Sa zadovoljstvom dijelim s tobom savjete stručnjaka iz CricksyDog-a o prevenciji zimskih bolesti kod pasa. Evo nekoliko korisnih savjeta koji će ti pomoći da se brineš o svom četveronožnom prijatelju u ovo hladno doba godine.

 

1. Odgovarajuća odjeća – ravnoteža je ključ

Zimi je važno da tvoj pas bude odgovarajuće obučen, posebno ako ima kratku dlaku, stariji je ili bolestan. Međutim, zapamti da previše odjeće također može biti štetno! Najbolje je prilagoditi odjeću vanjskoj temperaturi kako bi se izbjeglo pregrijavanje.

 

2. Prehrana je ključna – odaberi hipoalergenu hranu s janjetinom!

Energetske potrebe pasa mogu se promijeniti zimi. Hipoalergena hrana s janjetinom od CricksyDog-a izvrstan je izbor tijekom cijele godine, posebno zimi. Ova hrana nije samo ukusna, već i zadovoljava sezonske prehrambene potrebe pasa, pomažući u prevenciji alergijskih reakcija.

 

3. Zaštiti šape s Chloé kremom za šape!

Tijekom zimskih šetnji pazi da šape tvog psa ne budu predugo u kontaktu s hladnim, smrznutim tlom, te ih zaštiti od soli i kemikalija. Naša Chloé krema za šape posebno je razvijena za pružanje zaštite od hladnoće i iritantnih tvari.

 

4. Sigurna igra na otvorenom

Igranje u snijegu može biti velika zabava, ali važno je da ostane sigurno. Izbjegavajte područja prekrivena previše dubokim snijegom kako biste spriječili nesreće.

 

5. Redoviti pregledi kod veterinara

Zimi je posebno važno redovito provjeravati zdravlje tvog ljubimca kod veterinara. To će pomoći u pravovremenom prepoznavanju i liječenju potencijalnih zdravstvenih problema.

 

6. Zabavite se unutra!

Kada je vrijeme previše oštro za aktivnosti na otvorenom, ne zaboravi da igre unutar kuće mogu biti također uzbudljive za tvog psa. Izmišljaj kreativne i interaktivne igre koje će održavati fizičku i mentalnu stimulaciju.

 

7. Prepoznaj simptome zimskih bolesti

Budi svjestan simptoma bolesti specifičnih za zimsko doba, kao što su artritis ili prehlada. Ako primijetiš bilo koji zabrinjavajući simptom, odmah se posavjetuj sa stručnjakom.

Nadam se da će ti ovi savjeti pomoći tebi i tvom četveronožnom prijatelju uživati u ovom divnom zimskom periodu. Tim CricksyDog-a uvijek je posvećen zdravlju i sreći pasa, a njihova visokokvalitetna hrana će te podržati u toj misiji. Pazite na sebe i zajedno uživajte u zimskim čudima!

Možda će vas zanimati i sljedeći članci:

Neovisno provjereno
764 recenzije