovaj znak je lak i učinkovit.

Možda će vas zanimati i sljedeći članci:

Neovisno provjereno
764 recenzije