Ispitanik:

Bella ne jede suhu hranu. Oduvijek je dobivala konzerviranu hranu i sada bismo željeli prijeći na suhu hranu. Kupio sam joj nekoliko vrsta, ali ih uopće ne želi probati. Kako je mogu naviknuti? Bella je dvogodišnja ženka pasmine ridgeback. Što bi preporučio?

Imate li i vi pitanja u vezi sa svojim psom?

Bez obzira radi li se o hranjenju, ponašanju, štencima ili starijim psima, možemo vam pomoći u svemu. Postavite svoje pitanje ovdje, a možda ćemo na njega odgovoriti sljedeći tjedan u ovakvoj blog objavi.

 

Odgovor Imre Vargyas-a, našeg osnivača i stručnjaka:

✔️ Nutricionist za pse koji je posvetio svoj život da bi spriječio bolesti koje nastaju od alergija na hranu kod pasa
✔️ 5+ godina iskustva u neizravnoj proizvodnji hrane za pse, te sam odgovoran za CricksyDog hranu za pse koju konzumira preko 20,000 pasa godišnje
✔️ Specijalist za Ishranu Pasa priznat od strane čuvenog britanskog CPD-a

——————–

Dragi Vlasniče,

Sjajno je čuti da želiš unijeti promjenu u Bellinu prehranu. Prijelaz s konzerve na suhu hranu je značajan korak s kojim se suočavaju mnogi vlasnici pasa, i sjajno je da upravo to planiraš!

Kada razmišljamo o hranjenju suhom hranom, važno je biti svjestan prednosti koje ovaj oblik prehrane može pružiti našim ljubimcima. U Bellinom slučaju, gdje je do sada konzumirala konzerve, prijelaz na suhu hranu može donijeti mnoge pozitivne promjene. Evo nekoliko argumenata u prilog suhoj hrani:

Higijena usne šupljine i zdravlje zuba: Hrskava tekstura suhe hrane pomaže održavati zube psa čistima, smanjujući rizik od stvaranja kamenca. Tijekom žvakanja, granule hrane djeluju abrazivno na zube, što pomaže ukloniti naslage i održati zdravlje zuba i desni.

Jednostavnost rukovanja i skladištenja: Suha hrana je vrlo praktična za rukovanje i skladištenje. Ne zahtijeva hlađenje, pa se može čuvati duže vrijeme bez kvarenja ili gubitka kvalitete. Također, tijekom putovanja pruža praktičnije rješenje jer se ne moramo brinuti o izlijevanju ili sličnim problemima.

Ekonomičnost: Suha hrana je obično ekonomičnija od mokre hrane. Kupnjom većih pakiranja mogu se ostvariti značajne uštede, a manja količina može zadovoljiti potrebe psa za hranjivim tvarima, jer može imati višu koncentraciju hranjivih tvari.

Izbalansirana hranjiva vrijednost: Suha hrana je često izbalansiranija u pogledu hranjivih tvari. Njene formule su osmišljene tako da sadrže sve potrebne vitamine, minerale i hranjive tvari potrebne za zdrav razvoj pasa. To osigurava da Bella dobije sve potrebne elemente za zdrav život.

 

Svaki pas ima individualne potrebe, ali evo nekoliko općih savjeta koji mogu pomoći Bellu priviknuti na suhu hranu:

1. Postupnost: Počni miješanjem njezine uobičajene konzerve s malom količinom suhe hrane i postupno povećavaj udio suhe hrane. Na primjer, prvog dana dodaj malo suhe hrane konzervi, sljedećeg dana povećaj malo količinu i tako dalje, dok Bella potpuno ne prijeđe na suhu hranu.

2. Poboljšanje okusa: Ako Bella odbija suhu hranu, pokušaj je učiniti ukusnijom. U ponudi CricksyDog postoji Mr. Easy ‘original’ yummy sauce, koji je savršen za to. Ovaj umak je 100% prirodan i bez pojačivača okusa. Njegovi glavni sastojci su bundeva, slatki krumpir, mrkva i jabuka. Daje suhoj hrani izvrstan okus kojem većina pasa ne može odoljeti.

3. Raznolikost tekstura: Neki psi ne vole hrskavu teksturu suhe hrane. U tom slučaju, pokušaj je navlažiti: dodaj malo tople vode hrani, što će je učiniti mekšom i ukusnijom.

4. Kvalitetan izbor: Odaberi suhu hranu koja je posebno formulirana za srednje ili velike pse, poput hipoalergene suhe hrane CricksyDog Ted s janjetinom, koja je ne samo ukusna, već i bez alergena, pa će se Bellin organizam lako prilagoditi.

 

Nadam se da će ovi savjeti pomoći u privikavanju Belle na suhu hranu. Tijekom prijelaza posebno su važni postupnost i strpljenje kako bi Bella mogla uživati u otkrivanju novih okusa i tekstura.

Vjerujem da ova promjena u prehrani neće samo pridonijeti zdravijem načinu života, već će biti i ugodno putovanje za Bellu u svijet okusa.

Neovisno provjereno
764 recenzije